Hjælp:Teknisk forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Internet-talk-error.svg Internet-group-help-faq.svg Preferences-system.svg Postr.svg
Landsbybrønden Nybegynderforummet Teknisk forum Opslagstavlen

Velkommen  Guide  Snydeskema  Hjælp  Ofte stillede spørgsmål  Øvrige spørgsmål  Ordliste  Mentorprogrammet  Nybegynderforum  Teknisk forum  Opslagstavle

Genvej:
WP:TF

Teknisk forum

Velkommen til Teknisk forum!

Dette er stedet hvor du kan få teknisk hjælp til at redigere Wikipedia hvis noget driller, eller hvis du bare ikke ved hvordan en bestemt ting skal gøres. Det kan for eksempel være brugen af avancerede wikikoder, opbygning og brug af skabeloner, hjælp til modulprogrammering i Lua eller andet. Kort sagt: Dette er stedet hvor man kan få afklaret tekniske spørgsmål og få hjælp til at få tingene til at virke

Afsluttede og inaktive diskussioner kan ses i arkiverne: Arkiv 1.

Tidligere fandtes Wikipedia:Fejlrapporter, hvor tekniske fejl på Wikipedia blev samlet. Denne funktion varetages nu af teknisk forum. Arkivet for Wikipedia:Fejlrapporter kan ses på Wikipedia:Fejlrapporter/Arkiv1 (2008 - 2016).

Kulturminne[redigér | redigér wikikode]

I forbindelse med mine oprettelser af artikler om norske jernbanestationer er jeg af og til stødt på no:Mal:Kulturminne. Den bruges til at linke til Riksantikvarens database over kulturminder på www.kulturminnesok.no og benyttes blandt andet i artikler om fredede bygninger. Sådan en skabelon kunne jeg godt tænke mig også at have til de danske artikler. Linksene er imidlertid også registreret på Wikidata under egenskaben d:Property:P758 "Kulturminne-identifikator". Så det ville jo være rart, hvis linksene kunne hentes automatisk derfra også ligesom ved filmlinks-skabelonerne. Se for eksempel no:Halden stasjon for traditionel brug af skabelonen og d:Q1778979 for brug af egenskaben på den tilsvarende Wikidata-side. Er der en skabelon-kyndig bruger, der kan finde ud af at lave det? --Dannebrog Spy (diskussion) 22. mar 2018, 23:13 (CET)

Jeg har overført den til DAWP under Skabelon:Kulturminne. •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 10:59 (CET)
Nu kan se, at der blev spurgt om noget andet. På filmartiklerne er {{filmperson}} og {{filmlinks}} sat på hhv filmfolk og film mv. fordi chancen for at er der nyttige egenskaber, som kan vises, er ret stor... De fleste artikler fik de skabeloner, da der i forvejen var filmhenvisninger. Her med kulturminner skal man vide er der data til det, så jeg har ikke nogen automatisk metode til at finde de artikler, som kunne være relevant.
Jeg har i nogle skabelon som fx {{imdb navn}} indbygget dannelse af links, hvis der finde en relevant egenskab. Det kunne jeg også gøres i {{Kulturminne}}. --Steen Th (diskussion) 23. mar 2018, 11:47 (CET)
Lyder godt, da de altid kan komme til senere  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 11:58 (CET)
Jeg har dannet en liste med de kulturminne, som vi har artikler på: Bruger:Steenth/Autoliste/Kulturminne. Så er det et spørgsmål at ligge henvisninger på dem. --Steen Th (diskussion) 23. mar 2018, 15:00 (CET)
Jeg har prøvet med Tungenes fyr, men der er noget galt med linket, selvom siden findes her.--Weblars (diskussion) 23. mar 2018, 15:29 (CET)
Nå ok, der mangler stadig wikidata i skabelonen.--Weblars (diskussion) 23. mar 2018, 15:33 (CET)
Har jeg ikke kopieret det hele? Jeg checker...  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 17:39 (CET)
@Weblars:: Du glemte nummeret. {{kulturminne|000}} •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 17:56 (CET)
Det virker godt nok med nummeret, har prøvet det på Bodø Station. Det jeg ønsker er imidlertid, at linket også kan hentes fra Wikidata, når er registreret der. Altså ligesom når bare indsætter {{Commonscat}} i en given artikel, hvorefter der så bliver linket til den Commons-kategori, der er angivet på Wikidata. Den funktion findes nemlig ikke i den originale no:Mal:Kulturminne.
I øvrigt tak til Steenth for oversigten. Der er ganske rigtigt noget at gå i gang med der. Hidtil har jeg indsat links manuelt, men det ser lidt pænere ud med skabelonen. --Dannebrog Spy (diskussion) 23. mar 2018, 18:51 (CET)
Nå så skal den skrives i modulen. Jeg ser på det.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 18:58 (CET)
Jeg kigger på det senere i aften.... Der er par ting, som skal tilpasses. Jeg kan se at Bruger:Rodejong ikke rigtig har styr på det og prøver sig frem istedet at for at vide hvordan man gør. --Steen Th (diskussion) 23. mar 2018, 19:10 (CET)
Ja jeg har set fra det forkerte vinkel - Sorry! Men den virker nu!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 19:16 (CET)
@Dannebrog Spy, Rodejong: Jeg kan se at skabelon {{Kulturminne}} har en sporingskategori Kategori:Kulturminnesok - den ville jeg have fjernet. Men andre arbejder hurtigere end jeg kunne følge med og den kategori blev oprettet istedet for at blive fjernet - men er den nødvendig? --Steen Th (diskussion) 26. mar 2018, 22:49 (CEST)
Jeg er nok ikke den rette at give svar på. Jeg har bare overført den til DAWP. Men Dannebrog Spy kunne måske give sin mening om det?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 26. mar 2018, 22:55 (CEST)
Den er nok ikke specielt nødvendigt, for hvis man vil se, hvor skabelonen bliver brugt, kan man jo bruge "Hvad henviser hertil". Fordelen ved kategorien er, at man får artiklerne i alfabetisk rækkefølge, og uden at henvisninger fra diskussioner og andre sider er indblandet. Det er ikke noget problem af betydning her, men ved meget benyttede skabeloner kan listerne over "Hvad henviser hertil" godt blive noget uoverskuelige og uhåndterlige. Men hvis det ikke er en funktion, vi normalt benytter her på Dansk Wikipedia, er der selvfølgelig heller ingen grund til at gøre det her. --Dannebrog Spy (diskussion) 26. mar 2018, 23:29 (CEST)
Jeg har fjernet sporingskategorien fra skabelonen og senere sletter jeg kategorien. Ellers har "Hvad henviser hertil" et filter, således at man kun kan se inkluderinger ved at fjerne visning af henvisnigner og omstillinger. --Steen Th (diskussion) 2. apr 2018, 14:24 (CEST)

Imagemap i Skabelon:Infoboks by i Tyskland[redigér | redigér wikikode]

Jeg kan ikke få Imagemap i Skabelon:Infoboks by i Tyskland til at virke i Nordrhein-Westfalen (hverken Skabelon:Imagemap Nordrhein-Westfalen1 eller Skabelon:Imagemap Nordrhein-Westfalen2, se f.eks Bielefeld) mens der ikke er problemer i Niedersachsen (se f.eks. Oldenburg). Nogen der kan gennemskue hvad der sker? - Nico (diskussion) 22. apr 2018, 13:24 (CEST)

Problemet løst. Det ser ud til at skabelonen bruger delstatskoden og ikke imagemapkoden. - Nico (diskussion) 22. apr 2018, 16:18 (CEST)

"Importeret fra afrikansksprogede Wikipedia"[redigér | redigér wikikode]

Denne artikel har en autogeneret besked om at et felt i infoboksen er "Importeret fra afrikansksprogede Wikipedia". Der er intet sprog kaldet 'afrikansk', der menes givetvis 'afrikaans'. Hvordan rettes dette? --Madglad (diskussion) 1. maj 2018, 23:56 (CEST)

Rettet: Det skulle rettes her. mvh Per (PerV) (diskussion) 2. maj 2018, 00:25 (CEST)

Hvorfor "sluger" huskeliste-skabelonen resten af siden på "Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK"?[redigér | redigér wikikode]

På siden Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK bliver indlæggene på diskussionssiden "slugt" af huskelisten så de også bliver en del af den. Dette sker ikke på eks. Diskussion:Borgerforslag, så jeg er lidt forvirret ift. hvad der forårsager det. Skabelonen blev sidst ændret d. 10. maj af Weblars, men hans ændringer burde ikke have forårsaget fejlen ud fra hvad han ændrede. (skrev InsaneHacker (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Der var vist en tabel inde i huskelisten som ikke var rigtigt afsluttet.--Weblars (diskussion) 25. maj 2018, 15:51 (CEST)

(redigeringskonflikt)

Jeg har rettet fejlen. Det var en smutter i en af Kjeldjohs redigeringer af huskelisten. Koden der afslutter tabellen var blevet rykket op i linien ovenover. Det fik systemet til at tro, at huskelisten ikke var afsluttet, og alt nedenunder var en del af huskelisten. --Dannebrog Spy (diskussion) 25. maj 2018, 15:52 (CEST)
Mange tak Dannebrog Spy. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. maj 2018, 11:10 (CEST)
Takker. Det havde jeg ikke opdaget. --Kjeldjoh (diskussion) 26. maj 2018, 11:47 (CEST)

Overførsel af en:Module:Excerpt[redigér | redigér wikikode]

Modulet en:Module:Excerpt gør det muligt at transkludere bestemte dele af en artikel. Den bruges på en-wiki til f.eks. automatisk at vise en dagens- eller månedens artikel på portaler og lignende formål. Jeg vil helst ikke copy-paste da det kan være den er afhængig af andre moduler eller der skal ændres noget i koden for at få den til at fungere på den danske Wikipedia. Er der nogen der er friske på at overføre den? Jeg kan godt hjælpe med at udfærdige dokumentation bagefter. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 9. jun 2018, 20:22 (CEST)

Jeg har overført modulet nu til Modul:Excerpt og oprettet de to skabeloner Uddrag indledning og Skabelon:Uddrag valgt, der kan ses brugt i henh Weblars/sandkasse og Weblars/sandkasse2, hvor jeg har prøvet med nogle af artiklerne fra Wikipedia:Ugens artikel/2018. Man kan eventuelt oprette de engelske skabelonnavne som omdirigeringer. Jeg har forsøgt at oversætte de få parametre til dansk: paragraphs = afsnit, files = filer, fileargs = filarg, more = mere, selected = valgt, errors = fejl). Parameter "fejl" er ikke testet og virker måske ikke, så den bør nok ikke nævnes i dokumentationen.--Weblars (diskussion) 17. jun 2018, 09:58 (CEST)
Tak som altid Weblars. Dejligt med oversættelse også. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 18. jun 2018, 10:05 (CEST)
@Weblars: Det ser ud til at der er et problem med {{Uddrag valgt}}. Når jeg tester med Tyskland kommer der et billede uanset om jeg har valgt det eller ej, og billedet fremkommer under tekstblokken i stedet for ved siden af den. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 18. jun 2018, 13:33 (CEST)
Speciel:PermanentLink/9575450 -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 18. jun 2018, 13:34 (CEST)
Jeg vil prøve at gennemskue koden i morgen, så problemet kan blive løst. Foreløbigt har jeg genskabt problemet i min sandkasse2.--Weblars (diskussion) 18. jun 2018, 22:59 (CEST)
Nu har jeg rettet så billedet ikke vises med mindre man ønsker det. At billedet står efter teksten skyldes at det også står efter teksten i Tysklands-artiklen, så her er man nødt til at flytte billedet op til lige efter infoboksen, hvis det skal vises først i uddraget.--Weblars (diskussion) 19. jun 2018, 18:52 (CEST)
@Weblars: Ah, så giver det god mening (og nok noget jeg burde have opdaget selv), billed-problemet er vel ikke et problem som sådan, men det kan selvfølgelig gøre det irriterende hvis artiklen har en infoboks og billedet derfor optræder længere nede, men det er der ikke noget at gøre ved. Tak for hjælpen! -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 19. jun 2018, 18:58 (CEST)

@Weblars: Parametren "section" mangler at blive oversat, f.eks. til "sektion" eller "overskrift", den bruges i {{Uddrag listet}} og {{Uddrag linket}} jeg tror jeg har en ide om hvordan det gøres, men vil ikke ødelægge noget. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 28. jun 2018, 17:15 (CEST)

Nu har jeg tilføjet "sektion". Det er ikke altid lige nemt at se hvordan man tilføjer en dansk parameter, men det ser ud til at virke her.--Weblars (diskussion) 29. jun 2018, 20:05 (CEST)

Hjælp på Skabelondiskussion:Infoboks bruger[redigér | redigér wikikode]

Hvis der er nogen der har tid til at kigge på problemet beskrevet på Skabelondiskussion:Infoboks bruger ville det være dejligt. Skriv venligst dér og ikke her. (Denne usignerede kommentar er skrevet af InsaneHacker (diskussion • bidrag) 13. jun 2018, 18:00‎)

Velkomstskabeloner ændrer udseende[redigér | redigér wikikode]

De forskellige brugervelkomstskabeloner er pludselig begyndt at se anderledes ud, når de bliver brugt. Hvis man ser på skabelonerne for sig selv (f.eks. {{Test}}) eller {{Delt brugernavn}}, ser de ud, som de skal; men når de indsættes, ændres linjeafstanden og tekststørrelsen (se f.eks. her og her) - i hvert fald i min browser. Jeg kan ikke se, at der er redigeret i skabelonerne, og jeg kan ikke gennemskue, hvad der er galt. Vh. SorenRK (diskussion) 6. jul 2018, 12:01 (CEST)

Jeg synes også, de ser lidt anderledes ud, men for mig ser de lige anderledes ud for sig selv og i dine indsatte anvendelser. Jeg ved så ikke lige, om jeg synes, det er dårligere, så på den måde generer det mig ikke rigtig, men hvis der skulle være en forklaring, ville det da være fint. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. jul 2018, 12:24 (CEST)
Ingen nylige ændringer af Skabelon:Hønsedesign eller MediaWiki:Common.css som er de mest åbenlyse kilder. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 6. jul 2018, 13:02 (CEST)
Det kan være ændring af parser fra Tidy til RemexHtml som har gjort det. Men jeg kan ikke se noget i Speciel:LintErrors. --Steen Th (diskussion) 6. jul 2018, 13:24 (CEST)
Der er for mig (i Chrome) ingen forskel på udseendet af HTML-tabellerne på skabelonsiderne og på de sider som de bruges på. Linjeafstanden er for tæt efter min smag, men svarer til hvad CSS-koderne siger den skal være, så vidt jeg kan vurdere. Min første tanke var også skiftet fra Tidy til RemexHtml, men jeg kan heller ikke se hvordan det skulle være tilfældet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. jul 2018, 13:59 (CEST)
Jeg fandt ændringen. Det må være Tidy som tidligere ombyttede div- og span-elementer, så div ikke var inden i span. Tidligere, fundet på Wayback-machine, var teksten i koderne: <div style="font-size: 114%;"><span style="font-size:85%;line-height:135%;">Brødtekst her</span></div>. Nu er den (præcis som skabelonerne er lavet): <span style="font-size:85%;line-height:135%;"><div style="font-size: 114%;">Brødtekst her</div></span>. Den tidligere ombytning forøgede linjeafstanden fra 85 % gange 135 % gange 114 % = 131 % af normalen til 135 % gange 114 % = 154 % af normalen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. jul 2018, 14:21 (CEST)
Forslag til løsning: 1) Udskift span med div i Skabelon:Hønsedesign så vi undgår div inden i span. 2) De skabeloner som forøger skriftstørrelse fra den mindre skrift som er default i Skabelon:Hønsedesign, skal også forøge linjeafstand yderligere hvis det gamle udseende ønskes genetableret. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. jul 2018, 14:47 (CEST)
Første del af forslaget er kom på for hurtig, hvor span ændres til div. Jeg ville lige teste det, men fik gemt istedet for en forhåndsvisning. Men det ligner alle skabeloner, som bruger har det problem. Jeg gør ikke noget lige nu før vi kigge mere på det. --Steen Th (diskussion) 6. jul 2018, 15:37 (CEST)
Jeg har gjort opmærksom på sagen på mw:Talk:Parsing/Replacing Tidy. Man var tilsyneladende ikke opmærksom på at Tidy lavede ombytninger af tags, og sagen tages alvorligt. De er at udvide Speciel:LintErrors til at kunne fange sådanne tilfælde. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. jul 2018, 00:23 (CEST)
Nu er Lint errors udvidet så der advares for konstruktioner med <div>-tags inden i <span>-tags i afsnittet Miscellaneous Tidy replacement issues. Der er 3 tilfælde nu, og i ingen af dem har ombytningen af tagene betydning for udseendet såvidt jeg kan vurdere. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. aug 2018, 22:50 (CEST)

Rettelse af flertydige links-gadget[redigér | redigér wikikode]

Kan det passe, at den gadget, man bruger til at rette flertydige links med, ikke virker, hvis sidenavnet indeholder æ, ø og/eller å? Kan det i givet fald fikses?
- Sarrus (db) d. 2. aug 2018, 21:48 (CEST)

Ja, det ser sådan ud. Jeg fik en fejl for siden Ærø som sagde at sidenavnet ikke var indkodet med UTF-8. Da jeg gik direkte til https://dispenser.info.tm/~dispenser/view/Dab_solver kunne jeg rette sidens flertydige link uden problemer, så problemet er nok i vores lokale gadgetkode. Vi kommer til at behøve en administrator (og snart i stedet for en teknisk administrator eller brugerfladeredaktør eller hvad det kommer til at hedde), men jeg vil godt kigge på det. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. aug 2018, 22:09 (CEST)
js-funktionen "escape" er 'deprecated' og ødelægger tilsyneladende UTF-8. https://www.w3schools.com/jsref/jsref_escape.asp anbefaler at bruge "encodeURI" i stedet. Kan rettes på MediaWiki:Gadget-Flertydig.js. Ping @Steenth, Sarrus: som har redigeret gadgetkoden tidligere. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. aug 2018, 22:45 (CEST)
Indkodningsfunktionen kan testes på https://www.the-art-of-web.com/javascript/escape/ Test bekræfter at "escape" bør udskiftes med "encodeURI". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. aug 2018, 22:56 (CEST)
Yes check.svg Done @Dipsacus fullonum: Tak for tippet. Jeg har ændret den gadget med det samme.... @Sarrus: Prøv nu igen... --Steen Th (diskussion) 2. aug 2018, 22:59 (CEST)
Hmm, den virker ikke med Løkken-Vrå Kommune...
- Sarrus (db) d. 2. aug 2018, 23:06 (CEST)
Der kan være noget cache, som skal ud af din browser. Prøv med reload af siden og forsøg igen. Jeg har ikke problemet med Løkken-Vrå Kommune --Steen Th (diskussion) 2. aug 2018, 23:10 (CEST)
Nej, desværre har det heller ikke løst problemet for mig. Jeg prøvede at skifte browser for at sikre at det ikke skyldtes caching, men det hjalp ikke. Det kræver lidt mere granskning i morgen ... --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. aug 2018, 23:13 (CEST)
Jeg har heller intet problem på Løkken-Vrå Kommune. — SimmeD (diskussion, bidrag) 2. aug 2018, 23:19 (CEST)
Det har jeg. Det er måske caching hos min ISP, prøver igen i morgen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. aug 2018, 23:23 (CEST)
Nu kunne jeg, men værktøjet er begyndt at komme med nogle fejlmeddelelser, omend det alligevel virker i sidste ende.
- Sarrus (db) d. 2. aug 2018, 23:30 (CEST)
Og nu virker det upåklageligt hos mig. Mon ikke, det har været forsinkelse ved replikering mellem de mange servere (Serverside cacing)? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. aug 2018, 23:36 (CEST)
Det kan forklare det - Kartebolle. Sarrus - hvis du ser flere problemer, så nævnt hvad for nogle artikler det er - evt lade være med at rette, så vi andre kan se på det. --Steen Th (diskussion) 3. aug 2018, 01:03 (CEST)
Der kommer nogle API-fejl, som skyldes ændringer af Mediawiki's API. Jeg får de samme fejl-beskeder på min bot, og det er opstået inden for det sidste døgn. --Steen Th (diskussion) 3. aug 2018, 12:09 (CEST)
Jeg har fejlmeldt API-advarslerne til forfatteren af programmet på en:User talk:Dispenser#Dab solver API warnings

Opslag i Wikidata[redigér | redigér wikikode]

Jeg har lige oprettet siden Morten Boesdal Halvorsen, men kan ikke få den til at hente data fra wikidata. --Kjeldjoh (diskussion) 4. aug 2018, 11:43 (CEST)

Du skal tilføje artiklen til Morten Boesdal Halvorsen (Q29014822) i boksen med wikipedia. "Redigere", angiv "da" og derefter artikelnavn og gem det med "publish". --Steen Th (diskussion) 4. aug 2018, 12:04 (CEST)
Takker. Yes check.svg Gjort --Kjeldjoh (diskussion) 4. aug 2018, 12:09 (CEST)

Usædvanligt ISBN-nummer og "Cite book"-skabelonen[redigér | redigér wikikode]

Jeg har brugt bogen Døves tegnsprog: træk af dansk tegnsprogs grammatik i en artikel. Bogen er lidt udsædvanlig idet den angiver et ISBN-nummer med 11 tal (87 870044 49 8). Normalt har et ISBN-nummer enten 10 eller 13 tal. Bogen kan slås op både i WorldCat og på bibliotek.dk med det mærkelige ISBN-nummer, så selv hvis det er en fejl kan det anses som "gyldigt" idet det kan bruges til opslag. Dog kan {{cite book}} ikke lide det, og efterlader det sidste 8-tal ulinket:

Døves tegnsprog: træk af dansk tegnsprogs grammatik. 1981. ISBN 87 870044 49 8. 

Er der en måde at tage højde for disse sære ISBN-numre uden at skulle lave en masse besværligt arbejde, eller må vi gå ud fra at den opmærksomme læser kan spotte fejlen? -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 4. aug 2018, 15:11 (CEST)

Det sker der er fejltryk og det bliver normalt rettet i databaserne med angivelsen er det forkert nummer. Så den rigtige ISBN er ISBN 87-87044-49-8 - dvs der var et 0 for meget i forlagsnummeret. Og den er den som skal angives for at man slå i databaserne. --Steen Th (diskussion) 4. aug 2018, 15:59 (CEST)
Mon ikke det er en trykfejl i bogen? Bogen ISBN-nr er på bibliotek.dk angvet som 87-87044-49-8 (kun ét nul i forlagsnr), og søgning med det nr. ser ud til at virke. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. aug 2018, 16:00 (CEST)
Tak, kunne ikke fiske et ISBN-nummer ud af WorldCat (nok fejl 40-blindhed). Godt det ikke var værre end det. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 4. aug 2018, 16:01 (CEST)

Upload af billede[redigér | redigér wikikode]

Jeg forsøger forgæves at uploade et af mine egne billeder men, får ikke lov. Hvad gør jeg(skrev Bossen51 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

@Bossen51: Hej, billeder kan kun lægges op på Wikimedia Commons, som bl.a. er et fælles multimedie-arkiv for alle versioner af Wikipedia. Der er et link på alle sider i menuen "Værktøjer" i venstre side, som fører til Commons' dansksprogede oplægningsguide. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. aug 2018, 11:22 (CEST)

Planer om opdatering af Modul:Brug Wikidata[redigér | redigér wikikode]

Jeg vil gøre opmærksom på at jeg har planer om ændringer af Modul:Brug Wikidata, hvoraf nogle er af meget teknisk karakter og andre drejer sig om funktionaliteten. Da modulet har meget stor anvendelse, gør jeg opmærksom på det her. Der er yderligere oplysninger på Moduldiskussion:Brug Wikidata#Opdatering hvor man også kan diskutere/kommentere. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 20. aug 2018, 16:13 (CEST)

Infoboks gen[redigér | redigér wikikode]

Skabelon:Infoboks gen eller infobox gene har et alvorligt formateringsproblem. Den breder sig i bunden i fuld sidebredde og skaber stort whitespace. Se f.eks. Insulin. Er der nogen der vil kigge på det? - Nico (diskussion) 21. aug 2018, 18:32 (CEST)

Ja, den nederste linje er røget ud af infoboks-tabellen. Jeg kigger på det. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. aug 2018, 18:57 (CEST)
@Nico: Det var en kopieringsfejl som jeg ikke er overrasket over. Rettet med Special:Diff/9643175. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. aug 2018, 19:22 (CEST)

Takker - Nico (diskussion) 21. aug 2018, 21:53 (CEST)

Nyt infoboksfilter[redigér | redigér wikikode]

Koden for headere i infoboksskabeloner kan være meget lang når den forsøger at finde ud af om en header skal vises i infoboksen eller ej, afhængig af om mindst et af data-argumenterne under headeren vil give output til infoboksen. Se bare dette eksempel fra {{Infoboks virksomhed}}:

| header1 = {{#if: {{{Drives_under|}}}{{{Lokalt_navn|}}}{{{Romaniseret_navn|}}}{{{Tidligere_kaldt|}}}{{{Type|}}}{{{type|}}}{{{Handlet_som|}}}{{{ISIN|}}}{{{ISIN2|}}}{{{Industri|}}}{{{industri|}}}{{{Genre|}}}{{{Skæbne|}}}{{{Forgængere|}}}{{{Forgænger|}}}{{{Efterfølgere|}}}{{{Efterfølger|}}}{{{Grundlagt|}}}{{{grundlagt|}}}{{{Grundlægger|}}}{{{Grundlæggere|}}}{{{Etableringssted|}}}{{{Opløst|}}}{{{opløst|}}}{{{Åbnet|}}}{{{Lukket|}}}{{{Lokation|}}}{{{hovedkontor|}}}{{{Antal_salgssteder|}}}{{{Område|}}}{{{Nøglepersoner|}}}{{{personer|}}}{{{Produkter|}}}{{{produkter|}}}{{{tjenester|}}}{{{Tjenester|}}}{{{Brands|}}}{{{Produktion|}}}{{{Produktion_år|}}}{{{Slogan|}}}
{{Wikidata-emne | P1454 | q={{{q|}}} | sprognote=nej |sprogkat=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=selskabsform }}
{{Wikidata-emne | P452 | q={{{q|}}} | sprognote=nej |sprogkat=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=branche }}
{{Wikidata-tid  | P571 | q={{{q|}}} | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=etableringsdato }}
{{Wikidata-tid  | P576 | q={{{q|}}} | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=ophørsdato }}
{{Wikidata-emne | P112 | q={{{q|}}} | sprognote=nej |sprogkat=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=grundlægger }}
{{Wikidata-emne | P740 | q={{{q|}}} | sprognote=nej |sprogkat=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=etableringssted }}
{{Wikidata-emne | P3025 | q={{{q|}}} | sprognote=nej |sprogkat=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=åbnet }}
{{Wikidata-emne | P3026 | q={{{q|}}} | sprognote=nej |sprogkat=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=lukket }}
{{Wikidata-emne | P159 | q={{{q|}}} | sprognote=nej |sprogkat=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=beliggenhed }}
{{Wikidata-tal  | P1114 | q={{{q|}}} | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=salgssteder }}
{{Wikidata-emne | P2541 | q={{{q|}}} | sprognote=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=område }}
{{Wikidata-emne | P1056 | q={{{q|}}} | sprognote=nej | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=producerer }}
{{Wikidata-tekst | P1451 | q={{{q|}}} | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | feltnavn=motto }}
 | Virksomhedsinformation }}

Sådanne monsterstore headere er en kilde til fejl da koden altid skal afspejle data-argumenterne i infoboksen (men ikke altid gør det), og det er også spild af køretid at udføre alle disse Wikidata-kald (hvoraf nogle kan være ret resursekrævende) dobbelt så mange gange som nødvendigt.

Jeg foreslår en løsning som i stedet går ud på at filtrere headere uden data væk i filteret som {{Infoboks med filter}} allerede bruger. Med min løsning vil ovenståede kode kunne reduceres til:

| header1 = Virksomhedsinformation
| arg filter fjern header1 = data2, data3, data4, data5, data6, data7, data8, data9, data10, data11,
               data12, data13, data14, data15, data16, data17, data18, data19, data20, data21,
               data22, data23, data24, data25, data26, data27, data28, data29

"arg filter fjern header1" er en instruktion til Modul:Arg filter om at argumentet "header1" skal fjernes før kaldet af Modul:Infoboks hvis ikke mindst et af argumenterne i listen efter lighedstegnet ikke er tom. Listen indeholder argumentnavne adskil af komma og whitespace ignoreres. Dette er implementeret i filteret Modul:Sandkasse/Dipsacus fullonum/Modul:Arg filter som bruges af Bruger:Dipsacus fullonum/sandkasse/Skabelon:Infoboks med filter og ser ud til at virke fint i test.

En ændring af filteret vil ikke påvirke eksisterende infobokse (medmindre de har argumenter hvis navn begynder med "arg filter fjern", hvilket ingen infobokse har i øjeblikket), men vil give mulighed for forenkling af headerkode som vist i eksemplet i det tempo som nogle gør det.

Derfor foreslår jeg opdatering af Modul:Arg filter. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. aug 2018, 18:02 (CEST)

Det er nu taget i brug. Modul:Arg filter er nu opdateret med det nye filter. Dokumentationen til Skabelon:Infoboks med filter er opdateret med en beskrivelse af filteret. Skabelon:Infoboks virksomhed (som eksemplet stammer fra) er opdateret til at bruge filteret. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. aug 2018, 08:15 (CEST)

Skabelon:Fredet bygning på Commons[redigér | redigér wikikode]

Skabelon:Fredet bygning på Commons henviser stadig til den gamle toolserver, og virker derfor ikke. Selv om det er på Commons er det jo sådan set en dansk skabelon, så derfor søger jeg hjælp her. Forhåbentlig er det bare en adresse der skal skiftes(?), så man igen klan finde linket på Fredede og bevaringsværdige bygninger på kulturarv.dk - Nico (diskussion) 16. sep 2018, 17:09 (CEST)

Du skal have haft i ham som vedligeholder det tool for at få oplysning en ny adresse - User:Multichill - hvis det er kommet i orden. Det var noget han og Bruger:MGA73 fik sat op. Funktionen mapper fra BBR id til sagsnummer på FBB. Ellers er url'en angivet i c:Template:Fredet bygning/layout --Steen Th (diskussion) 16. sep 2018, 23:08 (CEST)

Hvad går galt på Kvalitetsmærket artikler uden korrekt mærke på Wikidata?[redigér | redigér wikikode]

Jeg har stillet et spørgsmål på Kategoridiskussion:Kvalitetsmærket artikler uden korrekt mærke på Wikidata, men det går op for mig at den nok ikke rammer så mange menneskers overvågning ... jeg tillader mig lige at pinge her. NisJørgensen (diskussion) 9. okt 2018, 22:06 (CEST)

Kategoridiskussionssiden var i hvert fald undgået min opmærksomhed. Problemerne er løst nu. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. okt 2018, 22:38 (CEST)

Er der forskel?[redigér | redigér wikikode]

Jeg er (i {{fodboldkamp}}) støt på konstruktionen

{{#if:{{{parameter|}}}|{{{parameter}}}}}

Er der en eller anden subtil forskel på dette og

{{{parameter|}}}

? NisJørgensen (diskussion) 21. okt 2018, 00:23 (CEST)

Nej, jeg tror ikke der er forskel i det tilfælde, men andre steder i skabelonen står f.eks.
{{#if:{{{tilskuere|}}}|<br />Tilskuere: {{{tilskuere}}}}}
Så det er nok bare deraf det kommer.--Weblars (diskussion) 22. okt 2018, 20:53 (CEST)

Problem med ikke-standard mellemrum[redigér | redigér wikikode]

Jeg havde et problem med Henning Jensen (f. 1938) - infoboksen ({{Infoboks leder}} virkede ikke ordentligt. Problemet kan se på denne version. Problemet viste sig at være, at skabelonen indeholdt noget der lignede blanktegn, men ikke virkede som blanktegn. Der er såvidt jeg kan se et (utf-8-encoded) non-breaking space. Den nuværende version er uændret, undtagen erstatningen af disse blanktegn. Skabelonen er indsat af Bruger:Bo Miehen. Jeg nævner det her, fordi nogen måske kan finde ud af, hvordan problemet er opstået, om andre artikler har samme problem, og om det i givet fald kan fixes. NisJørgensen (diskussion) 28. okt 2018, 20:34 (CET)

Jeg har fundet problemet andre steder. Det lader til at være et mellemrumstegn der kan indsættes for at undgå ombrydning af teksten, se f.eks. indledningen af Mahmud Esad Coşan. Her er en søgning, hvor tegnet er efterfulgt af et almindeligt mellemrum og et lighedstegn, hvilket giver problemer i infoboks leder.--Weblars (diskussion) 1. nov 2018, 13:36 (CET)
Kan & nbsp ; (uden mellemrum) anvendes uden problemer? Det er anvendt mange steder på da-wiki både af andre og jeg. --Glenn (diskussion) 7. nov 2018, 16:50 (CET)
Ja, man kan bruge "&nbsp;" uden problemer. Problemet er når det skrives uden at være synligt (heller ikke i wikikoden) i en skabelon sammen med et parameternavn (for at få lighedstegnene til at stå pænt under hinanden). Når dette tegn findes, bliver parameteren helt ignoreret af skabelonen. Man kan vist nemt komme til at skrive tegnet på f.eks. en Apple-computer, når man holder alt-tasten nede mens man trykker på mellemrumstasten. Jeg kunne se at den skjulte udgave af dette tegn fandtes i Skabelon:Infoboks leder/doc. Derfra er det nok blevet kopieret til de forskellige artikler, hvor jeg har fjernet det. Jeg vil fortsætte med at søge efter tegnet. Måske findes det også på uheldige steder i andre skabeloners dokumentationssider.--Weblars (diskussion) 8. nov 2018, 11:38 (CET)
Jeg fandt mellemrumstegnet i 42 skabeloner og deres dokumentationssider og fjernede det fra nogle af dem. Tegnet findes stadig her og der i nok et par tusind artikler som en del af den almindelige tekst, men det gør nok ikke det store, så jeg vil ikke gøre mere ved det.--Weblars (diskussion) 13. nov 2018, 11:35 (CET)

Tastatur til tekst[redigér | redigér wikikode]

Hejsa. Jeg er stødt ind i et underligt og ret irriterende problem. Jeg må uforvarende have fået ændret en eller anden opsætning, så mange af de specialtegn, jeg skriver med tastaturet, omformes til noget andet i den tekst jeg forsøger at skrive her i Wikipedia. Eksempler:

[[ ]] bliver til ʽ ʼ
 : bliver til ː (en slags bleg kolon)
.< bliver til |
~~~~ bliver til ̴̴̴̴

Problemet opstår i flere opsætninger med Firefox, både på pc og på iPad.

Jeg kan ikke finde nogen steder i en opsætning, at der er mulighed for at ændre på den slags.

Er der mon en eller anden (lidt mere) teknisk begavet person, der kan lede mig på sporet? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. nov 2018, 10:11 (CET)

Taler du om de specialtegn man kan indsætte ved at klikke på tegnene der er vist i en boks under redigeringsvinduet?--Weblars (diskussion) 22. nov 2018, 16:56 (CET)
Nej, de virker fint. Og netop, som jeg taster nu, opdager jeg en lille funktion nede i venstre hjørne af redigeringsvinduet, som jeg nok har set før, men aldrig tænkt nærmere over: Et lille ikon med et tastatur. Det viste sig, at jeg havde fået valgt International Phonetic Alphabet - da jeg valgte standardtastatur, var mine problemer løst!
Mon der er et sted, hvor dette er beskrevet? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. nov 2018, 09:00 (CET)
Ok, men lidt mystisk er det, for jeg kan ikke finde noget lille tastatur-ikon hos mig. Hvis andre finder det, må de gerne sige til. --Weblars (diskussion) 23. nov 2018, 15:16 (CET)
Jeg oplever, at den ikke umiddelbart er der i min iPad/Firefox-opsætning. Men så snart jeg begynder at skrive, dukker den op lige i underkanten af redigeringsfeltet, mens jeg skriver. Hvis jeg holder pause lidt, forsvinder den, indtil jeg skriver videre. I pc/Firefox-opsætningen er der, så vidt jeg husker, en lille trekant bestående af prikker, og hvis man sætter musen derpå, kommer tastaturikonet à la mouse-over (efter hukommelsen, jeg er ikke i nærheden af pc'en lige nu).
Når man fanger tastaturikonet, der tilsyneladende hedder "Indtastnigsværktøjer", kan man vælge blandt nogle foruddefinerede tastaturer, fx engelsk, men der er også et tandhjulssymbol, der giver et vindue med muligheder for mere detaljeret opsætning, heriblandt en knap til at slå indtastningsværktøjer fra (måske derfor, du ikke ser den). Jeg tør ikke lige slå den fra, for jeg ved ikke, om jeg kan få den tilbage. Jeg har søgt noget på en-wiki, men kan ikke rigtig finde noget, nok fordi jeg er usikker på, hvad det kan hedde på engelsk. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. nov 2018, 21:51 (CET)
Nu har jeg også fundet det, men kun i Firefox. Man kan slå Indtastnigsværktøjer til og fra via tandhjulet ud for sprogmenuen i venstre side. Det er beskrevet i mw:Help:Extension:UniversalLanguageSelector/Input methods. Godt at få det opklaret.--Weblars (diskussion) 24. nov 2018, 11:41 (CET)

Listeskabelon til infobokse?[redigér | redigér wikikode]

Er der en dansk pendant til en:Template:Plainlist til at lave lister i infoboksfelter uden at bruge <br />? -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 30. nov 2018, 11:16 (CET)

Ja, Skabelon:Plainlist. Den var bare ikke blevet tilsluttet wikidata.--Weblars (diskussion) 2. dec 2018, 10:58 (CET)

Fejl i Skabelon:Cite web?[redigér | redigér wikikode]

Halløj. Jeg lagde mærke til en ret besynderlig ting, da jeg fixede nogle kilder på Newtons love: Da jeg brugte {{cite book}}s parameter page= kom den from som "s. [insert page number here]", men da jeg brugte {{cite web}}s parameter page= (altså den samme parameter som den {{cite book}} bruger) kom den frem som "p. [insert page number here]"). Dette er vel fordi, at koden er taget fra en.wiki, og den lille engelske ting så har slippet igennem. Jeg er ikke i stand til at koden sådan noget, men hvis nogen kan ville det gøre ting smule...tjo...danskere...

Mange tak og vh. --Biscuit-in-Chief (diskussion) 12. dec 2018, 19:57 (CET)

De mange cite- og lignende skabeloner er lidt af en rodebunke, og det kan man have forskellige holdninger til. Kjeldjoh har på et tidspunkt taget det op i en diskussion med henblik på en harmonisering (jeg husker ikke lige hvor). Jeg ved ikke, om der kom en egentlig konklusion, men jeg er selv blevet opmærksom på, at {{kilde}} tilsyneladende dækker alle de øvrige af den type skabeloner og i øvrigt er dansksproget (selv om den også accepterer en række parametre på engelsk, vist af hensyn til nem oversættelse af engelsksprogede artikler). Jeg har selv tænkt mig at bruge den fremover. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 12. dec 2018, 20:53 (CET)
Det var på Hjælp:Opslagstavle#Reference skabeloner at jeg tidligere havde diskussionen. Der var igen konklusion, for jeg havde ikke formuleret noget egentligt spørgsmål. Jeg kunne fortsat godt tænke mig at få ryddet op, så referencerne ikke står så rodet, alt efter hvilken skabelon der bliver brugt. Men jeg har indset at det er en langt større opgave end jeg havde forestillet mig. Måske er den bedste løsning at samle alle referenceskabelonerne under {{kilde}}. F.eks. bliver {{kilde www}} fortsat brugt, selvom den har været opmærket med advarsel siden 2015. Det ville nok være det letteste, hvis {{kilde www}} blev ændret til et redirect til {{kilde}}.--Kjeldjoh (diskussion) 13. dec 2018, 08:25 (CET)
Tak til Arne for at gøre opmærksom på {{Kilde}}. Jeg har selv undladt at bruge {{Kilde www}} netop pga. advarslen, men har længe været irriteret over at skulle bruge en engelsk skabelon. Jeg vil prøve at skifte også. Vh. SorenRK (diskussion) 13. dec 2018, 11:10 (CET)
Jep, jeg gør det samme. --Biscuit-in-Chief (diskussion) 14. dec 2018, 07:37 (CET)

Wikidata henvisning til andre sprog.[redigér | redigér wikikode]

Artiklen Familieret henviser til Familieret (Q4973985), men på de fleste andre sprog henvises der til Familieret (Q384014). Hvordan rettes det?--Kjeldjoh (diskussion) 14. dec 2018, 14:01 (CET)

Jeg bruger en gadget move på wikidata til den slags (sættes i indstillinger). Den sætter en 'flytte-ikon' ud for alle sproglinks, hvor man kan angive hvor for en wikidata-emne man flytter til. Det giver også en god ændringskommentar.
Familieret (Q4973985) er der kun link til hebraisk tilbage - der er også en link på den anden til hewiki - det kan jeg ikke løse andet det kunne være at du droppet en besked hos dem om at tjekke de 2 artikler - men det er op til dig. --Steen Th (diskussion) 14. dec 2018, 15:33 (CET)
Takker. Move-gadget virkede fint. Rettelse af hewiki overlader jeg til andre.--Kjeldjoh (diskussion) 14. dec 2018, 15:47 (CET)

Eurovision Song Contest versus Europæisk Melodi Grand Prix[redigér | redigér wikikode]

Nu har jeg kigget lidt på danske wikisider om Eurovision og kan se at siden for 1974 hedder "Europæisk Melodi Grand Prix 1974" mens de andre hedder Eurovision Song Contest. Det får det til at se ud som om at det er to forskellige programmer da "Eurovision Song Contest 1973" linker videre til "Europæisk Melodi Grand Prix 1974". Men herfra kan man ikke gå tilbage til 1973 eller frem til 1975 da der på 1974-siden bliver linket til "Europæisk Melodi Grand Prix 1973" og "Europæisk Melodi Grand Prix 1975" hvilket er sider der ikke eksisterer. Så måske "Europæisk Melodi Grand Prix 1974" skal have sin titel ændret og kunne link frem og tilbage til henholdsvis 1973 og 1975? - (skrev Magn2138 (diskussion • bidrag) 14. dec 2018, 22:28‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Det er fordi der var en, der begyndte at flytte denne side, uden at oprette et flytteforslag først. Det blev siden oprettet på Wikipedia:Flytteforslag/Eurovision Song Contest.
- Sarrus (db) d. 15. dec 2018, 08:28 (CET)