Hjælp:Brugergruppespecifik visning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.

Dette er en hjælpeside henvendt specielt til brugerfladeredaktører om hvordan man laver sider som vises forskelligt afhængigt af hvilke brugergrupper eller grupperettigheder som brugererne der ser siden, har.

Der er 2 måder hvorved man kan få adgang til få at vide en brugers brugergrupper, og lade resultatet påvirke hvordan siden vises:

1) JavaScript-programmer har adgang til objektet mw.config.wgUserGroups som indeholder en liste over den aktuelle brugers brugergrupper. Det er beskrevet i MediaWiki-manualen på mw:Manual:Interface/JavaScript#User-specific.

2) Der er for hver brugergruppe specielle CSS- og JavaScript-filer som kun indlæses når den aktuelle bruger tilhører den pågældende gruppe. Det er beskrevet i MediaWiki-manualen på mw:Manual:User group CSS and JavaScript.

Visning af tekst afhængig om en bruger er autopatruljerende[redigér | rediger kildetekst]

Landsbybrønden blev det foreslået at ændre bl.a. MediaWiki:Editpage-head-copy-warn hvis tekst vises når en bruger redigerer en side. Indholdet af denne brugerfladetekst ønskedes kraftigere fremhævet over for brugere hvis redigeringer ikke automatisk bliver patruljerede, hvilket teknisk vil sige at brugeren ikke har brugerrettigheden "autopatrol". Man kan se på grupperettighedslisten at medlemmer af brugergrupperne autopatruljerede (autopatrolled), botter (bot), patruljanter (patroller) og administratorer (sysop) har rettigheden "autopatrol". Botter er i denne sammenhæng uinteressante da de ikke ser brugerfladeteksterne, men der skal testes for medlemskab af mindst en af de tre øvrige grupper.

Den nemmeste måde er sandsynligvis at lave to nye CSS-klasser: vis-for-autopatrol og skjul-for-autopatrol:

CSS-klassen vis-for-autopatrol[redigér | rediger kildetekst]

vis-for-autopatrol kan oprettes for alle i MediaWiki:Common.css med display: none hvilket betyder teksten ikke vises. I filerne MediaWiki:Group-autopatrolled.css, MediaWiki:Group-patroller.css og MediaWiki:Group-sysop.css laves så defintioner for normal visning af tekst i klassen. For at være sikker på at den ønskede definition bruges, skal definitionerne i de brugergruppe-specifikke filer have højere CSS specificity end definitionen i Common.css eller alternativt have koden !important. Derved vil kun brugere som er i mindst en af grupperne se tekst i CSS-klassen.

CSS-klassen skjul-for-autopatrol[redigér | rediger kildetekst]

skjul-for-autopatrol kan oprettes udelukkende i filerne MediaWiki:Group-autopatrolled.css, MediaWiki:Group-patroller.css og MediaWiki:Group-sysop.css med fjernelse af visning. Det vil betyde at brugere som ikke er i en af disse brugergrupper ser tekst i CSS-klassen normalt, mens brugere som er i mindst en af grupperne ikke vil se teksten.