Heinrich Buntzen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Heinrich Buntzen
Heinrich Buntzen 1866 by A. Feuerstein.jpg
Heinrich Buntzen 1866
Personlig information
Fødselsdato 29. september 1803Rediger på Wikidata
Fødested KielRediger på Wikidata
Dødsdato 12. januar 1892 (88 år)Rediger på Wikidata
Dødssted OrdrupRediger på Wikidata
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev af J.P. Møller, J.L. LundRediger på Wikidata
Beskæftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Heinrich Buntzen (29. september 1803 i Kiel12. januar 1892 i Ordrup) var en dansk maler. Han er søn af marskandiser Johan Ditlev Buntzen og Margrethe født Sievertsen.

Efter at have lært malerhåndværket i Kiel og allerede øvet sig i kunstnerisk retning, dels under vejledning af malerebrødrene Bünsow, dels ved selvstudier efter Anthonie Waterloos raderinger, kom han i 1821 til København, hvor han besøgte Kunstakademiet og flere gange vandt pengepræmie som landskabsmaler. I 1838 fik han rejseunderstøttelse af Fonden ad usus publicos i to år og derpå 1840 atter i to år af Kunstakademiet. Efter hjemkomsten (1842) blev han agreèret i 1845 og i 1850 medlem af Akademiet for Landskab, Motivet fra Hellebæk. Allerede i 1831 havde Den Kongelige Malerisamling købt Skovparti i Charlottenlund, Aftenbelysning, i 1835 købtes Parti ved Taarbæk (nu i Århus), i 1839 Ege- og Bøgekrat ved Dyrehaven. I Thorvaldsens Museum findes bl.a. Landskab med optrækkende Uvejr (1845). Hans billeder, hvori et alvorligt naturstudium tidlig gjorde sig gældende, udmærke sig ved en sikker tegning og en frisk og levende, undertiden dog noget hård farve. 28. juni 1833 ægtede han Caroline Birgitte Hansen (26. december 1805 – 4. februar 1882), datter af blokmager Nicolai Hansen og Frederikke Christine Hess, og han har i mange år haft sin lille landlige bolig i udkanten af Charlottenlund, selv medens han til stadighed informerede i København.

Han fik 1863 titel af professor og blev 1877 Ridder af Dannebrog.

Han er begravet på Gentofte Kirkegård.


Denne artikel bygger hovedsagelig på Biografi(er) af Philip Weilbach i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 3. bind, side 256, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]