Herold Jansson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Carl August Herold Jansson (13. november 1899 i København23. april 1965Frederiksberg) var en dansk gymnast og udspringer som deltog ved de olympiske lege både i 1920 i Antwerpen og 1924 i Paris.

Jansson blev olympisk mester i holdgymnastik efter frit system under sommer-OL 1920 i Antwerpen. Ifølge reglerne kunne et holdet bestå af op til 60 gymnaster. Øvelserne varede en time på redskaber efter holdets valg og øvelserne var alle frivillige. Dommerne gav op til 50 point for præstationen og yderligere 10 point blev givet for antallet af deltagere på et hold. Dermed var den højest mulige score 60 point. Der var to dommere og gennemsnittet af deres point bestemte den endelige score. I konkurrencen i holdgymnastik efter frit system var der kun var to deltagende hold: et 20 mand stort dansk og et 26 mand stort norsk hold. De to dommere var, Abraham Clod-Hansen fra Danmark, og Johannes Dahl fra Norge, og eftersom de var fra samme nationer som de deltagende hold varierede deres score meget. De to dommere gav deres eget hold ungerfer lige mange point, men Hansen´s point til Norge var ganske lav, hvilket resulterede i at mesterskabet gik til Danmark med 51,35 point mod Norges 48,55 point.[1]

Fire år senere, under 1924 i Paris stillede Jansson op i udspring, hvor han endte på en sjette plads.

Herold Jansson havde svenske forældre; faren snedker Carl Johan Jansson (1872-) var fra Kungsör og moren Ida Christine Björnlin (1868-) fra Mölndal.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "www.sports-reference.com". Arkiveret fra originalen 9. november 2012. Hentet 27. juni 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SportSpire
Denne artikel om sport er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.