Hedensted Idrætsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hedensted IF
Klubdetaljer
Fulde navn Hedensted Idrætsforening
Grundlagt 1928
Forbund DBU (lokalunion: DBU Jylland)
Hjemmebane Hedensted Stadion
Danmark Hedensted, Danmark
Cheftræner Kasper Adelfred & Brian Rasmussen
Liga 2021-22 Danmarksserien, pulje 3
Liga 2020–21 Danmarksserien,
Infoboks opdateret: 4. september 2017
Nuværende sæson

Hedensted Idrætsforening (eller Hedensted IF) blev grundlagt i 1928, og har gennem tiderne haft forskellige sportsgrene på programmet. I dag beskæftiger foreningen sig dog udelukkende med fodbold. Klubben har pr. 10. september 2013 mere end 800 medlemmer. Dette store medlemstal placerer Hedensted IF som den fjerde største klub i Jylland, hvor der findes mere end 900 klubber.

Der er seks seniorhold i klubben, der i øvrigt vandt det jyske mesterskab i serie 3 tilbage i år 2004. I dag spiller førsteholdet i Danmarksserien, pulje 3 under ledelse af træner Kasper Adelfred og Brian Rasmussen, der har spillet som professionel for Vejle Boldklub, B1903 og FCK.

Af nuværende profiler kan nævnes Mirsad Suljic, Mathias Kahr Christensen, Nicolai Givskov (tidl. Holstebro Boldklub i 2. division), målmand Kenneth Qvist (tidl. Kolding), Ronni Nordnæs og Nikolaj Søgaard (tidl. Middelfart)

De helt store profiler gennem tiden er angriberen Bjarne Kristoffersen og centerforsvareren Brian Wolf (begge tidligere 1. divisionsspillere i Brønshøj Boldklub). Af andre tidligere profiler kan nævnes Peter Klode, Jens Erik Skibsted, Elvan Taser, Tommy Rathmann, Jørgen Rasmussen, Kenneth Knudsen, Jesper Olesen og Lasse Nis-Hansen Kronborg.

Den største kamp i Hedensted IF's historie var imod Lyngby Boldklub på hjemmebane i DBU Pokalens 3. runde i sæsonen 2017-18. Kampen endte med at Hedensted IF blev slået ud af Pokalen med resultatet 1-3.[1]

Hedensted IF's andethold spiller i serie 1, mens de resterende seniorhold spiller serie 4 og 6 og kvinderne spiller i jyllandsserien.


Organisation[redigér | rediger kildetekst]

Hedensted IF er organiseret med en bestyrelse på seks medlemmer, der afstikker de overordnede rammer for klubbens arbejde. Bestyrelsen kan nedsætte ad-hoc udvalg til forskellige begivenheder. Et eksempel er sponsorudvalget til den årlige Majfest.

  • Formand: Henrik Lundsgaard Nielsen
  • Næstformand: Per Holm
  • Kasserer: Lars Holm
  • Leder af ungdomsafdelingen:
  • Øvrige medlemmer: Michael Vagtholm Christensen, Kjeld Winkler Andersen og Bjarne Hansen

Ungdomsudvalg[redigér | rediger kildetekst]

Udvalget har ansvaret for alle opgaver vedrørende ungdomsfodbolden i Hedensted Idrætsforening. Det består af et bestyrelsesmedlem, som er født formand. Herudover består udvalget af kontaktpersoner (forældre) for hver afdeling. Seniorudvalg: Beskæftiger sig med alle typer af opgaver vedrørende senior herrefodbold i Hedensted Idrætsforening. Det består af to bestyrelsesmedlemmer.

Hedensted IF's Venner[redigér | rediger kildetekst]

Ud over denne formelle organisation findes der en selvstændig forening, Hedensted IF's Venner, der har til formål at dyrke fodbold og motion for ældre medlemmer af HIF, samt at støtte HIF, og kun HIF, med økonomiske midler.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]