Hestesport under sommer-OL 2020

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hestesport under sommer-OL 2020 finder sted 25. juli - 7. august 2020. De fleste af disciplinerne bliver afviklet i Equestrian Park, der ligger i Heritage zonen mens terrænridning i military rides i Sea Forest Cross-Country Course der ligger i Tokyo Bay zonen.

Format[redigér | redigér wikikode]

Der er 3 forskellige discipliner ved hestesporten under sommer-OL 2020. Det drejer sig om Military, Dressur og Spring, hvor der i alle tre discipliner blev konkurreret både individuelt og for hold. I military er underdisciplinerne dressur, ridebanespringning og terrænridning.

Dressur[redigér | redigér wikikode]

Holdkonkurrencen bestor af tre ryttere, der samtidig også konkurrerede i den individuelle disciplin. Alle ryttere konkurrerer i Grand Prix, der samtidig er den første runde af både den individuelle og hold-konkurrencen. De bedste seks hold går herefter videre til Grand Prix Special. Der bliver herefter udregnet en kombineret score for både Grand Prix og Grand Prix Special, hvorefter medaljerne i holdkonkurrencen kan fordeles. I den individuelle konkurrence går alle holdryttere videre til Grand Prix Special, hvis deres hold er blandt de seks bedste. Herudover går de otte bedste ryttere (uden et kvalificeret hold) i Grand Prix også videre til Grand Prix Special. Efter holdkonkurrencens afslutning skal de individuelle medaljer afgøres i den afsluttende Grand Prix Freestyle, hvor de 18 bedste individuelle ryttere deltager.

Spring[redigér | redigér wikikode]

De individuelle medaljer bliver fordelt gennem i alt fem runder af springning. Efter første runde går de 60 bedste videre, herefter fortsættes med de 45 bedste og så fremdeles. I den femte og afgørende runde, bliver medaljerne fordelt. Holdkonkurrencen, der består af tre ryttere, bliver gennemført sideløbende med den individuelle konkurrence. Den første runde for holdkonkurrencen er runde to for den individuelle konkurrence. De bedste otte hold fra den første hold-runde går videre til anden hold-runde. Herefter bliver medaljerne i holdkonkurrencen fordeles.

Military[redigér | redigér wikikode]

Konkurrencerne om hold (tre ryttere) og individuelle medaljer blev afviklet samtidigt. Alle ryttere gennemfører indledningsvis én runde af dressur, ridebanespringning og terrænridning. Herefter er medaljerne i holdkonkurrencen fordelt, da nationernes tre rytteres score bliver lagt sammen. Herefter fortsætter de 25 bedste ryttere i den individuelle konkurrence, hvor medaljerne bliver fordelt efter endnu en afsluttende springkonkurrence.

Medaljefordeling[redigér | redigér wikikode]

Placering Land Guld Sølv Bronze Total
1 - - - - -
2 - - - - -
3 - - - - -
4 - - - - -
5 - - - - -
6 - - - - -
Total 6 6 6 18

Medaljetagere[redigér | redigér wikikode]

Konkurrencer Guld Sølv Bronze
Dressur - individuelt
detaljer
Dressur - hold
detaljer
Military - individuelt
detaljer
Military - hold
detaljer
Spring - individuelt
detaljer
Spring - hold
detaljer

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]