Helmer & Søn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Helmer & Søn
Overblik
Dansk titel Helmer & Søn Rediger på Wikidata
Genre Dramafilm,
kortfilm Rediger på Wikidata
Instrueret af Søren Pilmark
Manuskript af Roni Ezra
Pelle Møller
Medvirkende Steen Stig Lommer
Per Pallesen
Ditte Hansen
Fotografering Philippe Kress
Klip Morten Højbjerg
Musik af Frans Bak
Produceret af Rene Ezra
Kim Magnusson
Leila Vestgaard
Distributør Nordisk Film
Udgivelsesdato 2006 Rediger på Wikidata
Længde 13 min.
Oprindelsesland Danmark
Sprog Dansk
Links
på IMDb
i DFI's filmdatabase
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Helmer & Søn er en dansk kortfilm fra 2006, instrueret af Søren Pilmark og skrevet af Roni Ezra og Pelle Møller. Filmen har Steen Stig Lommer, Per Pallesen og Ditte Hansen i hovedrollerne, og den fortæller historien om en mand der bliver kaldt til et plejehjem, hvor hans far har lukket sig inde i et skab.

I 2007 var Helmer & Søn nomineret til en Oscar for bedste kortfilm, men tabte til den amerikanske West Bank Story. For Søren Pilmark kom nyheden om nomineringen som en overraskelse, da producenten Kim Magnusson ikke havde informeret ham om, at filmen var blevet indleveret til bedømmelse.[1]

I forbindelse med oscaruddelingen blev filmen vist i 60 biografer i USA, hvilket var den bredeste visning for en dansk film nogensinde.[2]

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Den stressede forretningsmand Jess (Steen Stig Lommer) bliver kaldt til sin fars plejehjem, fordi faren (Per Pallesen) har lukket sig inde i et skab på sit værelse. Plejehjemslederen (Margrethe Koytu) fortæller, at faren ikke er mødt op til flere af måltiderne. Sønnen forsøger at overtale faren til at komme ud af skabet, men afbrydes af et mobilopkald i sin egenskab af chef for familieforetagendet "Helmer & Søn", som han netop har overtaget i forbindelse med farens pension. Det er en gammel, men krævende kunde, og faren giver sit besyv med fra skabet.

I mellemtiden ankommer Helmers datter Vibeke og barnebarnet Sophie (Ditte Hansen og Majken Mac), og Vibeke og Jess bliver uenige om det var den rigtige beslutning at sende faren på plejehjem. Telefonen ringer igen, og Jess fortæller bebrejdende Helmer, at han ikke længere er bange for ikke at kunne køre forretningen på egen hånd. Derpå træder faren ud af skabet, splitternøgen, og giver sønnen et knus. Da den anden skabslåge går op, viser det sig at der sidder en ældre dame, der også var forsvundet, derinde. Også helt nøgen.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film