Henrik Fogh Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Henrik Fogh Rasmussen (født 1979) er en danskfødt, amerikansk[1] samfundsdebatør, søn af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og Anne-Mette Rasmussen. Han er kandidat i statskundskab fra University of Pennsylvania og bachelor i strategiske og internationale studier fra Hampden-Sydney College i Virginia. Han blev i 2004 gift med amerikanske Kristina Marie Rasmussen (født Smith) og er bosat i Springfield, Illinois, USA. Han arbejder som kommunikationsrådgiver.

I 2010 valgte han at få amerikansk statsborgerskab, da Danmark ikke på daværende tidspunkt tillod dobbelt statsborgerskab.[2]

Han har skrevet bogen Amerikanske Tilstande, udgivet i 2007 af CEPOS, hvor han behandler, hvad han ser som en række danske fordomme om USA. Bogen har fået kritik fra to andre kommentatorer, der kaldte den manipulerende og utroværdig.[3] Kritikken blev efterfølgende imødegået af CEPOS.[4] De gjorde blandt andet opmærksom på at Rasmussen havde stolet på et tal om hjemløse fra Dansk Socialrådgiverforening.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi