Hjælp:Guide (formatering)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikipedias hjælpeguide

Formatering

Forside   Redigering   Formatering   Henvisninger   Skriv en artikel   Diskussionssider   Retningslinjer   Yderligere spørgsmål?    

Efter du har lært hvordan man indsætter tekst, er det tid til et par enkle regler om formatering i kildekoden.

Første gang en artikels navn optræder i brødteksten, skal det være i fed. Det gøres ved at du sætter tre apostroffer på hver side af ordet (på et dansk tastatur er det tasten til højre for Ø-tasten): Ordet '''fed''' bliver fed. Nedenstående billede viser begyndelsen af artiklen om kristen eksistentialisme.

Fedt formaterede stikord i begyndelsen af artiklen om kristen eksistentialisme


Fremmedsprogede begreber, citater og bog- eller filmtitler i artikler kan du formatere kursiv med to apostroffer (''kursiv'').

For at begynde på et nyt afsnit tilføjer du en tom linje.

Overskrifter forbedrer strukturen

Du kan forbedre en artikels struktur med overskrifter. Du kan lave overskrifter således:

== Overskrift == (2 lighedstegn på hver side)
=== Underoverskrift === (3 lighedstegn på hver side)

Når en artikel har mindst fire overskrifter genererer wiki-programmet automatisk en indholdsfortegnelse.

Hvis det alt sammen ser meget avanceret ud så husk på at i en encyklopædi er indholdet det vigtigste og skriv bare løs. Der findes altid nogen som kan sørge for at en god tekst overholder Wikipedias standardformatering – folk som kan bidrage med godt indhold er mere sjældne.

Billeder

Wikipedia har et fælles billedbibliotek på Wikimedia Commons. Alle billeder som lægges op her skal være brugbare for Wikipedia eller et af de andre Wikimedia-projekter. Billederne her er tilgængelige for alle sprogudgaver af Wikipedia og andre Wikimedia-projekter. Der er to ufravigelige krav som gælder for at et billede kan anvendes på Wikipedia: Billedet skal kunne anvendes frit af alle (også kommercielt), og alle skal have lov til at gøre modifikationer i billedet. Læs mere om hvilke billeder der kan anvendes her.

Hvis du har uploadet et billede, eller fundet et på Commons til din artikel kan det indsættes med denne kode: [[Fil:Flag of Denmark.svg|thumb|Billedet med eksempelkoden]]
Billedet med eksempelkoden
. (flere kodeeksempler)


Mere om emnet


Test det du har lært i Sandkassen
Fortsæt guiden med Henvisninger