Henrik Elnegaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Henrik Elnegaard (født i 1972) er maler.

Han begyndte sin kunstkarriere allerede som teenager med at male graffiti. I en alder af 23 valgte han at sætte 100% fokus på sine kunstneriske evner og begyndte med at male klassisk realisme og portrætmalerier. Siden har Henrik Elnegaard beskæftiget sig meget med at male abstrakt kunst, hvor han gør brug af kontrastfulde farver, gradienter, skygger og mange andre levende og dynamiske kompositioner.

Inspirationen til sine værker har han blandt andet fået fra sine adskillige ophold i Bolivia og Cuba, hvor han har boet i kortere og længere perioder med sin familie. I Bolivia arbejdede han bl.a. som censor på et kunstakademi og i Cuba har han gæsteundervist på kunstakademiet i Trinidad. I dag samarbejder han med Nationalgalleriet i Trinidad, hvor han også har sit cubanske atelier.

I Danmark ejer og driver Henrik Elnegaard to gallerier i henholdsvis Boyesgade på Vesterbro, København V, og på Rådhusstræde 3, København K. Begge gallerier er kendt under det fælles navn Galleri Puls Art. Udover at præsentere Henrik Elnegaards egen kunst, afholdes der her ofte ferniseringer fra især cubanske og andre udenlandske kunstnere.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Profil på Galleri Puls Art