Helena Benaouda

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Helena Benaouda

Helena Benaouda.jpg

Personlig information
Født 22. maj 1959 (62 år) Rediger på Wikidata
Sverige Rediger på Wikidata
Barn Safia Benaouda Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Helena Benaouda (født 22. maj 1959 i Haukipudas, Finland) er talsmand for Sveriges muslimske råd. I danske sammenhænge blev hun kendt efter hendes svigersøn, den 29-årige mand omtalt som MA, blev anholdt og sigtet i forbindelse med terrorsagen mod Jyllands-Posten i december 2010.[1]

Helena Benaouda, født Fagerdin, stammer fra Haukipudas ved Rovaniemi i Finland. Hun flyttede i 1979 til Sverige og har studeret sociologi, idéhistorie og økonomi. I juli 1999 døde hendes mand i en drukneulykke.

Hendes datter, Safia, er sammen med Safias mand MA to gange blevet fængslet i udlandet. Første gang i 2007 i Addis Abeba, Etiopien. Helena Benaouda iværksatte kampagnen, Release My Child, i medier og på Internettet for løsladelse af datteren. Safia berettede om tortur i fængslet. Hun var da gravid. Ifølge organisationen CagePrisoners var der tale om et af CIA's hemmelige fængsler.[2] Anden gang Helena Benaoudas datter og MA blev fængslet var i 2009 i Pakistan omkring Dera Ghazi Khan og ifølge pakistanske myndigheder var de på vej til Waziristan. Dera Ghazi Khan er området omkring de pakistanske kernevåbenlagre og Safia og MA var i en gruppe på 12 personer da de blev pågrebet. I gruppen var også Mehdi Ghezali der har siddet to et halvt år fængslet i Guantanamo. I gruppen var også Helena Benaoudas to-årige barnebarn.

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]