Hjælp-diskussion:Øvelser i neutral synsvinkel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg vil gerne fokusere på det mere eller mindre konstruktive i at fokusere på "neutral SYNSVINKEL".

Det forekommer mig at SYNSVINKEL giver den subjektive dimension en måske unødvendigt central placering i forhold til arbejdet med at producere indhold til Wikipedia.

Dette arbejde må først og fremmest dreje sig om at producere et indhold, der udtrykker HVAD noget går ud på. At dette ikke er et trivielt spørgsmål kan illustreres med følgende proces:

1) Forfatteren producerer en tekst idet han bestræber sig på at udtrykke HVAD der er i dette emne.

2) I næste fase producerer forfatteren supplement til teksten, idet han nu bestræber sig på at udtrykke HVAD MERE der er i dette emne. Dette kan illustreres med at vi under punkt 1) kunne have skrevet mere, nemlig "han/hun" i stedet for kun "han".

3) I næste fase producerer forfatteren yderligere supplement, denne gang under den selvpålagte instruks: HVAD ELLERS er der inden for dette emne. Et eksempel på HVAD ELLERS er at vi kan lede efter tekstens evne til at beskrive/forklare sammenhænge, herunder f.eks. ikke blot fragmentariske observationer eller definitioner vedr. HVAD, men tidsmæssige og andre, eventuelt årsags-virknings sammenhænge vedr. HVAD.

Det vil sandsynligvis vise sig, at både fase 2 og fase 3 fører til mere indhold. Det vil sandsynligvis også være sådan at forfatteren efter et eller flere gennemløb af 1-3 bliver opmærksom på at HVAD emnet går ud på med fordel kan redigeres, f.eks. således:

Dele af HVAD kan fjernes, fordi disse dele hører hjemme under andre emner. Dele af HVAD kan udbygges, fordi det bliver tydeligt at der er huller i emnets dækning.

Det er forventeligt at et mere og mere udbygget HVAD ledsages af tilsynekomsten af forskellige opfattelser af HVORFOR elementer i HVAD følger visse mønstre. Det vil således også være tænkeligt, at der præsenteres forskellige synsvinkler på HVORFOR HVAD virker på den/de beskrevne måder.

Spørgsmålet er imidlertid det er den bevidste opmærksomhed på synsvinklen (HVEM mener HVAD) der fører til en bedre artikel, eller om det er arbejdet med de mere synsvinkel-neutrale spørgsmål: 1) HVAD 2) HVAD MERE 3) HVAD ELLERS. (Skrev OlfRahbek (diskussion • bidrag) 15. apr 2010, 21:33. Husk at signere dine indlæg.)