Hilde Frafjord Johnson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hilde Frafjord Johnson

Hilde Frafjord Johnson (2016) (cropped).jpg

Personlig information
Født 29. august 1963 (59 år)
Arusha, Tanzania Rediger på Wikidata
Nationalitet Norge Norsk
Politisk parti Kristelig Folkeparti Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Universitetet i Oslo Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Diplomat, antropolog, politiker Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Forenede Nationer Rediger på Wikidata
Arbejdssted Oslo Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Sankt Olavs Orden (2014) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hilde Frafjord Johnson (født 29. august 1963 i Arusha, Tanzania) er norsk politiker (KrF) og souschef i Unicef. Hun var valgt til Stortinget fra Rogaland 1993-1997 og 1997-2001, begge perioder med sæde i Energi- og miljøkomiteen. Frafjord Johnson var Udviklings- og Menneskerettighedsminister i Regeringen Kjell Magne Bondevik I fra 1997 til 2000, og Minister for International Udvikling i Regeringen Kjell Magne Bondevik II 20012005. Fra perioden som politiker huskes hun for historisk høj satsning på u-landsbistand, og for hendes meget aktive rolle i forsøget på at få en fredsaftale i stand for Sudan.

Johnson var fra marts 2006 til juni 2007 engageret som specialrådgiver i African Development Bank, med ansvar for at udvikle en ny strategi for bankens virksomhed. I juni 2007 blev hun udnævnt som souschef i UNICEF med tiltrædelse i midten af august, og dermed til den højest placerede nordmand i FN-systemet.

Hilde Frafjord Johnson er cand. polit. med hovedfag i socialantropologi fra Universitetet i Oslo 1991, og med historie og statsvidenskab i fagkredsen. Hun har arbejdet som journalist, og som konsulent i Resurseafdelingen i Udenrigsministeriet. Hun har haft flere poster i KrF, og var næstformand i KrFU fra 1986 til 1987.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

NorskSpire
Denne artikel om en norsk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker