Hedensted Idrætsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Hedensted IF
Klubdetaljer
Fulde navn Hedensted Idrætsforening
Grundlagt 1928
Forbund DBU (lokalunion: DBU Jylland)
Hjemmebane Hedensted Stadion
Danmark Hedensted, Danmark
Cheftræner Alex Nørlund
Liga 2018–19 Danmarksserien
Liga 2017–18 Jyllandsserien, 1.
Infoboks opdateret: 4. september 2017
Nuværende sæson

Hedensted Idrætsforening (eller Hedensted IF) blev grundlagt i 1928, og har gennem tiderne haft forskellige sportsgrene på programmet. I dag beskæftiger foreningen sig dog udelukkende med fodbold. Klubben har pr. 10. september 2013 mere end 800 medlemmer. Dette store medlemstal placerer Hedensted IF som den fjerdestørste klub i Jylland, hvor der findes mere end 900 klubber.

Der er seks seniorhold i klubben, der i øvrigt vandt det jyske mesterskab i serie 3 tilbage i år 2004. I dag spiller førsteholdet i Danmarksserien under ledelse af træner Alex Nørlund, der har spillet som professionel for Vejle Boldklub, Viborg FF og Aarhus GF.

Af nuværende profiler kan nævnes Ronni Knudsen, Mathias Kahr Christensen, Nicolai Givskov (tidl. Holstebro Boldklub i 2. division), målmand Simon Guldhammer (tidl. Aarhus GF), Nicklas Ullum (tidl. Vejle Boldklub) og Sani Tahir, der tidligere har spillet i Vejle Boldklub og for det nigerianske U20-landshold.

De helt store profiler gennem tiden er angriberen Bjarne Kristoffersen og centerforsvareren Brian Wolf (begge tidligere 1. divisionsspillere i Brønshøj Boldklub). Af andre tidligere profiler kan nævnes Peter Klode, Jens Erik Skibsted, Elvan Taser, Tommy Rathmann, Jørgen Rasmussen, Kenneth Knudsen, Jesper Olesen og Lasse Nis-Hansen Kronborg, som i dag spiller superliga for HB Køge.

Den største kamp i Hedensted IF's historie var imod Lyngby Boldklub på hjemmebane i DBU Pokalens 3. runde i sæsonen 2017-18. Kampen endte med at Hedensted IF blev slået ud af Pokalen med resultatet 1-3.[1]

Hedensted IF's andethold spiller i serie 3, mens de resterende seniorhold spiller serie 5 og 6 og kvinderne spiller i serie 1 og 2.


Organisation[redigér | redigér wikikode]

Hedensted IF er organiseret med en bestyrelse på seks medlemmer, der afstikker de overordnede rammer for klubbens arbejde. Bestyrelsen kan nedsætte ad-hoc udvalg til forskellige begivenheder. Et eksempel er sponsorudvalget til den årlige Majfest.

  • Formand: Henrik Lundsgaard Nielsen
  • Næstformand: Preben Skou Nielsen
  • Kasserer: Dorthe Hansen
  • Leder af ungdomsafdelingen: Per Holm
  • Øvrige medlemmer: Michael Vagtholm Christensen, Kjeld Winkler Andersen og Bjarne Hansen

Ungdomsudvalg[redigér | redigér wikikode]

Udvalget har ansvaret for alle opgaver vedrørende ungdomsfodbolden i Hedensted Idrætsforening. Det består af et bestyrelsesmedlem, som er født formand. Herudover består udvalget af kontaktpersoner (forældre) for hver afdeling. Seniorudvalg: Beskæftiger sig med alle typer af opgaver vedrørende senior herrefodbold i Hedensted Idrætsforening. Det består af to bestyrelsesmedlemmer.

Hedensted IF's Venner[redigér | redigér wikikode]

Ud over denne formelle organisation findes der en selvstændig forening, Hedensted IF's Venner, der har til formål at dyrke fodbold og motion for ældre medlemmer af HIF, samt at støtte HIF, og kun HIF, med økonomiske midler.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]