Henrik Littauer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Henrik Littauer
Født 1953 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Malurt Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Musiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Henrik Littauer (født 1953 i København) er en dansk musiker og psykiater.

Som musiker har han klassisk musikundervisning og skoleorkestre som baggrund. Fra 1974 til 1985 var Henrik Littauer en aktiv del af det danske rock-miljø, med bands som Buffalo, Malurt og Doraz. Han har siden været mere optaget af filmmusik og verdensmusik og spillet/indspillet med eller produceret en række danske, norske og grønlandske artister: duoen Evald & Littauer med René Evald, Poul Krebs, Effy & Eliten, Peter Viskinde, Jan Arvid Johansen, Per Berthelsen, Lïfe Andruszkow, Britt-Eva Løkkemo, Sonjas Søstre, Thulla m.fl. Henrik Littauer har også skrevet musik til film og teater bl.a. dokumentarfilm som Herleik og Jeg husker – fortællinger fra Grønland, samt videoserien "Filmavisa Tromsø".

Henrik Littauer tilbragte sine barneår i Grønland, og har siden opholdt sig der i perioder. 1993-2006 boede han fast med sin familie i Tromsø i Norge. I 1986 blev han uddannet som læge, og har siden 1996 været psykiater sideløbende med musikkarrieren. Siden 2018 har han atter boet i Tromsø, nu som ejer og producer i musikselskabet Himalaya Sound, med udgivelser med Krølle Erik, lokale Spleis, samt Don & The Dreamers med trommeslageren Don Powell, tidl. Slade.

Som psykiater har Henrik Littauer publiceret et par videnskabelige artikler om den psykoterapeutiske alliance. Hans forfatterskab inkluderer desuden kapitlet "Jensigne" i bogen "Min barndom i Grønland" (Lindhardt & Ringhof 2016)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg