Helsingør Idrætsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Helsingør IF)
Spring til navigation Spring til søgning

Helsingør Idrætsforening (forkortet Helsingør IF eller "HIF") er en dansk idrætsforening som blev grundlagt i 1899 hjemmehørende i Helsingør.

Idrætsforeningen har fire afdelinger: atletik, gymnastik, håndbold og fodbold.

Foreningen har tidligere haft landet bedste håndboldhold og besidder samtidigt den officielle verdensrekord som det hold der har opholdt sig i landets bedste række gennem længst tid. Verdens første registrerede håndboldkamp fandt sted i 1907 i Helsingør og endte 0-21 til Ordrup (Der var uklarhed omkring regelsættet læs mere under emnet håndbold). Elite-håndboldholdet, der i dag er sammenlagt med Helsinge og Hillerød spiller i landets bedste række og træner i Helsingørhallerne på Gl. Hellebækvej i bydelen Sundparken.

Fodboldafdelingens Elitehold er ligeledes blevet sammenlagt med flere af de omkringliggende småklubber og går i dag under navnet FC Helsingør Efter mange trange år lykkedes det endelig i sæsonen 2008/09 at avancere til 2. Division Øst. Holdet spiller på Helsingør Stadion, der ligger omkring bydelene Højstrup og Marienlyst i det nordlige Helsingør.

Foreningen har haft flere atleter på det danske landshold. I vinterperioden holder atletikafdelingen til i Snekkersten Hallen, en af Danmarks mest moderne indendørs atletikanlæg.

Kendte HIFere[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.