Helena Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Helena Christensen
Christensen, Helena (FMC) crop.jpg
Helena Christensen ved Ford and project7ten Sustainable/Green Home fest, den 16. oktober 2007.
Fødselsdag 25. december 1968 (54 år)
Født i København, Danmark
Højde 1,78 m
Hårfarve Brunette
Øjenfarve Grønne
Mål 36C–23–35½

Helena Christensen (født 25. december 1968 i København) er en dansk fotomodel. Hendes far er dansk og hendes mor er peruvianer.

Hun gik på Sankt Annæ SkoleAmager.

I 1986 vandt hun titlen som Miss Universe Denmark og fortsatte derfor som Danmarks repræsentant i konkurrencen om titlen, Miss Universe. Dette blev et springbræt for hende til en international modelkarriere, og hun flyttede som 18-årig til Paris for at blive model. Hendes første, store opgave var for modemagasinet ELLE.

I 1991 optrådte hun i musikvideoen til Chris Isaaks sang, Wicked Game. I videoen agerer hun Isaaks elskerinde. Christensen er topløs i det meste af videoen, men på grund af kameravinklerne er det mest subtile billeder, da det blev besluttet, at total nøgenhed ikke var egnet til offentlig fremvisning. Seerne reagerede alligevel, og videoen blev senere kendt på MTVs liste over de mest sexede videoer gennem tiden.

I 90'erne optrådte hun på utallige magasinforsider og var sammen med Tyra Banks, Karen Mulder, Daniela Pestova, Rebecca Romijn og Stephanie Seymour 'engle' for lingeriefirmaet Victoria's Secret i en tv-reklame. Englene er senere blevet ultrapopulære og blandt andre har tyske Heidi Klum kunnet ses med vinger for firmaet.

Hun havde et meget omtalt forhold til den australske musiker Michael Hutchence fra INXS, men kort før hans død i 1997 gik de to fra hinanden.

13. oktober 1999 fødte Helena sin søn, der fik navnet Mingus Lucien Reedus. Drengens far er skuespiller Norman Reedus, som Helena ikke længere er sammen med. Hun har senere sagt, at Mingus er det vigtigste i hendes liv og hendes bedste ven.

Helena blev skilt fra Reedus i 2003. I perioden 2004-2006 var hun kærester med den danske forsanger i Grand Avenue Rasmus Walther-Hansen. Efterfølgende har hun været kædet sammen med den amerikanske sanger Paul Banks fra indiebandet Interpol.

Hun har altid interesseret sig for fotografering og udstillede i 2006 en samling af sine egne fotografier i Rotterdam. Hun har også taget modebilleder til blandt andre ELLE og Marie Claire.

Helena Christensen har i 2008 designet en økologisk børnetøjs kollektion for name it (et Bestseller brand).

I dag bor hun på Manhattan, men har desuden lejligheder i København og Monaco.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi