Helene Bøksle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Helene Bøksle (født 1. april 1981 på Frydnes i Harkmark i Mandal) er en norsk musiker og skuespiller. Hendes musik karakteriseres som en blanding af pop og folkemusik. Hun er datter af artisten Iver Bøksle, og niece af artisten Eivind Bøksle.

Som 11-årig sang hun under udelingen af Nobels fredspris. Hun er uddannet hos Nordisk Institut for Scene og Studie, og har en karriere som skuespiller i blandt andet Agder teater, hvor hun i en af hendes roller spiller som Hedvig i teaterstykket Vildanden. Hun har tidligere også spillet rollen som Sunniva i Kaptajn Sabeltand-forestillingerne i Kristiansand Dyrepark (en Zoo i Norge).

I efteråret 2003 deltog hun i talentkonkurrencen Kjempesjansen (på dansk, kæmpechancen) på NRK sammen med den norske violist Hannah Wilder på Hardingfele, hvor hun stillede op med nummeret "Heiemo og Nykkjen". – En moderne udgave af den norske middelalderballade "Nøkken som Belar". Hun kom til finalen hvor hun fremførte den tyske folkevise og julesalme "Rosen er Udsprunget", og endte på en fjerplads.

For de 92.000 norske kroner hun vandt på at stille op til Kæmpechancen, arrangerede hun en forestilling ved navn "Elverhøy". Forestillingen blev opført i den norske park Ravnedalen i Kristiansand. Nye forestillinger fulgte efter flere år efter. Med den medvirkende musik i forestillingen, udgav hun den 2. Maj 2006 sin debut plade Elverhøy.

Helene Bøksle bliver ofte sammenlignet med Gunnhild Sundli fra det norske band Gåte. Men den musiske stil er ikke helt den samme da Gåtes musik er en blanding af rock, metal og folkemusik.

Helene har lagt vokal til lydsporet i MMO-computerspillet Age of Conan: Hyborian Adventures, der blev udgivet i Danmark d. 23 Maj.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne Links[redigér | rediger kildetekst]