Wikipedia:Teknisk forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Hjælp:Teknisk forum)
Internet-talk-error.svg Internet-group-help-faq.svg Preferences-system.svg Postr.svg
Landsbybrønden Nybegynderforummet Teknisk forum Opslagstavlen

Genvej:
WP:TF

Teknisk forum

Velkommen til Teknisk forum!

Dette er stedet, hvor du kan få teknisk hjælp til at redigere Wikipedia, hvis noget driller, eller hvis du bare ikke ved, hvordan en bestemt ting skal gøres. Det kan for eksempel være brugen af avancerede wikikoder, opbygning og brug af skabeloner, hjælp til modulprogrammering i Lua eller andet. Kort sagt: Dette er stedet, hvor man kan få afklaret tekniske spørgsmål og få hjælp til at få tingene til at virke.

Afsluttede og inaktive diskussioner kan ses i arkiverne: Arkiv 1.

Tidligere fandtes Wikipedia:Fejlrapporter, hvor tekniske fejl på Wikipedia blev samlet. Denne funktion varetages nu af teknisk forum. Arkivet for Wikipedia:Fejlrapporter kan ses på Wikipedia:Fejlrapporter/Arkiv1 (2008 - 2016).

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering:

Klasse Stub-kategori[rediger kildetekst]

Skabelonen {{WP-NL}}, der bl.a. er integreret i {{NL-firmastub}}, bevirker, at der kommer en synlig stubkategori på artiklerne, f.eks. i artiklen Rover (forening), hvor der optræder en kategori med navnet "Klasse Stub-Nederlandene-artikler". Der er vist tale om, at noget bliver inkluderet, som ikke skulle inkluderes, men jeg kan ikke lige gennemskue, hvor problemet ligger. Måske kan nogen bedre se det? Vh. SorenRK (diskussion) 29. dec 2018, 14:08 (CET)

Tror ikke det er et uheld som sådan. Rodejong havde som ide at projektsortering skulle ske gennem stubskabeloner på selve artiklen, og han var vistnok også den mest aktive på NL-Wikiprojektet, men det er ikke kongruent med resten af NL-projektets sorteringsmetode. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 29. dec 2018, 14:45 (CET)
Der er kun {{WP-NL}}, som eneste projekt-skabeloner, som er brugt i artikler. Den er indlejret i {{NL-stub}}, {{NL-histstub}}, {{NL-geostub}}, {{NL-firmastub}} og {{NL-bygningstub}}. Derudover er ca. 20 artikler, som har skabelonen direkte. Jeg har set det i noget tid og mit forslag er at oprette det på til de tilhørende diskussionssider med {{WikiProjekt Nederlandene}}, i først omgang med stub-kategorier, fjerne inkluderingen i stub-skabeloner og tilsidst fjerne det fra artiklerne. For jeg synes der bør ryddes op. --Steen Th (diskussion) 29. dec 2018, 16:10 (CET)
Der er kun en deltager på Wikipedia:WikiProjekt Nederlandene, og det er Rodejong, der nu er bandlyst. På den baggrund kunne hele projektet faktisk lige så godt afvikles, for der er ikke længere nogen, der har glæde af det. --Dannebrog Spy (diskussion) 29. dec 2018, 17:55 (CET)
Er der overhovedet nogen der bruger stubsorteringssystemet til noget, der ikke løses ligeså godt eller bedre end kategorierne? Hvis ikke, er der heller ingen grund til at bruge tid på det, - jo måske en oprydning som steenth skriver, men den kan forhåbentlig bottes for mesteparten. - Nico (diskussion) 29. dec 2018, 18:03 (CET)
Jeg har i sin tid oprettet en hel del biografistub-skabeloner/kategorier, og jeg tilslutter mig Nico: Al denne overklassificering af stubbe hjælper ikke nogen. Brug hellere fem minutter på at forbedre stubbene end at forbedre stubskabelonerne. --Cgt (diskussion) 30. dec 2018, 09:58 (CET)
@Dannebrog Spy: Det er ret stor arbejde at afvikle et projekt - så det vil jeg undlade at gøre. Derudover er der fortaget en vurdering er nogle artikler, som bør bevares, men mistes ved afviklingen af et projeket.
@Nico og Cgt: For mig er det vigtigste at kunne se, at det er en stub-artikel. Jeg har opdelt nogle store stub-kategorier. Men det er ikke aktuelt her. Her er at få projekt-skabelonen ud af stub-skaberne og både direkte og indirekte ud af artiklerne. Og jeg vil i første omgang tjekke, om vi ikke mister information i form af vurderinger af artikler. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2018, 10:57 (CET)
Vi har en stribe projekter, der er gået døde, fordi de tilmeldte ikke længere er aktive eller has mistet interessen. Resultatet er at ingen har glæde af alle de klassificeringer. De står bare og fylder op. Dernæst så har vi i forvejen en stribe forskellige stubskabeloner til selve artiklerne, så det vil være dobbeltarbejde også at have til projekterne. Men som Cgt er inde på, så er tiden nok bedre brugt på faktisk at forbedre artiklerne end på at indsætte skabeloner og klassificere artikler. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. dec 2018, 11:51 (CET)
Jeg vil være ligeglad med nogle vil afvikle projekter - det er et større arbejde, som går langt ud over det problem, at projekt-skabelon er sat i nogle artikler istedet for diskussionssiden. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2018, 20:08 (CET)
Ideen med at have projektmarkeringer i stubskabelonerne på artiklerne var netop at få dem væk fra diskussionssiderne, så disse kunne bruges til deres oprindelige formål, nemlig diskussioner. Uheldigvis valgte Rodejong bare at gøre tingene på sin egen måde i stedet for at overlade tingene til mere skabelonkyndige brugere. Jeg kan for så vidt godt forstå, at resultatet frustrerer dig. Men det er lidt svært at se nytten i at ændre og flytte skabeloner for et projekt, der ingen deltagere har. --Dannebrog Spy (diskussion) 30. dec 2018, 21:08 (CET)

Dagens skandinaviske artikel[rediger kildetekst]

Vi mangler en "Dagens skandinaviske artikel". Den kommer bare frem som Wikipedia:Dagens skandinaviske artikel/Søndag/Uge 52, 2018 på forsiden. Hvad sker der dér? (Skrev Biscuit-in-Chief (diskussion • bidrag) 30. dec 2018, 23:13‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Ups, ... det plejer at være mig der sørger for søndagsartiklen, (når nu andre ikke gør ;-) men den til i dag bleg desværre glemt, - det ere nok lidt sent nu :-) Håber jeg (eller andre) husker den næste søndag. - Nico (diskussion) 30. dec 2018, 23:59 (CET)
Haha, det går nok denne ene gang :) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 11. jan 2019, 22:57 (CET)

Skabelon:*fs[rediger kildetekst]

Ved nogen, om Skabelon:*fs er nødvendig i nogen moderne funktioner af Firefox? Den er deprecated på enwiki, og i mit Firefox er det disse bullets, der ser forkerte ud (de ligger for langt til venstre), og ikke de almindelige. Hvis ingen har indvendinger, vil jeg nok via AWB/JWB erstatte alle forekomster af disse med almindelige bullets inden så længe, da den som sagt giver nogle mindre visningsproblemer i moderne browsere. Kranix (diskussion) 1. jan 2019, 03:41 (CET)

Skabelonen bliver brugt lidt 500 steder. Så det er nok mest hensigtmæssigt det er en konto med bot-flag, som foretager rettelsen. Ellers har du ret. Brugen af den skabelon bør afvikles. Der er en del steder, hvor de mozilla og webkit css udvidelser stadig er..... --Steen Th (diskussion) 1. jan 2019, 12:20 (CET)
Ja, som udgangspunkt bør det kunne klares af en bot - AWB-metoden var bare for at holde øje med evt. uhensigtsmæssige resultater. Jeg er ikke tilstrækkeligt kyndig til at kunne forudse, om sådanne kunne forekomme, eller om det kan smides direkte til Wikipedia:Anmodning om botassistance. Kranix (diskussion) 1. jan 2019, 17:05 (CET)
Yes check.svg Gjort --Kjeldjoh (diskussion) 4. jan 2019, 09:10 (CET)

Rettelse af indholdsfortegnelse på min diskussionsside[rediger kildetekst]

Halløj. Om det her er det rigtige sted at spørge, det ved jeg ikke. Men jeg spørger alligevel Face-tongue.svg

På min diskussionsside har jeg lavet en lille velkomst i toppen. Jeg har bare det problem, at teksten i <h2>'erne desværre kommer frem i min indholdsfortegnelse. Hvordan får jeg dem væk? Mange tak, og godt nytår til alleFace-smile.svgBiscuit-in-Chief (diskussion) 1. jan 2019, 18:23 (CET)

Det er nok fordi du har brugt noget H2-kode.
- Sarrus (db) d. 1. jan 2019, 18:57 (CET)
Du kan også skrive det på Brugerdiskussion:Biscuit-in-Chief/Editnotice, så dukker det op, når man vil skrive på siden, ellers ikke.
- Sarrus (db) d. 1. jan 2019, 18:59 (CET)
Det har jeg nu gjort. Tusind tak. Godt nytår! :D Emoji u1f386.svg Face-smile.svgBiscuit-in-Chief (diskussion) 1. jan 2019, 21:29 (CET)

Mindre redigering[rediger kildetekst]

Halløj. Jeg har lagt mærke til, at der på Versionshistorikker for sider nogen gange er et m. Når man "hover" over dette m kommer "Redigeringen er en [[Hjælp:Mindre ændringer|mindre ændring]]" op. Det burde jo selvfølgelig lave et link til Hjælp:Mindre ændringer, men det ser ud til, at der i <abbr title=", som jeg antager er blevet brugt her, er noget <nowiki>. Hvad gør vi? —Biscuit-in-Chief. Godt nytår 2. jan 2019, 18:03 (CET)

Det kan rettes af en administrator eller brugerfladeredaktør i MediaWiki:Recentchanges-label-minor. Jeg tror bare wikilinket skal fjernes, for det kan alligevel ikke bruges i "mouse over".--Weblars (diskussion) 3. jan 2019, 14:17 (CET)
Der er da et link. Hvad skal rettes?
- Sarrus (db) d. 3. jan 2019, 15:29 (CET)
Ja, linket vises rigtigt i MediaWiki:Recentchanges-label-minor, men ikke hvor det ellers er meningen, nemlig i en sides historik. I historikken for solsort findes et m ved redigeringen den 16. nov 2018. Holder man musen over m'et vises wikikoden i stedet for linket.--Weblars (diskussion) 4. jan 2019, 09:56 (CET)
Jeg har fjernet linket, når det ikke giver mening at have den der. Jeg overvejede at fjerne den helt. men teksten på transwiki er 'Dette er en mindre ændring'. --Steen Th (diskussion) 4. jan 2019, 10:36 (CET)

Tyve spørgsmål til Wikipedia-professorerne[rediger kildetekst]

Tyve eller deromkring...

Kære wikipedianere!

Jeg er ny her (under to måneder) og har allerede lært en masse om brugen af Wikipedia, ikke mindst takket være mange wikipedianere, som er kommet med hjælpende bemærkninger. Mange tak for det! Alligevel har jeg en række spørgsmål og kommentarer, som er samlet herunder med numre for at lette besvarelsen:

 1. Wikipediasiden Opret Bruger.
  Under overskriften Forhåndsvisning finder man linkene → Gå til redigeringsvinduet og → Gå til redigeringsfeltet. De synes at have nøjagtig samme virkning, så hvorfor er de der begge?
  Du er god til at fange fejl! Jeg har prøvet i en ny konto at oprette en brugerside, og kan nu se det problem du beskriver. Jeg tror, det kan rettes ved at en administrator eller brugerfladeredaktør sletter [[#editform|→ Gå til redigeringsvinduet]] fra MediaWiki:Previewnote.--Weblars (diskussion) 1. feb 2019, 16:58 (CET)
  Crystal Clear action apply.png Udført.
  - Sarrus (db) d. 1. feb 2019, 17:13 (CET)
 2. Længere nede findes afkrydsningsfeltet Overvåg siden. Hvem overvåger og hvem har glæde af overvågningen?
  Overvågningslisten er kun til for din egen skyld. Den gør det lettere at holde øje med, om artikler, man har interesse i, er blevet redigeret af andre brugere. Hvis man f.eks. selv har oprettet en artikel, kan det være sjovt at følge med i, om andre bider på og begynder at bidrage. Eller hvis et emne er omdiskuteret, f.eks. pga. politisk slagside, kan det være nyttigt at kunne holde øje med, om der er problemer i artiklen. Du finder din egen liste over "overvågede" artikler oppe i øverste højre hjørne imellem "Beta" og "Bidrag". SorenRK.
 3. Oprettelse af nye artikler og skabeloner.
  Lad os sige, at Bruger:Wikiny ønsker at oprette artiklerne ArtikelA, ArtikelB og ArtikelC samt skabelonerne Skabelon1, Skabelon2 og Skabelon3. Er metoden at oprette undersiderne Bruger:Wikiny:ArtikelA, ..., Bruger:Wikiny:Skabelon3 samt en Bruger:Wikiny:SkabelonTest og så skrive indholdet på disse sider?
  Den metode du beskriver er én måde at gøre det på, men den bruges normalt kun når man regner med at skulle arbejde på sin nye artikel over længere tid (flere dage) og hvor en midlertidig version ikke egner sig til at kunne vises offentligt. --Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
 4. Er det korrekt forstået, at en skabelon skrives på én side (f. eks. Wikiny:Skabelon3) og afprøves på en anden (f. eks. Wikiny:SkabelonTest)?
  Det er muligt at gøre det som du beskriver, men normalt vil man blot oprette sin nye skabelon direkte i skabelon-navnerummet, altså ikke først som en underside til ens brugerside. Man kan teste sin ny skabelon vha. forhåndsvisning. Eventuelt kan man afprøve den nye skabelon i sin sandkasse.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
 5. Er den metode, som jeg beskriver ovenfor, sådan "man" gør?
  Nej, normalt vil man blot klikke på et rødt link, når man vil oprette en ny artikel eller skabelon.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
 6. Hvis nej, hvad er så proceduren, hvis ja, er den så beskrevet et sted, hvis ikke, kunne det så ikke gøres?
  Den normale procedure er beskrevet i Hjælp:Starte en side.--Weblars (diskussion) 2. feb 2019, 11:16 (CET)
 7. Er der nogen funktionel forskel på Wikiny:Sandkassen og en hvilken som helst oprettet underside, f. eks. Wikiny:Brugerside117?
  Nej. Men sandkassen er bare for at have et sted at begynde med et navn, som folk kan forstå. SorenRK.
 8. Kan andre se eller redigere i ens undersider?
  Ja, alle kan se dem, men det er almindelig kutyme, at man kun redigerer i andres sider, hvis man har fået lov af brugeren. SorenRK.
 9. Menupunktet Flyt. Når en side er klar til offentliggørelse, skal den overføres fra sit konstruktionssted til artikelrummet. En venlig wikipedianer har gjort mig opmærksom på, at det sker med menupunktet Mere. Det indeholder alene underpunktet Flyt. Er det så ikke bedre at erstatte Mere med Flyt?
  Punktet hedder "Mere", fordi der kan være flere funktioner i det end bare "Flyt". Jeg har f.eks. et underpunkt, der hedder "Flertydig", fordi jeg har aktiveret en bestemt gadget under Indstillinger > Gadgets > Sæt farve på flertydiglinks. Der er muligvis andre også. SorenRK..
  Kan det overhovedet lade sig gøre?
 10. Figurnumre. Jeg har bemærket, at ingen af de danske og udenlandske Wikipedia-artikler, som jeg har besøgt, anvender figurnumre i figurteksterne ("Figur 1: En lille hyphest..."). Fordelen ved figurnumre er jo, at man så nemt og entydigt kan henvise til den korrekte illustration fra brødteksten. Er der en regel om, at det må man ikke eller er der bare tale om sædvane?
  Mig bekendt er der ingen regler om den slags. Men der kan opstå problemer, hvis et billede bliver skiftet ud eller fjernet, uden at brødteksten bliver ændret tilsvarende. --Dannebrog Spy (diskussion) 5. jan 2019, 15:42 (CET)
 11. Engelske tekstrester. Ved svar på indlæg i en brugerdiskussion dukker vinduet "Velkommen til Wikipedia" op. Det indeholder også noget tekst på engelsk, som jeg da godt forstår, men som jeg synes burde oversættes til dansk. Jeg er også som helt nybegynder stødt på andre af den type vinduer, men ikke her på det seneste. Jeg oversætter gerne selv, men hvordan gør man det?
  Da jeg så dit spørgsmål prøvede jeg at se den engelske tekst ved at oprette en ny brugerprofil. Jeg fik da også en besked frem der hed: "Anyone can edit, and every improvement helps. Thank you for helping the world discover more!". Det har jeg oversat til "Alle kan redigere, og enhver forbedring er en hjælp. Tak, fordi du er med til at hjælpe verden til at finde ud af mere!". Jeg har skrevet noget om hvordan man kan oversætte disse rester på Landsbybrønden.--Weblars (diskussion) 6. jan 2019, 15:25 (CET)
 12. Snydeskema. Jeg er stødt på Hjælp:Snydeskema. Sikke da en negativ betegnelse, der er da ikke snyd forbundet med at give en oversigt! Et bedre navn ville være Formatering eller Formateringshjælp eller Wikisyntaks til formatering.
  Svar: Det har tilsyneladende ikke været en prioritet for dem, der startede den dansksprogede Wikipedia at anvende begreber på dansk. Man har så i dette tilfælde valgt at undersætte det engelske begreb en:Cheat sheet til "snydeskema". "Cheat sheet"(enwiki: "Cheat sheets are so named because they may be used by students without the instructor's knowledge to cheat on a test") er oprindeligt et begreb relateret til eksamenssnyd, men bruges nu på engelsk også som slang for (bl.a.) et teknisk referenceark til hurtigt overblik over det vigtigste. At bruge navnet "Formateringshjælp" som du foreslår ville også give nybegyndere en idé om, hvad de kunne forvente at finde på siden. Skriv et forslag på Wikipedia:Flytteforslag om at ændre navnet. Ordet "snydeskema" i betydningen "formateringshjælp" bruges stort set kun af dawiki. --Madglad (diskussion) 2. feb 2019, 18:08 (CET)
 13. Specialtegn. Når man redigerer kildekoden til sin artikel, ser man øverst på siden en menu med bl. a. menupunktet Specialtegn. Det indeholder et væld af tegn, som jeg aldrig kommer til at bruge. Kunne man få lavet et brugerdefineret tegnsæt, hvor man som bruger kan indsætte de tegn, man benytter oftest, eller vil det kræve armlægning højere oppe i systemet?
  Jeg hr fundet denne boks med specialtegn i MediaWiki:Edittools. Måske kunne man som standard skjule den del af boksen der viser "Tegn", "Græsk" "Kyrillisk" og "IPA", fordi den sjældent bruges. Jeg synes boksen er lidt for stor som den er nu og bruger ligesom AstroOgier aldrig de nedre dele.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
 14. Et af tegnsættene benævnes IPA, som jeg nok kan regne ud, hvad står for. Men ville det ikke være mere brugervenligt at anvende betegnelsen Lydskrift?
  Vi kan da i hvert fald oversætte "Pronunciation in IPA", der kommer frem, når musen holdes over tegnene.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
 15. Der må også være plads til lidt flueknepperi. Tegnsættet Symboler indeholder en del tegn, som jeg kommer til at gøre brug af. Men udformningen af nogle af glyfferne er ikke optimal. For eksempel skrives alle brøker på datoform og for tegnene mindre end eller lig, ≤, og større ditto, ≥, benyttes den amerikanske variant med én streg i stedet for de europæiske varianter, ≦ og ≧. Kan disse tegn skiftes ud?
  Ja, men kun af en administrator eller brugerfladeredaktør. Se punktet med specialtegn ovenfor.--Weblars (diskussion) 21. jan 2019, 19:11 (CET)
 16. Mere af samme slags: Tre af tegnene er udstyret med en lille forklarende tekst, der dukker op, når musen føres hen over dem, nemlig "tankestreg", "lang tankestreg" og "minustegn". Hvorfor kun disse tre? Kan funktionaliteten udvides til andre, hvor der kunne være mere brug for den?
 17. Har jeg som bruger mulighed for at få en oversigt over alle mine undersider?
  I bunden af Speciel:Bidrag er der (når man har udfyldt et brugernavn) et link til en oversigt over ens brugersider.
  - Sarrus (db) d. 5. jan 2019, 16:02 (CET)
 18. Hvis jeg har fået oprettet er underside, Wikiny:Dosmer, som jeg ikke længere bruger, og hvor indholdet et tomt, kan jeg så fjerne den? Kan andre gøre det? Sker det automatisk?
  Hvis du gerne vil have slettet en af dine egne undersider, kan du sætte skabelonen {{Hurtigslet}} på og skrive, at siden ikke er i brug længere. Så vil en administrator slette den, når de rydder op. SorenRK.
 19. Hvis man ønsker at rette i udenlandske artikler, skal man så først oprette sig som bruger på landets Wikipedia?
  Nej, nu til dags gælder det samme brugernavn på tværs af Wikipedias forskellige sprog samt Commons og Wikidata osv. SorenRK.
 20. JPG konta SVG. Jeg har uploaded et JPG-billede på Wikimedia Commons, men har siden lavet det samme billede i vektorformatet SVG. Jeg går ud fra, at et SVG-billede ikke kan overskrive et JPG-billede, men skal uploades som et nyt. Hvordan får jeg så slettet den overflødige JPG-version?
 21. Wikimedia Commons protesterer også mod anvendelse af skrifttypen Times New Roman i SVG-billeder. Hvilke skrifttyper accepteres?
 22. Hvis man ved en redigering glemmer at opsummere ændringen, kan man så efterfølgende rode bod få forsømmelsen?
  Nej. Administratorer kan ændre i redigeringsopsummeringerne, men den mulighed bruges normalt kun for at slette krænkende eller personfølsomme oplysninger osv. Hvis man selv har glemt det, sker der normalt ikke noget ved det; men evt. kan man jo lave en redigering mere, hvis der er en eller anden lille småfejl at rette, og så benytte anledningen til at beskrive, hvad man har gang i. Men helt generelt er redigeringsopsummeringerne bare en hjælp, men ikke livet om at gøre. SorenRK.
 23. Billedstørrelse. Bredden af billeder kan angives ved hjælp af syntaksen [[Fil:Navn.svg|350px]]. I stedet for en absolut angivelse, ville det være ønskelligt at kunne angive en bredde relativt til sidebredden, [[Fil:Navn.svg|40%]]. Man kunne så f.eks sidestille to billeder [[Fil:Navn1.svg|40%]] [[Fil:Navn2.svg|40%]]. Kan såden noget lade sig gøre?
 24. På siden Wikipedia:Stilmanual#Illustrationer omtales syntaks for indsættelse af billeder. Her omtales parametrene thumb, right, left og upright. Er der ikke andre, jeg mener at have set flere i forbifarten på udenlandske Wikipedia-sider?
 25. Jeg ville gerne have illustreret med Storm P.'s billede af Spørge-Jørgen. Findes det på dansk Wikipedia? Hvordan søger man efter billeder?
  Alle billeder på dansk Wikipedia kommer fra Wikimedia Commons. Storm P.'s billeder kommer du imidlertid til at lede forgæves efter der, for de er omfattet af ophavsret indtil 1. januar 2020. --Dannebrog Spy (diskussion) 5. jan 2019, 15:42 (CET)

--AstroOgier (diskussion) 5. jan 2019, 14:42 (CET)

Nå, nu kom du mig i forkøbet her. Jeg har svaret på nogle af spørgsmålene her. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 5. jan 2019, 14:46 (CET)
Jeg har opdateret siden med dine svar, mange tak! --AstroOgier (diskussion) 5. jan 2019, 15:31 (CET)

Sletning af side[rediger kildetekst]

Halløj. Jeg lavede en redirect-side ved navn A350 til Airbus A350, men da det gik op for mig, at nogle måske refererer til A350-vejen, en vej i Sydengland, slettede jeg indholdet. Nu vil jeg så slette den, men ved ikke hvordan. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 7. jan 2019, 20:25 (CET)

Du kan sætte skabelonen {{Fejloprettelse}} på siden, så bliver den hurtigslettet (mere eller mindre hurtigt..) Vh. SorenRK (diskussion) 7. jan 2019, 20:41 (CET)
Eller {{Hurtigslet}}, men den bruges normalt til hærværk og ser voldsommere ud. Der kan tilføjes en begrundelse, f.eks.: |Oprettet ved en fejl. Vh. SorenRK (diskussion) 7. jan 2019, 20:43 (CET)
Hermed slettet.
- Sarrus (db) d. 7. jan 2019, 21:00 (CET)

@Biscuit-in-Chief: Du kunne jo oversætte flertydighedsartiklen en:A350_(disambiguation). --Madglad (diskussion) 7. jan 2019, 23:28 (CET)

Nu er den blevet slettet, men jeg tror, jeg oversætter en:A350 road. Tak for hjælpen. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. jan 2019, 17:24 (CET)

Skjulte kategorier[rediger kildetekst]

Halløj igen. I Airbus A350 kommer der to ikke-eksisterende kategorier op, Artikler med potentielt forældede udsagn fra december 2018 og Artikler med potentielt forældede udsagn fra november 2018. Jeg aner ikke hvorfor og vil meget gerne have dem slettet, da der længere ikke er noget forældet information. Men jeg ved ikke hvordan - den er ikke nede i bunden af artiklen, heller ikke på Wikidata. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. jan 2019, 18:59 (CET)

Du må rydde op i din skabelon-brug. Den ene kategori er påsat af Skabelon:Pr., den anden af Skabelon:Efn, som ingen dokumentation har (og et uigennemskueligt navn. --Madglad (diskussion) 8. jan 2019, 20:04 (CET)
Nå ja, det giver faktisk god mening. Mange tak. {{Efn}} er en skabelon, som gør det muligt at skrive noter, så de kommer frem som a’er, b’er, c’er osv.[a] (Skrev Biscuit-in-Chief (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
 1. ^ Hej

No:wiki har nu over 500.000 artikler[rediger kildetekst]

Hej alle! Er der én, der kan være så sød at rykke den Norske Wikipedia fra "Flere end 250.000 artikler:" til "Flere end 500.000 artikler:" under "Wikipedia på andre sprog" på Forsiden? Den har nu lidt over 501.000 artikler. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 17. jan 2019, 17:40 (CET)

Det er gjort nu i Skabelon:Forside andre sprog.--Weblars (diskussion) 17. jan 2019, 20:02 (CET)

Kære medwikipedianere.

Jeg er efter en privat mail blevet opmærksom på, at {{nulevende person diskussion}} ikke forhindrer Wikipedia:Sletningsforslag/Liss Bjerring Rose i at dukke op i resultaterne ved en søgning på Google med søgeordene "Liss Bjerring Rose".

Da dette er hensigten og ligger udenfor mine umiddelbare tekniske kompetencer, anmoder jeg om en teknisk kyndigs hjælp til at få dette rettet.

Med venlig hilsen
Asger Nørgaard
Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 2. feb 2019, 18:36 (CET)

Det er nok fordi den først er kommet på her i slutningen af januar.
- Sarrus (db) d. 2. feb 2019, 18:58 (CET)

Fejlagtige oplysninger fra Wikidata[rediger kildetekst]

I artiklen om Amerigo Vespucci bliver der vist forkerte oplysninger i infoboksen fra Wikidata. Under "Beskæftigelse" er der ud over "Kartograf" anført "Bad" (et Michael Jackson-album) og "Stupid", hvilket ikke giver nogen mening. Når jeg tjekker oplysningerne i Wikidata ser det dog rigtigt ud, da der her står henholdsvis "explorer" (opdagelsesrejsende) og "merchant" (købmand). Er der nogen, som kan hjælpe? Mvh. PHE77 (diskussion) 3. feb 2019, 15:33 (CET)

Det ser ud til, at Wikidataen er koplet til to forskellige – den ene er Q7628854, som er den rigtige, den anden er Q7628854, som er en sang af Sarah McLachlan. Jeg har nu fikset det ved at tilføje parametret |q = Q47674 i infoboksen. Underligt, og mange tak for at spotte det. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 3. feb 2019, 15:40 (CET)
Hvordan du kom frem til den løsning overgår min tekniske forståelse, men det er godt arbejde. Godt, at Wikipedia har folk som dig med teknisk forstand. Hilsen PHE77 (diskussion) 3. feb 2019, 16:14 (CET)
Hvis du er interesseret, var det dét her, jeg gjorde: Der var en reference til det dér "Bad" og "Stupid"-noget, så jeg trykkede på den, og så kom det klassiske "Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata" noget frem. Så jeg trykkede på det link, som så sendte mig videre til Q7628854. Og så indsatte jeg parametret i infoboksen for at undgå dette.--Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 3. feb 2019, 17:08 (CET)

Skabelon:Cite web[rediger kildetekst]

Jeg lagde mærke til en fejl i {{Cite web}} for nogle måneder siden, hvor den viste "p. [insert page number here]" i stedet for det danske "s." for "side". Jeg har tidligere taget dette op, hvor jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle gøre. Nu tror jeg så, jeg har fundet problemet:

Skabelon:Cite web står der: |At = {{#if:{{{page|}}}|p. {{{page}}}|{{#if:{{{pages|}}}|pp. {{{pages|}}}|{{{at|}}} }} }} – altså p. i stedet for "s." Jeg vil gerne fikse dette, men jeg er ret bange for at kludre i det, da skabelonen jo er brugt på ~22.500 sider, men er dette rigtigt? -Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 7. feb 2019, 18:54 (CET)

To kommentarer: For det første kan du med skabeloner teste deres virkning, inden du gemmer dine ændringer. Det gør du ved at angive den artikel, du vil bruge til testen i feltet neden for redigeringssummeringsfeltet (Forhåndsvis en side med denne skabelon). For det andet vil jeg stærkt anbefale brugen af {{kilde}}, der er den, vi satser på at bruge til alle referencer fremover. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. feb 2019, 20:45 (CET)

Broken filter to be fixed[rediger kildetekst]

Hello! The abuse filter 5 is currently broken due to invalid throttle parameters, and should be fixed manually. See phabricator:T209565 for some more context. In short, the "Gruppebegrænsning efter" field should be filled with valid values (see mw:Extension:AbuseFilter/Actions#Throttling). Thanks in advance for your help, --Daimona Eaytoy (diskussion) 11. feb 2019, 10:31 (CET)

Listeriabot[rediger kildetekst]

Er det ikke muligt at skjule ListeriaBot i lighed med andre botter? (eller sagt på en anden måde: hvorfor forsvinder den ikke lige som andre botter når de er markeret som skjult på SE)De daglige opdateringer af en lang række lister giver meget støj på SE. - Nico (diskussion) 21. feb 2019, 17:24 (CET)

Det er noteret her:d:User_talk:ListeriaBot#ListeriaBot doesn't set the botflag for its edits. Det er ikke noget vi kan gøre noget ved lokalt. --Steen Th (diskussion) 21. feb 2019, 18:01 (CET)

OK, jeg går ud fra at det betyder at nogen arbejder med at løse det. - Nico (diskussion) 21. feb 2019, 18:23 (CET)

Makedonien-->Nordmakedonien[rediger kildetekst]

Er der nogen, der kan flytte Makedonien til Nordmakedonienwikidata:Q221? Den giver bare et redirect, or desværre er den semibeskyttet, derfor har jeg ikke rettighederne på wd til at ændre den. ---Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 2. mar 2019, 16:36 (CET)

Det er nok @Steenth: der har den mest sikre hånd til det. - Nico (diskussion) 2. mar 2019, 16:59 (CET)
Hermed Yes check.svg Gjort
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 17:18 (CET)

Brug af arkiv i {{cite web}}[rediger kildetekst]

Referencen i Folketingsvalget 2019 er død, men det hjælper åbenbart ikke at indsætte |archiveurl=https://web.archive.org/web/20160212135944/http://valg.sim.dk/vaelgere/hvornaar-er-der-valg-eller-folkeafstemning.aspx |archivedate=12. februar 2016 i {{cite web}}. Linket er stadig dødt, når man tester det i forhåndsvisning. Er parameteren brugt forkert? Kan man bruge {{Wayback}} i forbindelse med referencer?
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 21:01 (CET)

Jeg har rettet henvisningen - det døde link skyldtes, at ministeriet bliver ved med at skifte navn, så URL'en skulle rettes fra valg.sim.dk til valg.oim.dk. Men det besvarer jo desværre ikke det tekniske spørgsmål her. Vh. SorenRK (diskussion) 2. mar 2019, 21:07 (CET)
Så blev problemet jo løst i denne omgang, men hvis nogen kender svaret, kan det være brugbart til næste gang, det bliver relevant.
- Sarrus (db) d. 2. mar 2019, 21:10 (CET)
Jeg tor ikke der er noget problem, det virker i hvert fald hos mig. Husk at man stadig skal klikke samme sted, når man afprøver det (arkivsiden bliver linket til "Hvornår er der valg eller folkeafstemning?", mens det gamle døde link flyttes hen under "Originalen").--Weblars (diskussion) 3. mar 2019, 10:08 (CET)
Ah, så var det nok det, der var galt.
- Sarrus (db) d. 3. mar 2019, 12:33 (CET)

Pyramiden i Bosnianen[rediger kildetekst]

Kan man slette det vrøvl, der står om pyramiden i Bosniaen. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 176.20.16.80 (diskussion • bidrag) 6. mar 2019, 19:46‎)

Er det Bosniske pyramider, du omtaler? Det var bedre at tage sagen op på artiklens diskussionsside. I skrivende stund kan jeg ikke overskue det, så jeg sætter {{eftersyn}} på artiklen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. mar 2019, 23:34 (CET)

Hjælp til skabelon[rediger kildetekst]

Halløjsa, jeg prøver at oprette en skabelon efter en:Template:NoteTag og en:Template:NoteFoot, da jeg godt kan lide udseendet af disse (og hvis man bruger <ref group=Note> kan man ikke putte en reference ind i denne), men jeg er ikke ligefrem en ørn til skabelonsproget. Kunne nogen hjælpe mig, eller bare oprette den? Førstnævnte ville jeg foretrække – jeg vil da også gerne lære, hvordan man gør. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 8. mar 2019, 23:00 (CET)

Fodnotefejl - oplysninger om indbyggertal fra Wikidata[rediger kildetekst]

Jeg har arbejdet på at nedbringe antallet af artikler med fodnotefejl, men jeg har brug for teknisk assistance til at løse problemerne på artiklerne Waterloo (Belgien), Huy (Belgien) og Kufstein. Ved de tre artikler bliver der vist indbyggertal for to år, hvilket udløser en fejlmeddelelse. Læseoplevelsen vil blive bedre, hvis kun det nyeste tal blev vist, og der er i øvrigt problemer med tegnsætning i forbindelse med visningen i artiklerne. Forhåbentligt kan nogen hjælpe. mvh. PHE77 (diskussion) 11. mar 2019, 17:16 (CET)

Det er nok fordi et af felterne med indbyggertal på f.eks. d:Q179034 skal have højere prioritet end det andet.
- Sarrus (db) d. 11. mar 2019, 18:39 (CET)
Ja, der findes mere forklaring i Kategori:Mere end ét indbyggertal på Wikidata med højeste brugte rangering. --Weblars (diskussion) 11. mar 2019, 19:57 (CET)
Genialt. Tak for svaret, så lærte jeg også noget nyt i dag. Mvh. PHE77 (diskussion) 11. mar 2019, 20:14 (CET)

Oprettet person er væk??[rediger kildetekst]

Jeg oprettede i fredags en ny person på wikipedia og nu er den VÆK. Jeg ved ikke, om den er slettet? Det er et kæmpe stykke arbejde, som jeg jo ikke bare lige kan rekonstruere. Den oprettede person hedder: Rikke Høgsted. Hilsen Anna Kløvedal (Skrev Anna Kløvedal (diskussion • bidrag) 25. mar 2019, 09:29‎. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Anna Kløvedal. Jf. Sletningsloggen har administratoren Savfisk slettet siden Rikke Høgsted med begrundelsen "Person med utilstrækkelig notabilitet". Hvis du læser Wikipedia:Kriterier for biografier og fortsat mener at der er tilstrækkelig interesse i en bredere kreds til at Wikipedia bør have en artikel, så kan du på Wikipedia:Gendannelsesforslag oprette et forslag om genoprettelse. Mvh, Kjeldjoh (diskussion) 25. mar 2019, 12:34 (CET)

Må jeg lige spørge: når Rikke Høgsted ikke anses for 'notabilitet', kan det så skyldes, at jeg ikke har nået at sætte de links ind, der refererer til hendes faktiske virke og indflydelse på sit område? Mvh Anna Kløvedal

Notabilitet afhænger ikke af en artikels kvalitet, men om der er interesse for en person i bredere kredse. Den interesse skabes udenfor Wikipedia. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 26. mar 2019, 11:02 (CET)
Jeg ved ikke så meget om det område, Høgsted arbejder med, men umiddelbart syntes jeg, at det var en ret drastisk handling, bare at slette artiklen. Jeg har derfor genoprettet artiklen, men samtidig lagt op til diskussion af notabiliteten. Jeg vil opfordre Bruger:Anna Kløvedal til at argumentere for, at Høgsted er notabel, og i øvrigt anbefale andre at deltage i diskussionen her. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. mar 2019, 10:42 (CET)

Oversættelsesværktøj[rediger kildetekst]

Hejsa, er der nogen, der har en idé om, hvorfor oversættelsesværktøjet tilsyneladende ikke kan forstår parametret p= i {{harvnb}}? Jeg er ved at oversætte Nursultan Nazarbayev fra en.wiki, som bruger {{harvnb}} ret meget, så det er irriterende. Et eksempel kan ses her (i ref 9, 10 osv., som svarer til de samme tal på en.wiki). --Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 27. mar 2019, 17:17 (CET)

Jeg synes det virker hos mig (Bruger:Weblars/Nursultan Nazarbayev), hvilket måske er fordi jeg har tilføjet templatedata til {{harvnb}}. Virker det hos dig?--Weblars (diskussion) 28. mar 2019, 11:53 (CET)

Broken filter[rediger kildetekst]

Hello, this is a heads-up about the request above. This filter being broken is currently preventing us from performing backend maintenance, so I'm kindly asking to please fix it. If no-one will in a reasonable amount of time, I'll ask a steward to do so, given that the filter is already disabled and it is a non-controversial, technical-only change. Thanks, --Daimona Eaytoy (diskussion) 10. apr 2019, 11:22 (CEST)

@Daimona Eaytoy: What do we need to pass in this field? - Please give an example. --SimmeD (diskussion, bidrag) 10. apr 2019, 11:50 (CEST)
I've set it to IP. Does that fix it? regards KnudW (diskussion) 10. apr 2019, 11:54 (CEST)
Thanks for the fix! Yes, now the filter is fine; moreover, you wouldn't have been able to save it if it wasn't. As for the previous question: given that the filter is deleted, any value is fine. As for what value makes sense, it depends on what the filter should do. In this case, "ip" makes sense to me. Thanks again, --Daimona Eaytoy (diskussion) 10. apr 2019, 12:08 (CEST)

Hvor rettes stavefejl?[rediger kildetekst]

Det lykkedes mig at fremprovokere følgende fejltekst:

Advarsel: Husby Klitplantage kaldes Skabelon:Kilde med flere end en værdi for "titel"-parameteren. Bare den sidst angitte værdien vil bruges.

Det generer mit øje, at der i denne optræder mange sprogfejl:

 1. "kaldes" må skulle være "kalder" eller fx "indeholder"
 2. Hele anden sætning lyder som tekst, der er dårligt oversat fra norsk(?) - den bør i stedet lyde: "Kun den sidst angivne værdi vil blive brugt."

Hvordan får man den slags rettet? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 11:18 (CEST)Svar[svar]

Kan du genskabe denne fejl? Fejlteksterne til {{Kilde}} kan rettes i Modul:Citation/CS1/Configuration, men jeg kan ikke finde den fejltekst.--Kjeldjoh (diskussion) 2. maj 2019, 11:37 (CEST)Svar[svar]
Den er nem at genskabe: Bare angiv en kilde, hvor en parameter anvendes to gange, så kommer meddelelsen ved forhåndsvisning. I øvrigt er det jo, som teksten også siger, ikke en egentlig fejl, men blot en advarsel. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 13:27 (CEST)Svar[svar]
Teksten kommer fra MediaWiki (MediaWiki:Duplicate-args-warning) og bør rettes på translatewiki.net. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. maj 2019, 13:39 (CEST)Svar[svar]
Yes check.svg Gjort Jeg har rettet på translatewiki: https://translatewiki.net/w/i.php?title=MediaWiki:Duplicate-args-warning/da&diff=8769497&oldid=8731788 Ændringen kommer hertil når MediaWiki opdateres. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 2. maj 2019, 13:44 (CEST)Svar[svar]
Tak! —Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. maj 2019, 20:04 (CEST)Svar[svar]

Problemer med massebesked-værktøjet[rediger kildetekst]

Hej alle. Forsøgte at sende denne måneds Wikipediajournal ud, og det fremgår da også af loglisten, at de blev sendt. Der er imidlertid ikke dukket noget op på min diskussionsside, ej heller på de diskussionssider fra WP:Wikipediajournalen/modtagere som jeg brugte som stikprøve. Ifølge Speciel:Statistik er der ingen beskeder i kø. Nogen der kan gennemskue hvad problemet er? -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. maj 2019, 17:09 (CEST)Svar[svar]

Nevermind. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. maj 2019, 17:17 (CEST)Svar[svar]

Multilingual Shared Templates and Modules[rediger kildetekst]

Hello da-wiki community! (Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog)

I recently organized a project to share templates and modules between wikis. It allows modules and templates to be “language-neutral”, and store all text translations on Commons. This means that it is enough to copy/paste a template without any changes, and update the translations separately. If someone fixes a bug or adds a new feature in the original module, you can copy/paste it again without any translation work. My bot DiBabelYurikBot can help with copying. This way users can spend more time on content, and less time on updating and copying templates. Please see project page for details and ask questions on talk page.

P.S. I am currently running for the Wikimedia board, focusing on content and support of multi-language communities. If you liked my projects like maps, graphs, or this one, I will be happy to receive your support. (any registered user group can vote). Thank you! --Yurik (🗨️) 11. maj 2019, 08:04 (CEST)Svar[svar]

Fejl i Enkeltbrugerlogin[rediger kildetekst]

Jeg tror der er sket en fejl i forbindelse med meta:Færdiggørelse af enkeltbrugerlogin/Annoncering af plan. Den 17. apr 2015 blev siden Brugerdiskussion:SplatMan DK flyttet til Brugerdiskussion:SplatMan DK~dawiki og siden Bruger:SplatMan DK blev flyttet til Bruger:SplatMan DK~dawiki. Men brugeren Speciel:Bidrag/SplatMan_DK~dawiki har fortsat brugt kontoen Speciel:Bidrag/SplatMan_DK. Er det noget der kan rettes op på? --Kjeldjoh (diskussion) 27. maj 2019, 14:37 (CEST)Svar[svar]

Det er for sent nu, når der er registret ændringer på begge konti. Før Single User Login finalisation skulle de konti på hhv enwiki og dawiki været samlet - det skete ikke den gang og årsagen kan være mange.. --Steen Th (diskussion) 27. maj 2019, 20:13 (CEST)Svar[svar]

Hjælp til skabelon[rediger kildetekst]

Jeg har prøvet at oprette Skabelon:Sfnmp fra en.wiki, men #invoke:Footnotes/sandbox|sfnm findes tilsyneladende ikke, og jeg aner ikke, hvor jeg kan finde den. Kan nogen hjælpe? :-) —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 9. jun 2019, 18:58 (CEST)

Den engelske skabelon bruger modulet en:Module:Footnotes/sandbox, men det burde ikke bruge et modul i en sandkasse. Tag i stedet en:Module:Footnotes (de to moduler er ens i øjeblikket), og slet "/sandbox" fra #invoke-kaldet i skabelonen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. jun 2019, 21:49 (CEST)
@Dipsacus fullonum: Så jeg skal altså kopiere en:Module:Footnotes til da:Modul:Footnotes? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:02 (CEST)
@Dipsacus fullonum og Biscuit-in-Chief: Modul:Footnotes findes i forvejen. Det vil være farlig at kopiere den nuværende udgave fra enwiki uden at teste den nuværende version på dawiki, som er fra 2015 og er i brug en del steder. --Steen Th (diskussion) 10. jun 2019, 00:09 (CEST)
Det var det, jeg tænkte. Er det noget, du, Steen, er i stand til at gøre, eller er det umuligt? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:12 (CEST)
Ja, jeg havde ikke set at vi allerede har modulet da jeg svarede. Modulet vi har, er fra 2015, og understøtter ikke {{sfnm}} og {{sfnmp}}. Det nyeste modul på enwiki kan sandsynligvis indsættes direkte (med oversættelser), da {{sfn}} m.fl. ikke ser ud til at være ændret væsentlig siden 2015 på enwiki, men som Steen Th siger bør det testes først. Der er 2 tekster at oversætte i modulet: "p" og "pp". De er nu oversat til "s" og "ss", men "s" og "s" er nok mere korrekt. Der er testcases på en:Module:Footnotes/testcases. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 00:25 (CEST)
|pp= skal bare være "s.", ja. Emnet blev nævnt i et indlæg startet af mig vedr. {{Cite web}} (på Landsbybrønden, tror jeg? Nok i december sidste år), og der blev (halvt) konkluderet, at "ss." ikke bruges på dansk. Jeg burde nok tage det op på Landsbybrønden og få slettet "ss." fra alle cite-skabeloner. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 00:47 (CEST)
Jeg har kopieret det nyeste modul, testcases, samt de nyeste {{harvnb}}-, {{sfn}}-, {{harv}}- og {{Harvard citation/core}}-skabeloner som bruges i testcasene fra enwiki. Resultat ses på Moduldiskussion:Footnotes/testcases. Det ses at der er nogle fejlrettelser. Alle skabeloner som kalder modulet (det er foruden de nævnte også {{sfnp}}, {{harvp}} og måske andre) skal ændres hvis modulet opdateres da der overføres flere konstante parametre fra skabelonerne til modulet end før for at specificere hvilken reference-variant der ønskes. Hvis det skal gøres uden at forstyrre artiklerne, er det nødvendigt at ændre skabelonerne 2 gange: Først til sandkasse-modulet, og så tilbage produktionsmodulet når det er opdateret. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 01:58 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Tak, Kartebolle. Er det noget, du kan gøre? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 13:09 (CEST)

Lad os lige vente dagen ud for at se om andre tror der vil være problemer. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 13:28 (CEST)
Det virker til at der i testcasene er nogle steder hvor den bruger tankestreg til talintervaller (1–3) mens den andre steder bruger bindestreg (1-3). Er ikke helt med på hvornår man bruger tankestreg, både retsskrivningens- og typografiske kilder antyder at den kan bruges i et eller andet omfang ved talintervaller. Hvis det er i overenstemmelse med de danske skriftregler, synes jeg funktionaliteten fra en-wiki hvor bindestreger i harv-skabelonerne automatisk bliver til tankestreger bør bibeholdes. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 14:37 (CEST)
I Retskrivningsreglernes § 57 pkt. 9 står der, at "[m]ellem særlig lange ord og talangivelser kan der bruges tankestreg [...] i stedet for bindestreg" (min fremhævning) – altså bør der ikke bruges tankestreg mellem sidetal, da de disse jo ikke er særlig lange. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 10. jun 2019, 14:45 (CEST)
Men det er netop ordet "kan", sammenholdt med Niels Bøje Zieglers artikel, der får mig til at tro at det er et typografisk nærmere end retskrivningsmæssigt spørgsmål. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 14:48 (CEST)
@InsaneHacker: Harv-skabelonerne på enwiki ændrer ikke i værdien til p- eller pp-parameterne, men gengiver indholdet uændret. Der er ikke fjernet funktionalitet ved kopieringen af skabelonerne fra enwiki til dawiki. CS1-skabelonerne gør det derimod. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jun 2019, 15:21 (CEST)
Ah, så er det der jeg har set det. Men det er vel hensigtsmæssigt at få kongruens mellem de to skabeloner. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. jun 2019, 15:58 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Jeg har opdateret Modul:Footnotes og de skabeloner som bruger modulet. Jeg har også ændret de skabeloner som stadig brugte Skabelon:Harvard citation/core til i stedet at bruge modulet. Skabelon:Harvard citation/core og den tilhørende tomme dokumentationsside kan gerne slettes nu, da de ikke bruges længere. Biscuit-in-Chief, {{sfnmp}} burde virke nu, men skabelonen mangler dokumentation som du som opretter bør sørge for. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jun 2019, 02:14 (CEST)

Jeg tror der er opstået et problem @Dipsacus fullonum:. Alle Sfn-henvisninger i Borgerforslag viser et "&" efter forfatternavnet, men dette bør kun ske når der er flere forfattere. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:27 (CEST)
Jeg undersøger. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:34 (CEST)
Jeg var lidt for hurtig, det er ikke dem alle, men kun dem mærket "Folketingets administration".-- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:40 (CEST)
@InsaneHacker: Syntaksen for {{sfn}} er ifølge dokumentationsiden:
{{sfn | last name(s) of author(s) | year | p=page number or pp=page range or loc=other location }}
I Borgerforslag bruges skabelonen som {{Sfn|Folketingets Administration|—e}} Anden parameter burde være et år, men er det ikke, så det antages i Modul:Footnotes at det er endnu en forfatter, og de to formodede forfatterangivelser samles med "&" mellem dem. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:49 (CEST)
Det giver mening, underligt at det ikke gav udslag på den gamle version, men så har det nok virket forkert før opdateringen ;) -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 20:52 (CEST)
@InsaneHacker: Jeg kiggede lidt mere. Hvis året ikke kendes, skal der skrives "n.d." for "no date". Det står også i dokumentation. Jeg kan indsætte en dansk tekst eller forkortelse for "ingen dato". Bruges noget bestemt i den type referencer? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:57 (CEST)
Ud fra hvad jeg kan se er det primært u.å. for uden år. F.eks. [1], [2]:12 og [3]:10. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. jun 2019, 21:05 (CEST)
Nu kan "u.å." bruges. Jeg har også skrevet det ind i dokumentationen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 21:30 (CEST)

Hjælp på forsiden[rediger kildetekst]

Der er et mellemrum mellem en klamme og "Mary Cassatt" på forsiden under Seneste tre uger:, hvilket resulterer i, at linket ikke virker. Hvordan fikses det? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 1. jul 2019, 00:19 (CEST)

Rettet i Skabelon:Ugens artikel/Titel uge 26 som havde et linjeskift for meget. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 1. jul 2019, 00:35 (CEST)

Er det muligt at få Twinkle på da.wiki? Det ville gøre patruljering langt nemmere, hurtigere og mere effektivt. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 6. jul 2019, 15:22 (CEST)

Jeg er ikke så god til det med koder, men der står noget om, hvordan det kan importeres til dawiki på en:Wikipedia:Twinkle#Use on other wikis, hvis nogen har lyst til at prøve. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 6. jul 2019, 15:24 (CEST)
Twinkle er specielt tilpasset til skabeloner og opbygning af sletningsforslag m.v. som på enwiki som i mange tilfælde ikke findes tilsvarende her, så det umiddelbare svar er at Twinkle ikke kan bruges på dansk Wikipedia. Man kan selvfølgelig lave noget tilsvarende og tilpasse koden til danske forhold, men det vil være et stort arbejde som jeg ikke vil gøre. Hvis nogen kan og vil gøre det, er jeg ikke afvisende for at lægge det op som en gadget som på enwiki. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. jul 2019, 05:15 (CEST)

Visning tabeller[rediger kildetekst]

Jeg er i begyndelsen af et projekt hvor jeg arbejder med tabeller. 2 kolonner, til venstre billeder og til højre tekst. Det går faktisk godt nok og ser pænt ud på en PC, men så prøvede jeg at lukke siden op på en smartphone, hvor det ser helt skrækkeligt ud. Teksten er pænt i midten af cellen, men billedet står foroven i cellen. Jeg har forsøgt at skrive "middle" i forb. med kodningen af billedet, men det hjælper ikke. Håber der findes en løsning. Har Wikipedia slet ikke tænkt på at langt de fleste brugere benytter andre medier end en PC. Se siden her: https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:JEK/sandkasse

Hilsen Jens Christensen JEK (Skrev JEK (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Her er to nyttige sider at studere:
(Blandt andet:) "Vertical alignment in cells - By default, text is aligned to the vertical middle of the cell ...
.. To align the text to the top of the cell, apply the style="vertical-align: top;" CSS to the rows (unfortunately, it seems to be necessary to apply this individually to every single row). The valign=... attribute is obsolete and should not be used.
-- Mvh PHansen (diskussion) 14. jul 2019, 09:57 (CEST)
Hvilket udseende ønsker du at få? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jul 2019, 10:15 (CEST)
(lidt senere) : Her er et forslag til en ensartet opstilling med |- style="vertical-align: top;"
-- Mvh PHansen (diskussion) 14. jul 2019, 10:26 (CEST) Tak for gode råde. Jeg vil nok benytte PHansens 's forslag, måske modificeret til middle i stedet for top. Det må også medføre en pænere version, når brugerne åbner siden på mobil eller tablet. JEK (CEST) Nu har jeg modificeret siden efter anvisningerne, således at både tekst og billeder er placeret midt i cellerne. Det ser rigtig pænt ud når det vises på en PC, men på en smartphone ser det ikke pænt ud. Men hvis ikke Wikipedia har forberedt sitet til andre medier end PC er der jo ikke noget at gøre ved det - desværre. Siden hedder stadig: https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:JEK/sandkasse 16. jul 2019, 11:21 (CEST)
@JEK: Jeg vil spørge igen: Hvordan ønsker du at det skal se ud? Vi kan ikke hjælpe, hvis vi ikke ved hvad du ønsker at opnå. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. jul 2019, 11:25 (CEST)
Jeg kunne blot tænke mig at siden vises på ensartet måde på smartphone som på PC. På smartphone bliver billedet vist foroven i cellen og teksten forneden i cellen. 16. juli 2019, 17:31 (CEST)
@JEK: Det skyldes at din kode er teknisk forkert. CSS-egenskaben vertical-align kan ikke bruges i tabelrækker, men skal anvendes i hver enkel tabelcelle. Jeg kan godt se at det bruges på rækkeniveau i hjælpeteksten en:Help:Table på engelsk Wikipedia, og det virker sandsynligvis i mange browsere, men det er ikke desto mindre forkert idet standarden kun kræver understøttelse for enkelte tabelceller. Så din tabelkode skal se sådan her ud:
{| class="wikitable"
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 1, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 1, Celle 2
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 2, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 2, Celle 2
|-
| style="vertical-align: middle;"| Række 3, Celle 1
| style="vertical-align: middle;"| Række 3, Celle 2
|}
--Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jul 2019, 23:49 (CEST)
Tusind tak for hjælpen - det ser fornuftigt ud, så det vil jeg teste. --Bruger:JEK 18. juli 2019, 11:18 (CEST)

Navigationsbokse i mobilvisning[rediger kildetekst]

Hej, i forbindelse med at jeg er i gang med at lave billedgallerier af danske dagsommerfugle, som jeg lægger ind i foldsammenbokse opdager jeg at disse (eller andre navigationsbokse) ikke vises i mobilvisning. Umiddelbart virker det som en fejl, eller er det en indstilling/parameter der mangler? Jeg håber der kan findes en løsning, da ideen med sommerfuglegallerierne er at de kan være en hjælp til bestemmelse i felten. Se f.eks.Mobilversion - Alm. wikiversion. Håber nogen kan hjælpe. - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 10:14 (CEST)

Der er bevidst at navigationsbokse ikke vises i mobilvisning. De udelades også ved printning. De er ikke tænkt som encyklopædisk indhold, men som hjælp til at finde andre artikler om lignende emner. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 10:23 (CEST)
Tak for svar ... og der findes ikke en parameter der kan overide det? - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 10:38 (CEST)
Der findes en CSS-klasse mw-collapsible som gør indhold som bruger klassen, sammenklappelig. Vi har også skabelonerne {{Collapse top}} og {{Collapse bund}} til formålet. Den forenklede {{Collapse}} (på Wikidata) er ikke oprettet, men kan nemt kopieres hertil. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 10:51 (CEST)
Det lyder som noget af det rigtige. :-) - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 11:00 (CEST)

Det ser desværre ikke ud til at det ændrer visningen. Jeg har ændret Skabelon:Danske arter i Bredpandefamilien til Collapse top og Collapse bund. Er det forkert brug eller kan det bare ikke lade sig gøre ? - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 15:30 (CEST)

Det er skabelonen {{Collapse top}} som er problemet. Den bruger gammel kode fra 2015. Specielt bruger den CSS-klassen "navbox" hvilket betyder at arver egenskaber fra navbox, inkl. at den ikke vises den mobilvisning. Jeg er på vej ud, og har ikke tid nu, men kopiering af skabelonkoden fra enwiki vil sandsynligvis løse problemet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 15:55 (CEST)
Ok jeg prøver ... - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 15:57 (CEST)
Hmm... det løser så problemet med visningen, men skaber et nyt, idet collapse-funktionen forsvinder. Det kan selvfølgelig løses ved at lægge den under en selvstændig overskrift, hvor den som default er foldet sammen. - Nico (diskussion) 31. jul 2019, 16:11 (CEST)
To spørgsmål (ikke hastende, det er sengetid ;-): Skabelonen Collapse top viser baggrundsfarve i Skabelonvisning (f.eks. Skabelon:Danske arter i Takvingefamilien), men ikke når man sætter den ind i en arrtikel med {{}} ???
Det andet er: Hvad er det nu koden til at overide overskrifter i indholdsfortegnelsen, (no_toc eller lignende)?
Jeg kan godt se at sammenklapning ikke ser ud til virke i mobilvisning. Jeg kan ikke umiddelbart sige hvorfor, men det ser ud til at gælde for alle Wikipediaer jeg har kigget på. Jeg vil kigge nærmere på det på et senere tidspunkt. Spørgsmål 1: Jeg kigger på det senere. Spørgsmål 2: __NOTOC__. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jul 2019, 23:42 (CEST)
Tak , men det ser ud til at påvirker hele artiklen som skabelonen indsættes i, og det er ikke hensigten. ... må prøve noget andet, (eller kan den indstilles?). ... og så var der også, om Du har et bud på det med farven i titelbjælken? - Nico (diskussion) 1. aug 2019, 08:00 (CEST)

Brug af udenlandske skabeloner[rediger kildetekst]

Dansk Wikipedia indeholder et stort antal skabeloner, men på andre sprog findes der endnu flere. Er det muligt at anvende dem i vores Wikipedia? Der er jo ingen grund til at genopfinde den dybe tallerken.

Et eksempel er den tyske skabelon {{Zeichen|A|Bogstavet A}}, som jeg har søgt at bruge på formen {{:de:Zeichen|A|Bogstavet A}} og {{:de:Vorlage:Zeichen|A|Bogstavet A}} , men der sker ikke andet, end at skabelonkaldet skrives. Skabelonen beskrives her: de:Vorlage:Zeichen eller https://de.wikipedia.org/wiki/Vorlage:Zeichen.

Er der fejl min syntaks eller er det bare ikke muligt at bruge udenlandske skabeloner? --AstroOgier (diskussion) 30. sep 2019, 17:28 (CEST)

Det er ikke muligt at bruge skabeloner fra andre sprogversioner på samme måde som man kan linke til andre sprogversioner. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 30. sep 2019, 18:15 (CEST)
Tak for informationen! Man skal altså genopfinde den dybe tallerken. Jeg vil gerne kunne skrive skabeloner, men jeg kan ikke finde noget om, hvordan man gør. Der er et utal af færdige skabeloner på WP:Skabeloner. Man kan jo lære meget af at se, hvordan andre har båret sig ad, men jeg kan ikke se nogen kildekoder, eller en opskrift på en simpel skabelon. -- AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 17:25 (CEST)
Jeg har tilladt mig at kopiere kildekoden fra tysk Wikipedia til dansk Wikipedia: Skabelon:Symbol. God fornøjelse :-) --Hjart (diskussion) 1. okt 2019, 17:48 (CEST)
Tak for det, Skabelon:Symbol virker fint. Men 1) Hvordan fik du fat i den tyske kildekode, kræver det særlige rettigheder? 2) Hvordan kan jeg få den danske kildekode at se? --AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 19:35 (CEST)
Du klikker bare på "Rediger" ligesom med almindelige artikler. --Hjart (diskussion) 1. okt 2019, 19:45 (CEST)
Jeg har ledt efter en slå-sig-for-panden-smiley... Naturligvis, hvorfor tænkte jeg ikke selv på det?! Tak nok engang 😊. -- AstroOgier (diskussion) 1. okt 2019, 21:21 (CEST)
På iOS har man 🤦‍♀️ og 🤦‍♂️ :-). —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 1. okt 2019, 21:50 (CEST)

Forkerte oplysninger[rediger kildetekst]

Hvordan retter i, når der er oprettet fuldstændig forkerte oplysninger. Jeg tænker her på oprettelsen af farum boldklub, under fc nordsjælland. Her står der, at tidligere borgmester Peter Brixtofte, var en af initiativ tager til sammenlægningen mellem SB74, og F. I. K. Det passer ikke, han var slet ikke inde i billedet. Det var Erik Berendt, fra SB74, og Bjørn Strange fra F. I. K, der stod for det
(Skrev 87.72.18.25 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Du kan begynde med at finde en kilde og indsætte meddelelsen her: Diskussion:FC Nordsjælland#Udokumenteret oplysning, der ser ud til at handle om det samme.
-- PHansen (diskussion) 22. okt 2019, 07:44 (CEST)
Hvis du har en kilde til denne oplysning, vil det hjælpe gevaldigt; som du ser, har en anden bruger fjernet oplysningen, netop fordi der ikke var kilde til det. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. okt 2019, 13:13 (CEST)

Dagens skandinaviske artikel[rediger kildetekst]

Hvor i al verden er det nu man retter i dagens skandinaviske artikel-skabelonen? Link for denne uge skal ændres fra Aleksandr Skrjabin til sv:Aleksandr Skrjabin. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. okt 2019, 18:56 (CEST)

Det var her: Wikipedia:Dagens skandinaviske artikel/Svensk/Uge 43, 2019. Jeg kiggede i skabelon:Forside, men det var lidt svært at gennemskue titlen. --Weblars (diskussion) 23. okt 2019, 11:05 (CEST)

Graf-funktion som på enwp[rediger kildetekst]

På engelsk wiki findes der en Graph:Chart-funktion, som gør, at man f.eks. kan tegne tidsserie-grafer; den er eksempelvis brugt i denne artikel på enwp til at vise udviklingen i meningsmålinger over tid, og den kunne også være praktisk på dawp til at vise udviklingen i arbejdsløshed, som kan være lettere at få overblik over i en figur end i en tabel; men man kan ikke uden videre bruge skabelonen hos os. Er det besværligt at etablere sådan en graf-funktion her? --Økonom (diskussion) 3. nov 2019, 10:19 (CET)

Graph extension er i brug. Der, hvor den er ibrug, kan findes på Kategori:Sider med grafer. Et godt eksempel er her. Det ligner, at der mangler at få kopieret nogle skabeloner og moduler over i det aktuelle tilfælge. --Steen Th (diskussion) 3. nov 2019, 10:47 (CET)
Tusind tak - det var lige sådan en henvisning, jeg havde brug for - omend det ser ud til at være lidt indviklet at få overblik over alle parametrene, man skal angive for at få en pæn figur!--Økonom (diskussion) 3. nov 2019, 15:10 (CET)

Vis koordinater fra wikidata + kort som standard i geografiske infobokse[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket at den norske Wikipedia er begyndt automatisk at hente koordinater fra wikidata + vise kort (Se f.eks. den norske version af artiklen om Højst Kirke eller Lyø eller Nissum Fjord). Infoboksen på Commons viser på tilsvarende måde et kort når der er koordinater på det associerede wikidata emne. Også i den engelske udgave af f.ek.s Århus Rådhus og Skanseparken (Århus)optræder der et automatisk generet OSM baseret kort. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at at alle relevante infobokse (kirke, by, sø, skov, stadion, kommune osv) som standard (dvs uden at man specifikt behøver angive coord * eller lign.) gør tilsvarende. I OpenStreetMap er der relevante wikidata tags på f.eks. stort set alle danske kirker og jeg synes godt om at man kan se deres geometrier i infobokse. Er der nogen der kan fikse de relevante infobokse? Det ser ud til at man kan bruge Modul:Infobox mapframe. --Hjart (diskussion) 6. nov 2019, 19:46 (CET)

Jeg har noteret dit input. Hvornår det sker, er svært at sige om. Dem, som pejler at håndtere infobokse, er optaget af andre projektet pt. For der skal arbejde med det for at gøre det ordenligt og vi skal tage hensyn til de gamle diskussioner om håndtering af Wikidata. Og jeg vil prioritere at få en ordenligt skabelon til geografiske objekter. For øjeblikket har vi det ikke og det gør det svært at gøre noget, som kan bruges generelt. --Steen Th (diskussion) 6. nov 2019, 20:32 (CET)
Jeg er helt enig i ønsket om at få det gjort på en ordentlig måde. Det var ikke fordi det nødvendigvis skulle håndteres lige her og nu, men tak for tilbagemeldingen :-) --Hjart (diskussion) 6. nov 2019, 21:17 (CET)

Problem med CS1, og u.å.-datoparameter[rediger kildetekst]

Weblars har rettet Citation Style 1-kildeskabelonerne til således at de tjekker hvad der er skrevet ind i datofeltet, hvilket åbner for en række muligheder. Desværre har det medført et (utilsigtet) problem der burde være forholdsvist nemt at løse for dem der beskæftiger sig med Citation Style 1-skabeloner.

I artikler der bruger {{Sfn}} eller de hertil beslægtede skabeloner, vil man i tilfælde hvor der henvises til en kilde uden år skrive "u.å." i stedet for årstallet, f.eks. {{Sfn|Jensen|u.å.}} ⇒ Jensen u.å.. Hvis en forfatter har skrevet flere værker uden årstal indsættes et bogstav efterfølgende, f.eks. {{Sfn|Jensen|u.å.a}}, {{Sfn|Jensen|u.å.b}} ⇒ Jensen u.å.a, Jensen u.å.b, hvilket også gøres når forfatteren har skrevet flere bøger samme år.

Kartebolle implementerede det ift. til {{Sfn}}-familien, men tilsvarende er ikke gjort for Citation Style 1-familien. De kan nemt klare årstal, f.eks. 2000a, 2000b, 2000c, men ikke u.å. der medfører en fejl. Se kildefortegnelsen på Borgerforslag for eksempler. De engelske CS1-skabeloner kan godt håndtere den engelske pendant "n.d.", og hvis de danske bygger på de engelske, burde det være muligt at finde det rigtige sted i koden ved at søge efter "n.d." -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 9. nov 2019, 19:56 (CET)

Jeg så lige at jeg er pinget her. Datovalideringen sker i Modul:Citation/CS1/Date validation. Det vil være simpelt for en person med kendskab til lua at indsætte en test for "u.å." foruden de engelske "n.d." og "nd". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. nov 2019, 22:41 (CET)
Det skulle være i orden nu, men der vil nok være mere som skal rettes efterhånden som man får kigget på de næsten 1900 sider i Kategori:CS1 errors: dates. De fleste fejl er nemme at rette i selve referencen. En bot har rettet i mindst 1000 sider, men det er svært at rette resten automatisk (Wikipedia:Anmodning_om_botassistance#Fjerne_komma_i_datoer). --Weblars (diskussion) 10. nov 2019, 12:55 (CET)

Fejl i gadget Velkomstskabeloner[rediger kildetekst]

Hej, I det sidste stykke tid har der (hos mig) været en fejl i gadgetten med tabs til indsættelse af Velkomstskabeloner. Den indsætter kun redigeringsbeskrivelsen, men ikke skabelonen på brugerdiskussionssiden. Jeg har prøvet at erstatte den med scriptet i common.js, men det er det samme. Er der nogen der kan hjælpe? - Nico (diskussion) 14. nov 2019, 23:35 (CET)

Hvis jeg får tid, så vil jeg gerne kigge på det. Hvilken browser bruger du? —SimmeD (diskussion, bidrag) 15. nov 2019, 00:25 (CET)
Jeg bruger både Firefox og Crome, men det er det samme på dem begge. - Nico (diskussion) 15. nov 2019, 10:11 (CET)
Gadgetten virker heller ikke i "New Wikitext Mode". —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 16. nov 2019, 23:35 (CET)

Mystisk noinclude[rediger kildetekst]

Jeg er i gang med at sætte billeder på en række OL-landeartikler og stødte i den forbindelse på Iran ved OL. Som det ses, har den øverst en kedelig </noinclude>, som jeg ikke kan forstå, hvor kommer fra. Det må vel være Skabelon:Infoboks olympiske lege Iran, der ganske rigtigt slutter med dette tag. Men jeg kan ikke se forskel på denne og den tilsvarende for fx Indonesien, der ikke giver problemet.

Er der en, der kan løse problemet? —Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. nov 2019, 20:11 (CET)

Der gemte sig en til længere nede. Mvh KnudW (diskussion) 27. nov 2019, 20:16 (CET)
Tak (føler mig enormt dum!) —Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. nov 2019, 20:33 (CET)

Nye versioner af eksisterende artikler[rediger kildetekst]

Jeg er ved at afslutte skrivningen af nye versioner af de tre matematikartikler

Jeg mener at have forbedret det faglige og sproglige indhold og har udvidet artiklene en del, herunder med nye illustrationer og eksempler. Artiklerne er disse:

Men jeg ved ikke, hvordan jeg kommer videre. Jeg kunne

 • overskrive de eksisterende artikler med mit indhold, men det virker lidt voldsomt
 • offentliggøre dem under andre overskrifter ("Version 2")

Råd udbedes. AstroOgier (diskussion) 23. dec 2019, 13:51 (CET)

Jeg har ikke kigget på dine nye artikler og sammenlignet med de nuværende. Men hvis der er tale om bedre artikler om samme emne, og hvis der er ikke er indhold i de gamle artikler, som ikke uden god grund ikke behandles i de nye artikler, synes jeg du skal overskrive de eksisterende artikler med det nye indhold. Der må ikke være dubletartikler om de samme emner. Vær opmærksom på artiklernes kilder. De nye artikler skal have mindst lige så gode kilder til alt indhold som de gamle. Kilderne skal være pålidelige og dansksprogede kilder foretrækkes om muligt. Hvis der er indhold i de nuværende som mangler uden god grund i de nye, bør det inkluderes før en overskrivning. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. dec 2019, 14:29 (CET)
OK, de nye versioner overholder de krav, som Kartebolle angiver, så jeg overskriver de gamle med nyt indhold. --AstroOgier (diskussion) 26. dec 2019, 10:35 (CET)

Flytning af kategorier[rediger kildetekst]

Hvad sker der egentlig når man flytter kategorier? Hvis man flytter Kategori:Kommuner i Hordaland til Kategori:Kommuner i det tidligere Hordaland fylke, bliver der så oprettet en redirect automatisk, eller skal man ind og rette i alle artiklerne? - Nico (diskussion) 7. jan 2020, 17:57 (CET)

Alle artikler skal rettes til. Jeg vil anbefaler at det sker med en bot-kørsel, som kan rette artiklerne, samt kan flytte uden at efterlade en omstilling.
Omstillingen ændres efter en uge til {{Kategoriomdirigering}} og evt sider i kategorien vil blive flyttet af en bot. Men jeg prøver at slette de omstillinger, når jeg opdager dem. --Steen Th (diskussion) 7. jan 2020, 20:14 (CET)
Tak for svar, selv om jeg ikke helt forstår det ;-) Hvis det alligevel skal bottes, er det nok bedst Du ta'r dig af det, men vent lige til vi får de nye kategorier på plads, i de fylker der er ændret. Det går vel an, at begge kategorier er der i en overgangsperiode? - Nico (diskussion) 7. jan 2020, 23:20 (CET)

Skabelon:Infoboks norsk kommune[rediger kildetekst]

Hej, er der en venlig skabelnsnedker der kan trimme Skabelon:Infoboks norsk kommune, så man manuelt kan indsætte kommunevåben og locatormap ved kommunenavne der ikke matcher skabelonkoden? Se f.eks. Sunnfjord (kommune). Der er flere af de nye kommunenavne efter reformen i Norge, der bruger navnet med parantes. på forhånd tak. - Nico (diskussion) 29. jan 2020, 16:32 (CET)

Hehe, fandt lige ud af at det er indbygget med altnavn = . - Nico (diskussion) 30. jan 2020, 16:48 (CET)

Tabel hvor visse celler er uden kantlinje[rediger kildetekst]

Mit spørgsmål står i celle H.

This is the English version Her er den danske oversættelse
Section 1 Afsnit 1
This is some English text which goes on word after word and does not seem to come to end end and really has not much information in it, to say the least. [A] Den danske version er ganske kort. [B]
Here we have more text, and once again it is completely without interest, as it is actually just used to fill up some table space. [C] Kort dansk udgave. [D]
Section 2 Afsnit 2
The beginning. [E] Den danske version fylder i dette tilfælde meget mere. I alle tilfælde ønsker jeg, at sætninger i de to versioner står over for hinanden og at teksten i hver celle er justeret mod toppen, som vist i denne tabel. [F]
The end. [G] Men jeg vil gerne undgå synlige cellekanter mellem sætninger i samme afsnit, altså ingen kant mellem cellerne AC, BD, EG og FH og kun mellem disse. Er det muligt? Venlig hilsen AstroOgier. [H]

AstroOgier (diskussion) 23. feb 2020, 14:17 (CET)

@AstroOgier: Jeg har indsat CSS-stil "border-bottom-style:hidden;" på to række-elementer i tabellen. CSS-koden kan også bruges på de enkelte celler. Man kan også bruge "border-top-style:hidden;". Værdien "hidden" vil skjule kanten selv hvis der er konflikt med et naboelement som har angivet at der skal være en kant. Hvis man i stedet bruger værdien "none", vil naboelementet vinde en evt. konflikt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. feb 2020, 14:57 (CET)
@Dipsacus fullonum: Det var netop sådan, det skulle se ud. Mange tak for et udtømmende og hurtigt svar! --AstroOgier (diskussion) 23. feb 2020, 16:16 (CET)

Coord og foldudkort i toppen stemmer ikke overens.[rediger kildetekst]

I artiklen er der en international nød jeg ikke kan knække. I artiklen Eidselven er coordinaterne er angivet korrekt iht. Wikidata, men den viser stadig forkert foldudkort i toppen (Eidselva ved Nordfjord). Hvis man derimod klikker på koordinaterne som viser til Geohack vises det korrekte kort ved Ulefoss. Det sammeNogen der har et bud på hvad der er galt, og hvad der kan gøres? - Nico (diskussion) 8. mar 2020, 09:49 (CET)

Systemerne skal bare lige have lidt tid til at opdatere. Jeg kiggede på siden umiddelbart efter din ændring og der så det korrekt ud. Jeg oplever iøvrigt ofte det samme som du gjorde her. Der er ikke andet at gøre end at vente eller forsøge at tømme din browsers cache. --Hjart (diskussion) 8. mar 2020, 09:57 (CET)
Hmm, mystisk, jeg har prøvet at rense cacheen men den viser stadig Nordfjordkortet her. - Nico (diskussion) 8. mar 2020, 09:58 (CET)
Jeg prøvede lige fra en anden computer, og den viser også Nordfjord-kortet. - Nico (diskussion) 8. mar 2020, 10:10 (CET)
@Hjart: Jeg har en mistanke om at (Q19370881) - Eidselva i Vestland - er mærket forkert i OSM. --Steen Th (diskussion) 8. mar 2020, 18:14 (CET)
@Steenth og Nico: Steenth er korrekt og jeg (håber) nu jeg har fikset problemet. Vedkommende der har tagget (mærket med wiki) Eidselva ved Nordfjord har simpelthen søgt på Eidselva på Wikipedia og har ikke været opmærksom på at den fundne artikel handlede om en anden elv. Det sker ind imellem. Personligt gør jeg altid meget ud af at sikre mig at jeg har fået fat på den rette og bruger også primært at scanne efter artikler med koordinater i det område jeg arbejder i. --Hjart (diskussion) 8. mar 2020, 19:08 (CET)
Bemærk at "foldudkortet" ofte zoomer til det objekt der i OSM er tagget med de relevante wikipedia tags. "Ofte" fordi wikimedias database ikke altid synes at registrere ændringer, uanset hvor længe de har været i OSM. --Hjart (diskussion) 8. mar 2020, 19:28 (CET)
Tak for forsøget, men det ser desværre ikke ud til det have ændret noget. Nico (diskussion) 8. mar 2020, 23:16 (CET)
Jeg bruger en OSM "gadget" på bl.a. dansk WP og den zoomer det rigtige sted hen nu, så jeg forventer at ændringen med tiden kommer igennem alle steder. Jeg tænker at Mediawiki lige skal have opdateret deres database.--Hjart (diskussion) 9. mar 2020, 00:22 (CET)
@Nico: Det tager noget tid før opdateringer i OpenStreetMap står igennem hos os. Det vi ser er en kopi fra OSM, som Wikimedia kopiere over til vores egne maskiner og de ændringer, som vi venter på, skal rettes på OpenStreetMap.
@Hjart: MediaWiki er det software vi kører på og ikke navnet på organisationen, som i kort form kaldes Wikimedia. --Steen Th (diskussion) 9. mar 2020, 10:01 (CET)
Der vises stadig et forkert kort, når man klikker på "kort" øverst til højre i artiklen, selv om der gået over 14 dage. Måske er forklaringen en anden end manglende opdatering? --Weblars (diskussion) 23. mar 2020, 09:51 (CET)
Jeg tjekke efter - ser korrekt ud:
Og opdatering burde være på nogle få dage. Jeg tilrettet de emner her oppe med udsagn og links som var forkerte. Men det skulle ikke give noget som ændre visning. --Steen Th (diskussion) 25. mar 2020, 08:07 (CET)
Tak, for dine links, Steen Th. Jeg har vist opklaret det. Der findes to elve med samme navn, se no:Eidselva (Eid) og no:Eidselva (Nome). De er forbyttet hos wikidata i (Q19370881). Jeg har desværre ikke mere tid lige nu til at rette det.--Weblars (diskussion) 28. mar 2020, 18:29 (CET)
Jeg har kigget på vores data (artikler, wikidata og OSM) og der ser ikke ud til at være noget galt (bortset fra at koordinaterne i de norske og tyske artikler er temmelig upræcise). Bemærk at jeg tidligere (jeg husker desværre ikke hvilke) er kommet forbi eksempler hvor vores data har været uændrede i årevis og (for mig at se) været ok, men Wikimedias kort stadig har vist forkert. --Hjart (diskussion) 28. mar 2020, 19:16 (CET)
Undskyld, jeg var for hurtig. Jeg havde ikke forstået at der var to elve med samme navn før nu.--Weblars (diskussion) 28. mar 2020, 20:34 (CET)
Problemet er løst (i det mindste hos mig) ved at sætte artikelnavnet tilbage til Eidselva (Nome).--Weblars (diskussion) 28. mar 2020, 21:05 (CET)
Ok, det tyder så på at der på et eller andet niveau er en cache, der lige skal "resettes", for at rettelser på OSM får effekt i artikler her? --Hjart (diskussion) 28. mar 2020, 21:12 (CET)
@Steenth: Er der smartere måder at foretage sådanne resets? --Hjart (diskussion) 28. mar 2020, 21:16 (CET)
Jeg prøvet tidligere med de metoder jeg kendte. Det virker på problemer med overførelse imellem wikidata og wikipedia. Men her er flere lag med kopien af OSM, så jeg ikke kan helheden på. --Steen Th (diskussion) 28. mar 2020, 23:11 (CET)

Jeg flyttede egentlig kun Eidselven til Eidselva (Nome) som en test. Hvis nogen synes, den absolut skal hedde Eidselven, må vedkommende gerne flytte den tilbage for min skyld, hvorefter vi må finde en anden løsning hvis problemet vender tilbage. Det kan jo generelt ikke være en løsning at skifte navn på en artikel, hvis kortet ikke vil opdatere sig. Grunden til at jeg forsøgte flytningen var at jeg fik vist det rigtige kort i min sandkasse og desuden kunne se at sidens navn indgik i URL'en til kortet i Modul:Coordinates. Måske kunne en lille ændring i koordinaterne i {{Coord|59|17|5.292|N|9|14|2.040|E|type:waterbody_region:NO|display=title}} også have løst problemet. Hjart, du må sige til, hvis du støder på lignende problemer andre steder. --Weblars (diskussion) 29. mar 2020, 17:59 (CEST)

Det virker også her nu. er det ikke bedst at enten flytte den flertydige Eidselva til Eidselven (som nu peger på Eidselven Nome) eller omvendt redirecte Eidselven til den nuværende flertydige. - Nico (diskussion) 29. mar 2020, 18:14 (CEST)
Jo, når man googler kan man se at "Eidselven" også bruges på dansk om elven ved Eid. Jeg ved ikke om Eidselva skal redirecte til Eidselven eller omvendt. --Weblars (diskussion) 29. mar 2020, 19:54 (CEST)

Visual Editor kan ikke gemme på M/S Scandinavian Star[rediger kildetekst]

Jeg prøvede at redigere noget på siden M/S Scandinavian Star med VisualEditor, men hverken knappen "Offentliggør ændringer..." eller "Wikikode" (skift til Wikikode) fungerer. Der sker simpelthen ingenting, når jeg trykker på dem. Jeg kan godt redigere og gemme wikikode, når jeg vælger at redigere wikikode fra starten af, men hvis jeg er startet med VisualEditor kan jeg hverken gemme eller skifte til redigering af Wikikode. Hvad der er endnu mere mærkeligt er, at jeg godt kan redigere andre sider; jeg prøvede med Nærum, og det gik fint, og "Offentliggør ændringer..." virkede fint.

Jeg tænkte først at det kunne være skråstregen, der jo også optræder i URL'en, som er https://da.wikipedia.org/wiki/M/S_Scandinavian_Star?veaction=edit. URL'en starter jo med https://da.wikipedia.org/wiki/M/, hvor "S_Scandinavian_Star" så bliver en slags underside til siden "M". Men det stemmer ikke så godt med, at der ingen problemer er på siden OS/2.

Jeg har prøvet i forskellige browsere (Chrome, Firefox, Edge, Opera) med og uden login og med og uden udvidelser, med samme resultat.

Har andre samme problem (det regner jeg med, siden det ikke virker i nogen af mine browsere), og er der nogen, der kan gennemskue, hvad der kan være galt?

--Jhertel (diskussion) 21. mar 2020, 14:00 (CET)

Nu har jeg også prøvet, uden held. Man kan rapportere fejl hos mediawiki.org: VisualEditor/Feedback. Har du mod på det, Jhertel?. Venlig hilsen Weblars (diskussion) 22. mar 2020, 00:01 (CET)
Moralen: Hold dig fra beta-software Face-smile.svg /Madglad (diskussion) 22. mar 2020, 08:43 (CET)
@Madglad: Nej!!!!! Fejl skal rapporteres og rettes. VisualEditor er efterhånden på et niveau, hvor selv rutineret brugere kan få noget godt ud af det. --Steen Th (diskussion) 22. mar 2020, 09:32 (CET)
Ja, VisualEditor fungerer fint. Jeg bruger stort set aldrig andet, selv om jeg udmærket kender til wikikode og brugte det i starten. Jeg foretrækker klart VisualEditor frem for at skulle rode med koder. Det er lidt som overgangen fra WordPerfect i forrige århundrede til Word. ;-) Og det er jo i øvrigt også vejen fra beta til endelig udgivelse, at folk faktisk bruger softwaren og melder fejl. Jeg prøver at melde fejlen hos MediaWiki. Tak for linket, Weblars! --Jhertel (diskussion) 24. mar 2020, 23:37 (CET)
Okay, det var sært. Jeg havde lige fået skrevet en besked på https://www.mediawiki.org/wiki/VisualEditor/Feedback og skulle så lige tjekke en ekstra gang, om problemet stadig var der, og så pludselig virkede det. Måske var det ændringerne du lavede, Weblars? Nå, jeg skrev alligevel i feedbackformularen, for der var jo stadig en fejl i VisualEditor, eftersom der var indhold, den ikke kunne håndtere, og den ikke engang meldte fejl. Her er mit indlæg, bare for reference. --Jhertel (diskussion) 25. mar 2020, 00:21 (CET)
Jeg fandt ud af hvad der tilsyneladende var årsagen og rettede det. I morgen vil jeg se om fejlen også findes i andre artikler med samme type af reference-navne.--Weblars (diskussion) 25. mar 2020, 00:31 (CET)
Nej, jeg tror heldigvis ikke at det er et problem i andre artikler, fordi det skyldtes et helt specielt tegn, omlydstegnet ¨, der normalt ikke bruges alene. Det var skjult i navnet på en af referencerne: "Försök till bedrägeri tror kriminalteknikern" mellem ordet bedrägeri og det efterfølgende mellemrum (jeg har slettet det her). Hvordan man bærer sig ad med at skrive det tegn, ved jeg ikke. Jeg løste det ved at nøjes med "kriminalteknikern" som navn på referencen. Jeg har skrevet flere detaljer i det indlæg, du har lavet under feedback.--Weblars (diskussion) 25. mar 2020, 16:37 (CET)

Skabelon knappen i den gamle editor[rediger kildetekst]

Knappen der opretter skabeloner på værktøjslinjen i den gamle editor er i løbet af de seneste dage forsvundet. Jeg savner den meget. Skyldes det en indstilling jeg selv kan gøre noget ved? --Hjart (diskussion) 22. mar 2020, 00:28 (CET)

Er det den knap, der åbner et søgevindue til skabeloner? Hos mig ligner ikonet en puslespilsbrik. Andre knapper med skabeloner kan jeg ikke få øje på.--Weblars (diskussion) 22. mar 2020, 01:16 (CET)
Det er lige præcis den. Hos mig er den forsvundet :-( --Hjart (diskussion) 22. mar 2020, 08:26 (CET)
Under "Indstillinger - Redigering" har jeg flueben i "Aktiver værktøjslinjen til redigering". Hvis du allerede har flueben i den, så kan du prøve at fjerne det og derefter gemme indstillingerne, og så slå det til igen. Måske hjælper det.--Weblars (diskussion) 23. mar 2020, 09:44 (CET)
Det var desværre ikke tilstrækkeligt. Kan det have noget med browseren at gøre (jeg bruger Firefox for Linux)? --Hjart (diskussion) 23. mar 2020, 11:49 (CET)
Kan det være at du under "Indstillinger - Betafunktioner" har slået "New wikitext mode" til? Hvis man gør det, forsvinder din knap, men ellers ligner værktøjslinjen lidt den gamle. Beta-editoren kaldes "2017 wikitext editor", mens den gamle nogle steder hedder "2010 wikitext editor" (eller "2010-redigeringsprogrammet for wikikode").Weblars (diskussion) 24. mar 2020, 22:49 (CET)
Jeg har også nu være ude for at den knappe for at kunne indsætte skabeloner ikke er tilstede altid. Jeg har en mistanke om at det er pga. forskellige versioner af brugergrænsefladen, at den er/ikke er der. --Steen Th (diskussion) 1. apr 2020, 16:51 (CEST)
Nu har jeg en del gange oplevet at knappen nogle gange er der, men de fleste gange ikke er der. Kan ikke se noget mønster i det. --Hjart (diskussion) 1. apr 2020, 20:03 (CEST)

Unicode tegn i redigeringsvinduet[rediger kildetekst]

Hvordan bærer man sig af for at frembringe et Unicode-tegn, når man er i "Redigér wikikode"-vinduet? Jeg har ledt efter information i dansk og engelsk Wikipedia uden at finde en skabelon til formålet eller en metode, der ved tasttryk alene giver et bestemt Unicode-tegn. Jeg bruger Windows 10, hvor det er muligt at benytte tastsekvensen Alt + (NumPad +) + (firecifret hex kode) (med NumLock slået til). Det virker i nogle Windows-programmer. I Word kan jeg få tegn frem ved at taste hex-koden og trykke Alt-X og så kopiere tegnet over, men det er jo oldnordisk.

Tillægsspørgsmål:

Visse tegn, der tidligere var sort-hvide glyffer, er nu ændret til farvede ikoner, se eksempler på [4]. Tegn nummer 2648 (væddertegn) se nu således ud: ♈, medens det samme tegn indtastet i Word er uden farve og ramme; ved kopiering ser det dog ligesådan ud her: ♈.

Hvorfor er der sket denne ændring for nogle af tegnene (OK, det er ikke et Wikipedia-spørgsmål, men måske nogen ved det)? Nu kan symbolet ikke længere bruges som indeks.

Hvordan frembringer jeg tegnet sort på hvidt uden at bruge et billede som dette: Aries.svg? --AstroOgier (diskussion) 1. apr 2020, 16:27 (CEST)

Jeg ved ikke om der er nemmere måder at gøre den slags ting på Windows, men den her virker på alle nutidige platforme: Hav et dokument ligge, hvor du har alle de tegn i, du ikke nemt kan få via tastaturet (og som du jævnligt bruger). Ellers kan man rode med tastaturlayouts, men jeg ved intet om Windows. /Madglad (diskussion) 1. apr 2020, 21:00 (CEST)
Jeg har nu opdaget, at mit eget forslag nævnt ovenfor, nemlig Alt + (NumPad +) + (firecifret hex kode), faktisk giver ønsket Unicode tegn (hvorfor jeg ikke kunne få det til at virke i går, forstår jeg ikke, måske fik jeg ikke + med, beklager!). Her er et par eksempler: Alt + 2780: ➀, Alt + 263E: ☾. Alt + 2648: ♈. Tilbage står så, hvorfor dette sidste tegn (og flere andre) har skiftet ham og er blevet til et farvet ikon. -- AstroOgier (diskussion) 2. apr 2020, 10:00 (CEST)
Microsoft har vel valgt at ændre din font, uden at spørge/informere dig. --Madglad (diskussion) 2. apr 2020, 10:27 (CEST)

Dril med parlamentpladser i infoboks[rediger kildetekst]

Hejsa. Jeg har været inde og tilføje infobokse på et par britiske partier; Labour Party, Conservative Party, Brexit Party og Liberal Democrats, og i den forbindelse har jeg tilføjet deres pladser i henholdvis House of Commons, House of Lords, Skotlands parlament og Den walisiske nationalforsamling, men alle gange vises den walisiske nationalforsamling som Skotlands parlament - altså "Pladser i Skotlands parlament" står to gange i infoboksen - én gang ud for tallene fra det skotske parlament og én gang ud for tallene fra den walisiske nationalforsamling.

Jeg er rimelig sikker på, at jeg har skrevet det rigtigt op i wikikoden, men alligevel vises Skotlands parlament to gange og ingen gange den walisiske nationalforsamling. Hvordan kan det være? Hvad kan jeg gøre ved det - har jeg lavet en fejl/overset noget? Håber nogen kan hjælpe:) --LinguineFusilli (diskussion) 4. apr 2020, 17:05 (CEST)

Der var en lille fejl i {{Infoboks politisk parti}}, som først er blevet opdaget nu, som jeg nu har rettet. --Steen Th (diskussion) 4. apr 2020, 17:51 (CEST)
Mange tak for hjælpen! :) --LinguineFusilli (diskussion) 4. apr 2020, 17:54 (CEST)

Mistet forbindelse til Wikidata?[rediger kildetekst]

Nogle artikler jeg har set på i dag (eks; Theodor Schaefer), ser ud til at have mistet forbindelsen til wikidata, selvom de stadig er linket til der. Er det noget der skal tages ekstra hånd om eller retter det sig af sig selv? --Hjart (diskussion) 7. apr 2020, 09:33 (CEST)

Jep - der noget galt. Og de skriver om på wikidata d:Wikidata:Project chat#Why isn't "Wikidata item" under Tools column in English wp? og der er oprettet en sag på det Phabricator:T249565. Det er nok bedst at følge det derovre. --Steen Th (diskussion) 7. apr 2020, 09:56 (CEST)

Franske borgmestre[rediger kildetekst]

En række af de franske byer er pt uden borgmester i infoboksen. Det skyldes, at Skabelon:Infoboks fransk kommune på et tidspunkt er blevet ændret til at hente borgmesteren fra Wikidata, og at oplysningen mangler i Wikidata. Jeg har så tilføjet oplysningen i Wikidata for nogle byer - Head of government, P6, med start time. Nu ser alt fint ud, og jeg troede alt var godt, indtil jeg fandt ud af de franske borgmestre allerede er oprettet på Wikidata med deres egen Qid, og at de her har en property P39 position held, hvor der står, at de er borgmester i byen. prøv f.eks at se på Céret. Der er ikke angivet en borgmester på byen i Wikidata, men borgmesteren hedder Alain Torrent og slår man ham op i Wikidata, kan man se, at han her står som borgmester i Céret!

Hvis jeg opdaterer byen med borgmester, vil samme oplysning ligge 2 gange - forskellige steder - på Wikidata, og det virker forkert. Hvad gør man her? brol (diskussion) 9. apr 2020, 13:31 (CEST)

Jeg kigget lidt på det. Céret (Q6643) peger via regeringslederens post (P1313) (Q64826601) istedet for at bruge leder af forvaltning (P6). Der skal kodes noget nyt at få fat i Alain Torrent (Q65603743). For der findes pt. ikke noget, som håndtere det. Vi skal lige at have undersøgt hvad der er besluttet at håndtere det på Wikidata. Der er lidt på d:Wikidata:WikiProject Heads of state and government . Og jeg regner at man har forsøgt at fjerne redundans uden at give værktøjer til at håndtere det model, som det nu er. Men der skal bruges tid på at undersøge det bedre. Men nu har du gjort opmærksom på det. --Steen Th (diskussion) 9. apr 2020, 16:40 (CEST)
Jeg har kigget lidt rundt, og jeg kan se at f.eks. Frank Jensen og Københavns Kommune, Boris Johnson og Storbritannien samt Andrew Cuomo og New York alle er oprettet med redundante data. Det link, du henviser til, starter jo også med at acceptere redundans, fordi det gør opslag nemmere - sådan læser jeg det i hvert fald. Det virker ikke som en optimal løsning, men hvis det er sådan, det er, burde de franske borgmesteroplysninger vel kopieres over til de franske byer. Jeg tror min egen pragmatiske løsning her og nu vil være manuelt at kopiere de borgmesterdata, jeg skal bruge. brol (diskussion) 10. apr 2020, 11:01 (CEST)

Mindre redigering, nyoprettet bruger[rediger kildetekst]

Er der nogen, der kan forklare mig hvorfor en nyoprettet bruger (oprettet for under en time siden kan markere en en redigering som m (mindre redigering). Jeg mente at der skulle et vist antal dage/et vist antal redigeringer/autopatruljeret til? --Madglad (diskussion) 11. apr 2020, 12:38 (CEST)

Der er ikke karensperiode for at kunne markere redigeringer med et "m". --Pugilist (diskussion) 11. apr 2020, 13:13 (CEST)
Mig bekendt er mindre redigeringer er ikke autopatruljeret, der er bare ikke så mange nye brugere der bruger m'et. - Nico (diskussion) 11. apr 2020, 13:31 (CEST)
Det er kun uindloggede brugere der ikke kan markere. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 11. apr 2020, 14:03 (CEST)

Brugerboks WikiProjekter[rediger kildetekst]

Hejsa, jeg kunne godt tænke mig at lave Brugerbokse, der viser min og andres deltagelse i WikiProjekt Finland og WikiProjekt Politik (ligesom f.eks. {{Bruger WikiProjekt Frankrig}}), men jeg ved ikke hvordan. Kan nogen hjælpe mig? På forhånd mange tak:) --LinguineFusilli (diskussion) 21. apr 2020, 15:35 (CEST)

Det giver ikke megen mening. Skriv hellere på din brugerside at du interesserer dig for Finland og politik.
Du er de facto eneste aktive medlem af "WikiProjekt Finland" (med andre ord: Projektet eksisterer ikke) og der har vist aldrig været nogen aktivitet i "projektet", og det ser ikke ud til at der ikke har være nogen aktivitet i "WikiProjekt Politik" siden 2016. Dermed er "WikiProjekt Finland" repræsentativ for det store flertal af wikiprojekterne, og "WikiProjekt Politik" ligger i den aktive ende af skalaen. Det har været en hobby for enkelte wikipedianere at robotoprette disse projekter, forudsigeligtvis har de ikke medført mere aktivitet på dawiki. Til gengæld er der en del wikipedianere, der helst ser især projektskabelonerne arkiveret et sted hvor solen ikke skinner. Så et råd er: Spørg i Landsbybrønden først; et bedre råd: Lad være med at spørge, og glem det. --Madglad (diskussion) 21. apr 2020, 18:51 (CEST)
Hej Bruger:LinguineFusilli, hvis du godt kunne tænke dig at lave brugerbokse, så kan du få inspiration fra de andre brugerbokse i kategori:WikiProjekt-skabeloner. Du skal finde et navn til skabelonen og et billede og en baggrundsfarve. Det nemmeste er at copypaste fra en af de andre skabeloner og derefter ændre på wikikoden indtil den er i orden. Der findes også Hjælp:Skabeloner. Venlig hilsen --Weblars (diskussion) 21. apr 2020, 21:10 (CEST)

Uploade billeder, der ikke er af egen produktion[rediger kildetekst]

Jeg har tre sådanne. Det drejer sig om logoerne for tre videnskabelige foreninger, International_Mathematical_Union (IMU), International Union of Pure and Applied Physics (IUPAC) samt International_Union_of_Pure_and_Applied_Chemistry (IUPAC). Ved henvendelse via e-mail har jeg fået skriftlig tilladelse fra dem alle til at bruge logoerne på Wikipedia.

Ved forsøg på at uploade med Wikimedia Commons vælger jeg "Denne fil er ikke mit eget værk". Men så kan jeg ikke komme videre, jeg savner en mulighed for at udnytte de skriftlige tilladelser.

Det bedste ville være, hvis foreningerne selv foretog uploadningen, men jeg synes ikke, at jeg kan belemre dem med en for dem helt fremmed proces.

Har nogen et godt råd? --AstroOgier (diskussion) 15. maj 2020, 20:37 (CEST)Svar[svar]

Hov, hvad er der lige sket her? To wikipedianere svarede på mit indlæg, såvidt jeg husker samme dag. Og jeg lagde en kommentar op i går, den 16. maj. Nu er disse tre indlæg pist væk og de fremgår heller ikke af historikken. Hvordan er det gået til?? -- AstroOgier (diskussion) 17. maj 2020, 11:23 (CEST)Svar[svar]
De ligger på Wikipedia:Landsbybrønden/Uploade billeder, der ikke er af egen produktion - Nico (diskussion) 17. maj 2020, 11:37 (CEST)Svar[svar]

hjælp til at indsætte foto i Wikidata[rediger kildetekst]

hvordan indsætter jeg dette foto i min Wikidata side?

International Maritime Health Symposium Hamburg 11-14 Juni 2019

https://www.wikidata.org/wiki/Q40766475

på forhånd mange tak

--Saltrabook (diskussion) 3. jun 2020, 01:24 (CEST)

Klik "Tilføj udsagn" og søg så på "billede" (resultatet dukker sandsynligvis op efter det første bogstav er indtastet)--Hjart (diskussion) 3. jun 2020, 06:12 (CEST)


Linkknappen i redigeringsvinduet sætter link i toppen af artiklen[rediger kildetekst]

Hej der har åbenbart været en softwareopdatering der bla. gør at Linkknappen i redigeringsvinduet sætter links i toppen af artiklen i stedet for at sætte det ind hvor man har markeret. Det er en alvorlig fejlkilde, som jeg håber der kan gøres noget ved. - Nico (diskussion) 5. jun 2020, 10:41 (CEST)

Jeg har prøvet min knap til at indsætte wikilinks i værktøjslinjen på forskellige computere, men den virker hos mig. Er det stadig et problem hos dig?

ToolbarSignVectorDA-2020.png

Og det er nummer 4 fra venstre, vi taler om?--Weblars (diskussion) 7. jun 2020, 11:51 (CEST)
Ja (beklager det sene svar), - fejlen forekom stadig i går eller forgårs, men det ser ud til at problemet er løst nu :-) - Nico (diskussion) 10. jun 2020, 09:37 (CEST)
Øv, nej problemet er ikke løst :-( Toolbaren du viser er fra diskussionssider ( med signaturknap), men toolbaren i artikelredigeringsvinduet genererer stadig fejlen Har prøvet at linke fødsels og dødsdato med linkknappen (nr 3 i bjælken):
[[27. juni]][[1. december]]{{Infoboks Wikidata person ::| wikidata = alle }} ::{{Maskinoversættelse}}
Kaj Pindal (født 1. december 1927 i København, Danmark - død 27. juni 2019 i
Nico (diskussion) 10. jun 2020, 10:02 (CEST)
Fejlen opstår (hos mig) både i Firefox, Crome og Edge, men klammerne i listen under vinduet virker ok, det er bare lidt mered besværligt, og man får ikke flertydigvalg, som via knappen i bjælken. - Nico (diskussion) 10. jun 2020, 10:11 (CEST)
Jeg har prøvet i Kaj Pindal, men det går fint hos mig. Jeg har også søgt efter andre der har problemet, men uden held. Der har tidligere været et problem med værktøjslinjen som jeg ikke har kunnet reproducere. Der er altså igen brug for andres hjælp her.--Weblars (diskussion) 10. jun 2020, 22:32 (CEST)
Mystisk, men tak for forsøget. - Nico (diskussion) 10. jun 2020, 22:47 (CEST)
Det er åbenbart noget i mine wikiindstillinger, da problemet ikke opstår når jeg logger af. Jeg prøvede at trimme indstillingerne , hvilket resulterede i at problemet løstes i Firefox, men ikke i Crome, - det er funktionelt, men stadig mystisk. Nico (diskussion) 10. jun 2020, 23:48 (CEST)

Knas med Infoboks valg1[rediger kildetekst]

Hejsa. Jeg har lige oprettet Præsidentvalget i Polen 2020 men opdagede, at der i infoboksen ud for "Parti" ved kandidaten Andrzej Duda var to square brackets på hver side af ordet "Løsgænger", (sådan her: [[Løsgænger]]) hvilket er underligt, fordi jeg har ikke sat nogen square brackets dér, siden der i {{Infoboks valg1}} automatisk oprettes wikilinks i de bestemte parametre uden at man behøver at sætte [[]] uden om, hvis det giver mening. Jeg tænker måske det kan have noget at gøre med, at jeg har en {{efn}}-boks i samme parameter, men kan nogen måske hjælpe mig? Jeg synes det ser grimt ud, at de er der, og så forstår jeg heller ikke rigtigt hvorfor. På forhånd tak :) | LinguineFusilli (diskussion) 22. jun 2020, 19:48 (CEST)

Det er meningen at man skal kunne slå wikilinks fra, men jeg kan se at der er en fejl i skabelonen, som jeg vil rette i morgen.--Weblars (diskussion) 23. jun 2020, 01:03 (CEST)
Jeg glemte helt at sige tak for hjælpen, Lars!
Men jeg skriver faktisk her igen af en anden grund; jeg har stadig et par udfordringer med {{Infoboks valg1}} - stadig på Præsidentvalget i Polen 2020 (beklager). Jeg har skrevet både valgdeltagelse ind (under turnout) samt resultater for både Duda og Trzaskowski, (hhv. popular_vote1 og percentage1 for Duda og popular_vote2 og percentage2 for Trzaskowski) men der er intet af det, der dukker frem, når jeg gemmer artiklen. Er det en fejl 40, eller er der noget forkert i kodens opsætning? På forhånd tak for hjælpen. | LinguineFusilli (diskussion) 15. jul 2020, 00:08 (CEST)
Der er både problemer med {{Infoboks valg1}} og {{Infoboks valg1/row}}. Inden jeg ændrer i dem, skal jeg lige kontrollere at der ikke sker noget uventet i de andre artikler, der bruger infoboksen. Det bliver nok engang senere i dag.--Weblars (diskussion) 15. jul 2020, 12:19 (CEST)
Jeg er glad for, at det ikke bare er mig, den er gal med. Endnu engang tusind tak for hjælpen, Lars! | LinguineFusilli (diskussion) 15. jul 2020, 14:37 (CEST)

Flertydigfix-redskabet virker ikke[rediger kildetekst]

Hej, Flertydigfix-redskabet har ikke virket i et stykke tid, eller er det kun hos mig? Det er et fortrinligt redskab til at rette flertydige links, så forhåbentlig kommer det til at virke igen. f.eks: https://dispenser.info.tm/~dispenser/cgi-bin/dab_solver.py?page=da:Eksistentiel_terapi giver resultatet: Der kan ikke oprettes forbindelse til dette websitedispenser.info.tm var for lang tid om at svare - vh. Nico (diskussion) 1. jul 2020, 09:31 (CEST)

Det bedst at gå via brugeren, som står for værktøjet: en:User:Dispenser. Men det ligner at han ikke er specielt aktiv iflg: en:User talk:Dispenser#info.tm. --Steen Th (diskussion) 1. jul 2020, 15:33 (CEST)

Tak for svar. Det ser ud til at de er opmærksom på det også på en.wiki, men at den stadig kan anvendes via en tidligere adresse, ( https://69.142.160.183/~dispenser/view/Dab_solver )- er der (ud over det er mere besværligt) nogen problemer med det? - Nico (diskussion) 1. jul 2020, 16:42 (CEST)

Når jeg forsøger at følge Nicos link, får jeg beskeden "Din forbindelse er ikke privat". Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. aug 2020, 17:07 (CEST)
Jeg får en advarsel om udløbet certifikat fra min antivirus, som jeg tog chancen og ignorerede, tilsyneladende uden konsekvenser. Når man bruger Dab solver den vej, skal man lige huske at skrive da: før artikelnavnet man vil arbejde med. - Nico (diskussion) 3. aug 2020, 17:42 (CEST)

Positionskort vises ikke i infoboks[rediger kildetekst]

Er der nogen der kan hjælpe, så positionskortet i infoboksen Nationalpark Gesäuse vises? jeg kan ikke få øje på fejlen. Skabelon:Infoboks beskyttet område bruger |map= og kortet hedder Østrig. - Nico (diskussion) 14. jul 2020, 18:04 (CEST)

Den var også svært at finde. Problemet er navngivning af skabeloner til kortpositioner. {{Infobox map}} kunne kun håndtere skabeloner med navnet Skabelon:Location map <kort> , men ikke Skabelon:Kortpositioner <kort>. Det er det sidste, som bruges mest, mens den første bruges kun få steder eller via en omstilling. Det ændre jeg, så det som bruges mest virker. Derudover er der også nogle moduler, som er navngivet Modul:Location map/data/<kort>, som har samme funktion som skabelonerne. De opsætningsmoduler har højst prioritet i det modul, som viser kortpositioner.
Jeg vil senere i ændre Modul:Location map, så Skabelon:Kortpositioner <map> kommer før Skabelon:Location map <kort>, prioritet og jeg vil rydde op i brugen af Skabelon:Location map <kort>, som jeg vil afvikle. --Steen Th (diskussion) 14. jul 2020, 20:23 (CEST)
Tak skal du ha', det tekniske kan jeg ikke gennemskue, men det er godt der er nogen der kan ;-) Der er forøvrigt et problem med label også. -- Nico (diskussion) 14. jul 2020, 22:53 (CEST)
Det manglede label er pga. af manglede label_position-parameter, hvor default er none. --Steen Th (diskussion) 14. jul 2020, 23:19 (CEST)

Kan ikke rette mobilvisning resume hverken fra WikiKode eller Visuel redigering?[rediger kildetekst]

https://da.m.wikipedia.org/wiki/Vandkraftv%C3%A6rk viser en forkert oversættelse fra engelsk "Plante, der genererer..." - skulle være "Anlæg, der genererer" (de allerførste linier i artiklen i mobilvisning).

Mit problemer er simpelthen, at jeg ikke kan finde ud af at rette den tekst - hverken i WikiKode visning eller i visuel visning?

For eksempel er "mobil" ikke nævnt en på siden https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Stilmanual eller https://da.wikipedia.org/wiki/Hj%C3%A6lp:Velkommen_til_Wikipedia eller https://da.wikipedia.org/wiki/Hj%C3%A6lp:Guide


Mvh. NKJensen (diskussion) 25. jul 2020, 15:59 (CEST) - on/off bidragsyder i et par årtier...

@NKJensen: Teksten, der vises som "resume" i mobilvisning, hentes fra Wikidata, i dette tilfælde Wikidata-emnet "vandkraftværk". "Plante" var formentlig en fejloversættelse af engelsk "plant", lavet af en bruger der har overvurderet sine danskkundskaber ... Nu har jeg rettet det. Tak for at gøre opmærksom på det! :-) Mvh. SorenRK (diskussion) 25. jul 2020, 16:10 (CEST)
@SorenRK: Tak hjælpen, det vil jeg prøve at huske til næste gang. Mvh. NKJensen (diskussion) 25. jul 2020, 16:37 (CEST)

OE bliver til ø[rediger kildetekst]

Jeg har længe haft det problem, at hver gang jeg skriver o og e, bliver det automatisk rettet til et ø. Det er ret irriterende, for jeg kan f.eks. ikke skrive engelske ord med o og e. Hvordan slår man det fra? --Soren84 (diskussion) 9. aug 2020, 12:28 (CEST)

@Soren84: Det er også ret irriterende. Jeg mener, jeg kunne slå det fra ved at gå ind på Speciel:Indstillinger. På fanebladet "Brugerdata" går du ned under "Internationalisering" og klikker på "Flere sprogindstillinger". Her vælger du fanen "Indtastning" og trykker på knappen "Slå indtastningsværktøjer fra". Tryk så på "Anvend indstillinger". Håber det løser problemet. :-) Mvh. SorenRK (diskussion) 9. aug 2020, 17:08 (CEST)
@SorenRK: Det virkede. Tak for hjælpen :) --Soren84 (diskussion) 10. aug 2020, 20:30 (CEST)

På artiklen om Manila er der et problem med infoboksen, som jeg ikke har set tidligere. Boksen breder sig over hele siden og ind i navigationsmenuen i venstre side. Forhåbentlig er der nogen, som kan løse problemet. Mvh. PHE77 (diskussion) 18. aug 2020, 14:59 (CEST)

Det er brugen af Skabelon:WD indbyg1/år/text til angivelse af indbyggertal for metroregionen, det er galt med. Når der er angivet mere end et indbyggertal på Wikidata, viser skabelonen dem alle sammen, for den kan ikke gennemskue hvilket, der er det nyeste, jvf. Skabelondiskussion:WD indbyg1/år/text. Det bør naturligvis rettes, men som det fremgår af Kategori:Mere end ét indbyggertal på Wikidata med højeste brugte rangering er der nogle artikler, hvor det ikke er sket. Manila var dog særligt slemt, så der har jeg erstattet skabelonen med manuel angivelse af indbyggertallet for metroregionen. Det er ikke den bedste løsning, men nu ser artiklen da mere normal ud --Dannebrog Spy (diskussion) 18. aug 2020, 15:32 (CEST)
Jeg har rettet på wikidata for de andre byer med flere indbyggertal, så kategorien er nu tom.--Weblars (diskussion) 18. aug 2020, 16:16 (CEST)
Stærkt. Jeg kendte kun til Kategori:Mange oplysninger fra Wikidata for P1082 (indbyggertal) og kunne i øvrigt ikke lokalisere problemet til WD-skabelonen. Tak til de digitale problemknusere @Dannebrog Spy: og @Weblars:. Hilsen PHE77 (diskussion) 19. aug 2020, 17:06 (CEST)

Tom meddelelse ved redigering af side[rediger kildetekst]

Når jeg går ind på en tilfældig side på dansk Wikipedia og vælger "Redigér" øverst, får jeg WYSIWYG-editoren, men jeg får også umiddelbart en popup med ordlyden "1 meddelelse". Der sker intet, når jeg klikker på den, og jeg kan ikke gennemskue, hvad det skulle være for en meddelelse. Se dette screenshot. Det må vel være en fejl af en art? (Skrev Pinnerup (diskussion • bidrag) 18. august 2020, 22.29. Husk at signere dine indlæg.)

Den har jeg ikke set, men du kan nok få den gamle editor tilbage ved at marker Deaktiver VisualEditor midlertidigt, mens den er i beta i dine redigeringsindstillinger. - Nico (diskussion) 18. aug 2020, 23:03 (CEST)
Jeg har ikke som sådan imod den nye editor. Den har jeg brugt længe – jeg vidste faktisk ikke, den stadig var i beta. Jeg tænkte bare, at beskeden her var en fejl, og at jeg ville melde den et sted, hvor nogen, der stod for teknikken, ville bemærke det. Problemet optræder i øvrigt ikke på enWiki. —Pinnerup (diskussion) 18. aug 2020, 23:24 (CEST)
Det bedste at rapportere problemerne. Der er henvisning til, hvor det kan ske på mw:VisualEditor/Portal. Prøv også at bruge en anden browser. Jeg har prøvet selv uden at kunne genskabe problemet. For det er bedst at få fundet og rettet problemet. --Steen Th (diskussion) 18. aug 2020, 23:27 (CEST)
Det er lidt løjerligt – jeg får nøjagtig samme resultat, hvis jeg prøver med Firefox eller Opera. Så snart jeg har logget ind med min bruger og vælger "Redigér" på artiklen, kommer der en pop-up med notifikation om en besked, men der er tilsyneladende ikke nogen besked. Hvis jeg til gengæld prøver det samme uden at logge ind, kommer der en popup, der siger "2 meddelelser", og så viser den en besked om, at jeg redigerer uden at være logget ind. Dvs. den siger, at der er to meddelelser, men den viser kun én. Kan den anden "skjulte" meddelelse mon være den, den i første omgang nægter at vise mig? Og får I heller ikke notifikationen om "2 meddelelser", hvis I bruger VisualEditor uden at være logget ind? —Pinnerup (diskussion) 19. aug 2020, 20:07 (CEST)

Fund og fortidsminder[rediger kildetekst]

Har vi en skabelon hvormed vi på en standardiseret måde kan linke til fortidsminder registreret på kulturarv.dk? Eks hvor det kunne ønskes er f.eks. Hesselvad Bro. --Hjart (diskussion) 20. aug 2020, 14:55 (CEST)

Der findes intet til netop den. Jeg kan se at egenskaben kun nogle generelle infobokse. Det letteste er at bruge en af de nuværende skabelon til eksterne henvisninger fx {{danskefilm navn}} og registeret den nye skabelonen tilhørende skabelon (P2667), som det er gjort med danskefilm navn (P3786). --Steen Th (diskussion) 20. aug 2020, 15:29 (CEST)
Tak. Jeg har hermed oprettet {{Fund og Fortidsminder-ID}}, som umiddelbart ser ud til at virke korrekt. --Hjart (diskussion) 26. aug 2020, 13:41 (CEST)

Autoarkivering[rediger kildetekst]

Dawikibot har ikke autoarkiveret siden 9. juli. Hvorfor ikke og kan det forventes slået til igen? --Madglad (diskussion) 15. sep 2020, 12:14 (CEST)

Det er ikke slået fra. Men har problemer med versioner af python... --Steen Th (diskussion) 15. sep 2020, 17:09 (CEST)
Er der nogen, der arbejder på at få det til at virke igen? Er det noget, der kører på WMF's servere siden man ikke er herre over python-versionen? Andre wikier må vel have samme problem? --Madglad (diskussion) 15. sep 2020, 20:31 (CEST)
Det er gammel kode, som kun os bruger. En overgang til andet kode kræver tid af folk, som også har hængerne fulde af andre opgaver. Og det kører på WMF' servere. --Steen Th (diskussion) 16. sep 2020, 08:02 (CEST)
Den standsede autoarkivering viste sig at skyldes både et skifte fra python 2 til 3 og ændringer i pywikibot, som autoarkiveringen nedarver Mediawiki-specifik funktionalitet fra.
Jeg har udkommenteret nogle ting i en opsætningsfil, ajourført pythonkodens syntaks forskellige steder, og rettet en slåfejl i noget kode, der tilsyneladende aldrig har været kørt før.
En test af botten uden opdateringer, så ud til at gå godt (dvs. den gik ikke længere ned), så jeg satte den til at arkivere, som man kan se på dens bidrag - tag gerne nogle stikprøver, for at se om den opfører sig anderledes end vanligt.
Botten kom et stykke, men blev så stoppet på KnudW's-brugerdiskussion af spamfilteret: "WARNING: API error spamblacklist: The text you wanted to save was blocked by the spam filter. This is probably caused by a link to a blacklisted external site." Hvis vi ændrer lidt på URL'erne på brugerdiskussionen, kan botten måske køre videre; jeg kigger dog ikke mere på det i dag.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 28. sep 2020, 21:42 (CEST)
Så lige at Knud løste problemet, og fik startet botten igen. Den er nu færdig uden flere fejl; måske kan den overleve nogen tid endnu. Herefter skulle den køre på sin faste tid igen, håber jeg. Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 28. sep 2020, 22:48 (CEST)

Sletning af brugerside - hvordan?[rediger kildetekst]

En anden bruger har i dag haft den uhørte uanstændighed uden mit samtykke, at oprette en brugerside for mig. Jeg har aldrig haft noget ønske om en brugerside, og mit spørgsmål er nu, hvordan får jeg denne side slettet igen - altså ikke blot tømt for indhold, for det kan jeg jo sagtens gøre, men helt slettet? Ole Ryhl Olsson (diskussion) 19. sep 2020, 19:43 (CEST)

Jeg har jo sat {{Hurtigslet}} på din brugerside, så snart kommer der en administrator forbi og sletter. --Madglad (diskussion) 19. sep 2020, 19:46 (CEST)
Tak! Hvis det fungerer på den måde, så afventer jeg bare og ser, hvad der sker. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 19. sep 2020, 20:04 (CEST)

Skrift i valg-infoboks[rediger kildetekst]

Hejsa. Nu har den her besked stået ubesvaret inde på Diskussion:Præsidentvalget i USA 2020 i et par måneder (havde sågar selv glemt alt om den), så jeg tænkte, jeg ville rykke den herind i håbet om, at nogen kan hjælpe.

Citat Hejsa. Jeg har udvidet infoboksen med Donald Trump som Republikanernes og Joe Biden som Demokraternes formodede kandidater (hvilket også er gjort på en:2020 United States presidential election), men af en eller anden grund bliver Trump skrevet med fed, og jeg kan ikke finde ud af hvorfor. Kan nogen hjælpe?:) Citat
LinguineFusilli (diskussion) 16. maj 2020, 11:04 (CEST)Svar[svar]

På forhånd mange tak for hjælpen :) | LinguineFusilli (diskussion) 29. sep 2020, 20:18 (CEST)

Jeg kiggede på koden i Skabelon:Infoboks valg, og det er tydeligvis lavet med vilje. Det første navn fremhæves med fed skrift hvis parameteren igangværende ikke har værdien ja. Hvorfor det er gjort, ved jeg ikke, men det er let at fjerne igen hvis det ønskes. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 29. sep 2020, 22:57 (CEST)
Et gæt er at man vil fremhæve vinderen med fed når valget er afgjort. Det undrer at der står igangværende=nej på nuværende tidspunkt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 29. sep 2020, 23:02 (CEST)
Jeg opdagede det samme og har rettet det i artiklen (samt svaret på dens diskussionsside). —Arne (Amjaabc) (diskussion) 29. sep 2020, 23:12 (CEST)
Tusind tak for hjælpen! :) | LinguineFusilli (diskussion) 30. sep 2020, 07:12 (CEST)

AbuseFilter notice: rmspecials() will no longer remove whitespace when used in filters[rediger kildetekst]

Hello,

Apologies if you are not reading this message in your native language. Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog.

We are making a change to the AbuseFilter extension, which may impact the behavior of some existing filters. The rmspecials() function currently removes spaces in addition to special characters. We will change it such that it will only remove special characters. The existing rmwhitespace() can be used to remove spaces whenever applicable.

As reported on https://phabricator.wikimedia.org/P12854 we believe at least one filter on your wiki has been identified to use the rmspecials() function. Please consider updating these filters by wrapping rmspecials() inside rmwhitespace() like this: rmwhitespace(rmspecials(....))

We need you to update the relevant filters within 2 weeks of this notice. If one of the community members with proper access is volunteering to take this on, we ask them to please respond below and notify User:Huji in their response or in the edit summary. If we don't hear back from you within 2 weeks, Huji will edit the relevant filters on your wiki per the global abuse filter maintainer policy, to ensure the filters won't break once the change is implemented. Thank you for your consideration!

Best regards,

--User:Huji (diskussion) 27. okt 2020, 00:48 (CET), sent via MediaWiki message delivery

"Bot genereret titel"[rediger kildetekst]

Jeg kan se at der mange steder står "<!-- Bot genereret titel -->" i wikiteksten for mange artikler (for to konkrete eksempler kan man se Sørine Gotfredsen). Jeg ville sætte stor pris på, om stavefejlen blev rettet i botprogramkoden, så det bliver det korrekte "Botgenereret titel". Især fordi det står så mange steder og bliver indsat automatisk, men også fordi så mange i forvejen kæmper med samskrivningen af sammensatte navneord på dansk. Hvis det er muligt at få en bot til også at rette alle de eksisterende fejl i artiklerne, så ville det være virkelig dejligt. Jeg ved ikke hvilken bot, der indsætter det, så derfor skriver jeg det her, i håb om at nogen ved det (og måske også har mulighed for at foretage en generel søg-og-erstat på alle artikler). --Jhertel (diskussion) 2. nov 2020, 02:24 (CET)

Oversættelsen blev rettet for et par år siden. Så der kommer ikke flere. Det er et standard-script, som bruger Translatewiki til oversættelse. Men der et hav af steder, hvor kommentaren er - jeg har talt lidt over 17.000 linjer. Spørgsmålet er om det ikke forstyrre mere at rettet end at lade være. --Steen Th (diskussion) 2. nov 2020, 08:30 (CET)

DK Wiki nægter at vise nye billeder fra Commons[rediger kildetekst]

Jeg har nu anden gang i dag oplevet at wikipedia nægter at vise et nys uploaded billede. Første gang diskuteredes på Brugerdiskussion:Historie Kartografi. Anden gang er på Marianne Vind, hvor jeg har tilføjet et nyt portræt til wikidata. --Hjart (diskussion) 19. nov 2020, 14:19 (CET)

Problemet har stået på i nogle dage og behandles på phab:T267668. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. nov 2020, 14:25 (CET)
PS. For dem som ikke kender det: Linket går til Phabricator (phabricator.wikimedia.org), Wikimedias system til registrering af fejlmeldinger og tekniske arbejdsopgaver. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. nov 2020, 14:38 (CET)

Collapsible list i infoboks[rediger kildetekst]

Hej. Jeg føler lidt, at jeg har stillet langt flere spørgsmål herinde end gennemsnitsbrugeren i år, men nu må jeg altså søge råd igen. Jeg har på Centrum (ungdomsserie) indsat to {{Collapsible list}}er i infoboksen på artiklen, én til Gæsteskuespillere og én til Soundtrack. Men af en eller anden grund er det kun listen om gæsteskuespillerne, der dukker op på artiklen, selvom jeg – så vidt jeg kan se – har sat dem op ens. Er der en eller anden begrænsning på én collapsible list per artikel/infoboks, eller er det en fejl i koden, eller er det – hvilket det højest sandsynligt er – en fejl, jeg har lavet, som jeg har overset?

Herunder er de to kildekoder, så kan I jo se, om der er noget iøjefaldende fejlagtigt der popper op.

Gæsteskuespillere

| gæsteskuespillere = 
{{Collapsible list
|framestyle = <!--(optional)-->
|title =
|titlestyle = <!--(optional)-->
|liststyle = <!--(optional)-->
|1 =     [[Thor Farlov]]
|2 =     [[Alex Høgh Andersen]]
|3 =     [[Mick Øgendahl]]
|4 =     [[Andreas Jessen]]
|5 =     [[Marie Boda]]
|6 =     [[Thomas Korsgaard]]
|7 =     [[Christopher (sanger)|Christopher]]
|8 =     [[Stephania Potalivo]]
|9 =     [[Josephine Højbjerg]]
|10 =     [[Ruben Søltoft]]
|11 =     [[Sebastian Bull]]
|12 =     [[Sarah Grünewald]]
|13 =     [[Fanny Leander Bornedal|Fanny Bornedal]]
|14 =     [[Jonathan Harboe]]
|15 =     [[Carla Røder]]
|16 =     [[Emil Simonsen]]
|17 =     [[Skinz]]
|18 =     [[Emma Sehested Høeg]]
|18 =     [[Magnus Haugaard]]
|19 =     [[Christoffer Prisholm]]
|20 =     [[Benjamin Hav]]
|21 =     [[ArtigeArdit]]
|22 =     [[Citybois]]
|23 =     [[Frederik Trudslev]]
|24 =     [[Jesper Groth]]
|25 =     [[Hella Joof]]
|26 =     [[Aske Bang]]
|27 =     [[Allan Hyde]]
|28 =     [[Tobias Rahim]]
|29 =     [[Rasmus Botoft]]
|30 =     [[Magnus Millang]]
|31 =     [[Melvin Kakooza]]
|32 =     [[Charter McCloskey]]
}}

Soundtrack

| soundtrack  = {{Collapsible list
|framestyle = <!--(optional)-->
|title =
|titlestyle = <!--(optional)-->
|liststyle = <!--(optional)-->
|1 =     [[Cyd Williams]]
|2 =     [[ELOQ]]
|3 =     [[MADMANMAX]]
|4 =     [[Elias Danielsen]]
|5 =     [[Peter Sommer]]
|6 =     [[Simon Kvamm]]
|7 =     [[Aksglæde]]
|8 =     [[Danni Toma]]
|9 =     [[Citybois]]
|10 =     [[Kidd]]
|11 =     [[Lord Siva]]
|12 =     [[Søren Huss]]
|13 =     [[Carl Emil Petersen]]
|14 =     [[Nikolaj Stokholm]]
|15 =     [[Rigmor]]
|16 =     [[Simon Kavi Kragh]]
|17 =     [[Skinz]]
|18 =     [[Sylvester Linck]]
|19 =     [[Mads Simonsen]]
|20 =     [[Frederik Honoré]]
|21 =     [[Magnus Elkjær Mattsson]]
|22 =     [[S1mba]]
}}

På forhånd mange tak for hjælpen. | LinguineFusilli (diskussion) 3. dec 2020, 20:01 (CET)

Jeg har med held brugt en anden model:

{{Collapse top|Habitatområde nr. 138}} *[[Skæv vindelsnegl]] (1014) *[[Pigsmerling]] (1149) *[[Stor vandsalamander]] (1166) *[[Odder (dyr)|Odder]] (1355) {{Collapse bund}}

Habitatområde nr. 138
- Nico (diskussion) 3. dec 2020, 20:28 (CET)
@LinguineFusilli: Hej, der er ingen kvote for hvor mange spørgsmål man kan stille. Jo flere des bedre, hvis det fører til at vi bliver klogere, får rettet fejl eller andet godt. Det er en kodefejl i Skabelon:Infoboks tv. Den kan kun vise soundtrack hentet fra Wikidata, og i så fald viser den navnet på og evt. link til et soundtrack-album. Infoboksen ignorerer fuldstændig hvad der står parameteren soundtrack, så det har ikke noget at gøre med at det er en sammenklappelig liste. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. dec 2020, 20:29 (CET)
@LinguineFusilli: Undskyld, det er mig der vrøvler. Hvad jeg nu har overstreget ovenover, er forkert. Skabelonen ville ikke bruge parameteren "soundtrack" hvis "kendingsmelodi", "åbningstema" eller "tmusik" også er brugt. Begrundelsen som anført i en kommentar i skabelonkoden var at man kunne få gentagelser hvis disse ting også blev hentet fra Wikidata. Jeg tvivler på at det er rigtigt, og det gælder i hvert fald ikke ved en manuelt angivet soundtrackparameter. Jeg her rettet infoboksskabelonen så en manuelt angivet soundtrackparameter altid bruges. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. dec 2020, 21:45 (CET)
Tusind tak for hjælpen, Nico og Kartebolle! | LinguineFusilli (diskussion) 4. dec 2020, 20:35 (CET)

Hjælp søges til Template:IUCN bird chart[rediger kildetekst]

Hej jeg har rodet lidt med at opretter skabelonen en:Template:IUCN bird chart til brug på listerne over truede fuglearter på dansk, f.eks Liste over sårbare fuglearter. Desværre løber jeg ind i problemer med lagkagediagrammet, der ikke spiller sammen med listen med tallene nedenunder. Håber der nogen der kan hjælpe :-) Jeg har lagt det engelske udgangspunkt op i min sandkasse til at arbejde på: Bruger:Nico/sandkasse/IUCN bird chart - ... bare teknikken i det, tekstoversættelsen skal jeg nok kigge på. på forhånd tak. - Nico (diskussion) 17. dec 2020, 15:01 (CET)

@Nico: Yes check.svg Gjort. Jeg har genimporteret Modul:Chart fra engelsk Wikipedia med fejlrettelser og rettet tallene til dansk format (punktum som tusindadskiller). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. dec 2020, 18:19 (CET)
PS. til administratorer: Modul:Plotter/DefaultColors kan hurtigslettes nu. Det er et datamodul som blev brugt af det tidligere version af Modul:Chart, men bruges ikke længere. Modul:Chart bruger nu i stedet Modul:Chart/Default colors. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. dec 2020, 18:42 (CET)
Er nu slettet.
- Sarrus (db) d. 17. dec 2020, 18:49 (CET)
Jeg bukker og takker, - jeg var også nået frem til at det var noget med den manglende chart at gøre, men det overgår min kompetence at pille ved det ;-) - Nico (diskussion) 17. dec 2020, 22:20 (CET)

Ikkefungerende tilbagerulning?[rediger kildetekst]

Jeg har netop forsøgt at rulle noget hærværk på Jul tilbage. I første omgang opdagede jeg ikke at ændringerne var foretaget af 2 forskellige konti, så det blev kun delvist. Udfra forhåndsvisningen at dømme ser det dog nu ud til at jeg ikke kan rulle andre end mine egne ændringer på artiklen tilbage. Kan nogen hjælpe? --Hjart (diskussion) 7. jan 2021, 09:10 (CET)

Yes check.svg Gjort Hvis tilbagerulning driller, kan man altid anvende "fjern redigeringen".--Kjeldjoh (diskussion) 7. jan 2021, 09:23 (CET)
Hvis der flere brugere eller IP-adresser har redigeret efter hinanden, er den nemmeste vej at gendanne en tidligere version oftest at finde den ønskede version i historikken, vælge den, klikke "Redigér" og derefter "Offentlig ændringer". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. jan 2021, 13:20 (CET)

automatisk indsatte kategorier på skabelon:taxonbar[rediger kildetekst]

Jeg er i gang med at indsætte fuglestemmer og udbredelseskort mm på danske fugle, og kommer ud for at taksoboksen/taxobox2 automatisk indsætter tomme kategorier der (måske) indikerer en fejl. Jeg kan kke finde den. Det drejer sig om Kategori:Taxonbarer med automatisk tilføjede originale kombinationer og Kategori:Taxonbarer med 20–24 taxon-id. Den sidste forekommer på Vandstær men ikke på Kirkeugle, men jeg kan ikke se forskellen der skulle genere den. Nogen der kan hjælpe, og er det et problem? - Nico (diskussion) 10. jan 2021, 12:21 (CET)

Blev lige opmærksom på forskellen mellem taksoboks og {{Taxonbar|from=Q27160}}, - det er den sidste der udløser indsættelsen, men det ændrer ikke på mysteriet om hvorfor den indsætter kategorierne på nogle og ikke på andre. - Nico (diskussion) 10. jan 2021, 12:44 (CET)
Det er nogle sporingskategorier, som er mest til oplysning. Kirkeugle er med i Kategori:Taxonbarer med 25–29 taxon-id. Det reelle problem er kun at de kategorier ikke er blevet oprettet. --Steen Th (diskussion) 10. jan 2021, 13:38 (CET)
For mig at se er det reelle problem at {{Taxonbar}} og Modul:Taxonbar begge er fuldstændig uden dokumentation. Og er skabelonen ovedhovedet en god ide at bruge? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jan 2021, 14:01 (CET)
Tak for svar; Jeg var også først ved at droppe den, men valgte så at lægge den ind i en klapsammenboks så den ikke stjæler for meget opmærksomhed. Den giver en masse referencer samlet, men hvor meget de er værd, er svært at sige, overordnet set ligner de meget hinanden, men fagfolk ved måske hvad de skal gå efter hvor ? Den manglende dokumentation er vel kun for boksen, den engelske dokumentation af indholdet, en:Help:Taxon identifiers, ser ok ud for mig at se - Nico (diskussion) 10. jan 2021, 14:43 (CET)
@Nico: Jeg kan følge Kartebolle. Der er masser af skabeloner, der bliver kopiteret fra den engelske Wikipedia, som bliver sat i drift uden dokumentation eller med dokumentation på engelsk, hvor de tilhørende sporingskategorier enten ikke bliver oprettet og/eller ikke oversat til dansk. {{Taxonbar}} er bare en at mange af dem. Det bedste at gøre med det aktuelle sag, er at er oprette de 2-3 manglede kategorier(se her). --Steen Th (diskussion) 11. jan 2021, 11:06 (CET)
Jeg er stoppet med at indsætte taxonbaren, og har oprettet de to kategorier, selv om det byder mig lidt imod at oprette kategorier jeg ikke forstår, så tjek ige om det er ok. - Nico (diskussion) 11. jan 2021, 16:56 (CET)
Det ser ok ud. Jeg har tilføjet dem til Wikidata og på enwiki er vejledende tekst, som kunne tages med over, tilpasses og oversættes. Ellers burde den som har kopieret og tilpasset skabelonen og tilhørende modul have gjort det. --Steen Th (diskussion) 11. jan 2021, 17:18 (CET)

Opdatering af Multiple image-skabelonen[rediger kildetekst]

Siden {{Multiple image}} blev importeret fra den engelsksprogede Wikipedia i 2011 har den engelske pendant været genstand for en række ændringer, herunder en konvertering til at bruge Lua. Da jeg er interesseret i muligheden for at anvende nogen af de nye funktioner i den engelske skabelon og er af den holdning, at man ikke bør lave wholesale-overførsler af andre sprogversioners skabeloner uden at have styr på de tekniske konsekvenser, ville jeg høre om der er nogen af de teknisk kyndige der er villige til at opdatere den danske skabelon? På forhånd tak, -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 17. jan 2021, 18:32 (CET)

Jeg vil godt opdatere skabelonen inkl. brugen af lua, sporingskategorier og TemplateStyles som også er nyt, hvis du vil tage dig af dokumentationssiden. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jan 2021, 19:14 (CET)
Jeg fik lavet en tastefejl og har brug for administratorhjælp for at komme videre. Jeg fik oprettet siden Skebelon:Multiple image/styles.css med et forkert navn. Det skulle selvfølgelig være Skabelon:Multiple image/styles.css. Jeg flyttede siden, men var ikke opmærksom på at den på grund af det forkerte navn var blevet oprettet med en forkert indholdstype. Indholdstypen kan kun ændres af administratorer på specialsiden Special:ChangeContentModel. Indholdstypen er nu wikitext men skal være Sanitized CSS. Vil en administrator venligst lave ændringen, eller alternativt slette siden så jeg kan genoprette den med den rigtige indholdstype? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jan 2021, 23:36 (CET)
@Dipsacus fullonum: - Det er blevet ændret. Defaultværdier var sat således det var nemt at ændre. --Steen Th (diskussion) 17. jan 2021, 23:52 (CET)
Tak, Steen Th.
@InsaneHacker: Opdateringen er færdig, og jeg har testet adskillige sider som bruger skabelonen. Ifølge diskussionen på engelsk Wikipedia, er der nogle små ændringer som gør udseendet mere lig med almindelige "thumb"-billeder end før. Se nærmere på en:Template talk:Multiple image/Archive 1#LUA version. Skabelonen bruger nu Skabelon:Multiple image/styles.css, men så vidt jeg kan se, var der ikke tilføjet noget til MediaWiki:Common.css som den gamle version brugte, så der er ikke noget at fjerne der. Undersiden Skabelon:Multiple image/numImgs bruges ikke længere, og kan slettes når man er sikker på at der ikke er behov for at kunne gå at tilbage til den gamle version. Dokumentationen er ikke opdateret (udover links til modul, stilark og 2 nye sporingskaterier), og jeg har indsat {{forældet}} på Skabelon:Multiple image/doc. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 18. jan 2021, 01:19 (CET)

Change default language for entering Wikipedia from Google search[rediger kildetekst]

Hi

When Google searching for a topic that has a wiki article, this article is naturally a top result and even featured in a separate "box" in Google. (I tried pasting an example with "Barack Obama" here, but it won't clear the Wikimedia Commons rules).

The issue is that I am Danish, and somewhere this circumstance means that the Wiki link in Google's search results directs to the Danish language version of the Barack Obama wiki article. I prefer using the UK (or US) language articles on Wiki whenever available. Can this be done?

Am not sure if this tweak is possible and, if it is, whether it is a Google or Wiki setting. I created a Wiki profile in order to play with settings, but so far nothing helped.(Skrev ‎Mkvindal (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Thanks

Jeg tror du skal have fat i din browsers sprogindstillinger. --Hjart (diskussion) 6. feb 2021, 13:03 (CET)

Notits om diskussion på Landsbybrønden[rediger kildetekst]

Diskussionen om det nye nybegynder-værktøj på Landsbybrønden indeholder en del elementer som nok vil have interesse for dem her på siden, der beskæftiger sig med "back end"-delen af Wikipedia samt andre spørgsmål om infrastruktur. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 12. feb 2021, 16:42 (CET)

Input ville fortsat være værdsat. Jeg tænker at teknisk forums læserkreds har personer der er interesserede i oversættelse af brugergrænsefladen, og jeg ville sætte stor pris på hvis nogen kan hjælpe med korrekturlæsning af den oversættelse der er foretaget allerede. Der er også en diskussion om, hvilke opgaver nybegyndere skal stilles af værktøjet. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 19. feb 2021, 21:29 (CET)

Brugernavn/Kodeord.[rediger kildetekst]

I et stykke tid siden oprettede jeg en konto. Jeg donerede endda over 300,- Så, lige med ét, afviser den mine brugernavne og password. (Mærkelig nok sker det også andre steder hvor jeg har en konto). Så nu har jeg oprettet en helt ny konto (Med stort besvær) fordi jeres computere laver ged i min konto. Udover kan jeg hverken se et tlf.Nr. jeg kunne ringe til, og naturligvis ingen E-mail adresse? Hvordan kontakter jeg jer overhovedet? Så nu har jeg 2 kontoer fordi jeg ikke kan slette den ene. Hvis i kan finde den så er brugernavnet det samme som min E-mail, og det gamle kodeord er: Lymfangioendotelioma og i kan bare annulere den. Jeg kan ikke bruge den. Fra: Michael Nielsen Og her er det i det i ikke selv har: Min E-mail adresse: micnielsen@outlook.dk

Så gider i at sende mig en forklaring på hvordan man kontakter jer?

Hej, Du går ind på https://da.wikipedia.org/wiki/Speciel:PasswordReset og udfylder eet af felterne der, så får du en mail hvor du kan nulstille dit Password. Vi har for øvrigt en mailadresse: info-da@wikimedia.org som findes i Kontakt_Wikipedia i linklisten i venstre spalte. Håber det kan hjælpe, vh. Nico (diskussion) 16. feb 2021, 17:53 (CET)

Technical maintenance planed‬[rediger kildetekst]

Skabelon:Infoboks basketballklub[rediger kildetekst]

Skabelon:Infoboks basketballklub som pt. bruges på 44 sider er ikke i stand til at håndtere billedstørrelse, så man er tvunget til at bruge thumb for at boksen ikke bliver for bred. Er der nogen der kan gøre noget ved det? - Nico (diskussion) 19. mar 2021, 10:54 (CET)

Jeg har konverteret skabelonen til infoboks, hvor der er lettere at håndtere layout. Det burde løse problemet med billede. Jeg har dog ikke teste det, da jeg manglede et eksempel. --Steen Th (diskussion) 19. mar 2021, 12:18 (CET)
Tak for det, det ser ud til at virke fint på Golden State Warriors og Milwaukee Bucks; Der er vel ikke nogen vej uden om at de eksisterende skal rettes manuelt (?)- Nico (diskussion) 19. mar 2021, 14:44 (CET)
@Bruger:Steenth, Nu vi er ved Infoboks basketballklub, er det så ikke muligt at skjule spillerdragterne når der ikke er angivet data for dem? - Nico (diskussion) 19. mar 2021, 16:33 (CET)

Grønlands Landsting[rediger kildetekst]

Er der nogen der har tid til at se på Grønlands Landsting?

 1. Siumuts partifarve skal være orangerød.
 2. Der er et afsnit "Overblik siden 1979 (graf)", der gået helt galt ved en redigering i går

--Madglad (diskussion) 18. maj 2021, 18:56 (CEST)Svar[svar]

Skabelon:Infoboks jordskælv har to parametre, der hedder “tab”. Hentydes der mon til to forskellige slags tab, så de skal hedde noget forskelligt, eller kan man bare slette den ene?
- Sarrus (db) d. 16. aug 2021, 21:03 (CEST)

Databox ?[rediger kildetekst]

Faldt lige over skabelonen {{databox}}, som åbenbart har eksisteret siden 2018. Se f.eks. Veddige sogn hvor den er brugt. Kan se både fordele og ulemper. Den er let at indsætte, og det direkte OSM-kort er (måske?) også en fordel, men er der muligheder for at sætte ekstra felter ind, eller fjerne nogen ( | wikidata=alle | ingen_wikidata=) Der er ingen dokumentation eller vejledning. Er det et strandet projekt, eller en udvikling der er på vej? - kan den anbefales, og hvad er status, og hvad mener andre? - Nico (diskussion) 10. okt 2021, 17:49 (CEST)

Jeg har ikke set den før. Jeg synes principielt ikke at man skal bruge skabeloner uden dokumentation, da det så er helt uoverskueligt for alle andre end programmøren hvad skabelonen laver. Desuden vil andre skabelon-sagkyndige have svært ved finde og rette evt. fejl, eller efterkomme ønsker om ændringer. Enten bør Bruger:Fnielsen forklare hvad skabelonen gør, eller også bør den slettes igen efter min mening. Det gælder efter min mening også et antal andre skabeloner som desværre bruges uden nogen form for dokumentation overhovedet. Angående OSM-kort så bør de almindelige infobokse udbygges til nemt at kunne vise sådanne. Jeg har startet ved for nogle dage siden (28. sep.) at opdatere skabelon {{kortlink}} til en ny version med mere funktionalitet. (Bruger:Laketown oprettede skabelonen i 2019, desværre også helt uden dokumentation). Jeg startede på dokumentation, men gik i stå fordi skabelonen uventet opfører sig anderledes her end på enwiki. Jeg har endnu ikke kunne finde årsagen, og har mange projekter som også tager tid, så jeg er gået lidt i stå. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. okt 2021, 18:21 (CEST)
Jeg har nu kigget lidt på koden og resultatet af den nogle steder hvor {{databox}} er brugt. Jeg vil sige at skabelonen ikke er god nok til at bruge. Indholdet er præsenteret og især udvalgt for dårligt, og der mangler totalt mulighed for at styre hvad man vil have vist. Skabelonen skal slettes fordi den er for dårlig. I stedet kan de normale infobokse bruges. Hvis der er ønsker til forbedringer af disse, skal der i stedet arbejdes på det. {{Databox}} vil ikke forbedre vores atrtikler. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. okt 2021, 18:37 (CEST)
Der var en diskussion ved oprettelsen af skabelonen i 2018: Wikipedia:Landsbybrønden/Cite Q og Databox. Dokumentation i stil med den på sv:Mall:Databox havde dog stadig været nyttig. --Dannebrog Spy (diskussion) 10. okt 2021, 20:59 (CEST)
[redigeringskonflikt]  Det kan godt være at der er behov det flere automatiske infobokse i stil med {{infoboks person}} som kan bruges næsten uden parametre. {{Databox}} er tilsyneladende et forsøg på en "one infobox fits all"-løsning uanset om det er et bjerg, by, jernbanestation eller whatever. Jeg tror ikke meget på den model, men den nuværende modulkode er yderst primitiv og kan forbedres. Modulet der bruges på svensk Wikipedia, er mere avanceret og vil give et pænere resultat hvis vi låner den. Der er også en god dokumentation på svensk som giver advarsler og råd om hvordan skabelonen skal bruges. Hvis nogen synes at vi skal beholde {{Databox}}, foreslår jeg at vedkommende oversætter dokumentationen fra svensk og tager deres kode, evt. med nogle tilpasninger efter behov. (Jeg hjælper med tilpasninger, men oversæt selv fra svensk).
Men i øvrigt kom med forslag til hvordan infobokse for bestemte typer artikler kan forbedres. Vi, der kan lave infobokse, ved ikke altid hvad de der skriver artikler gerne vil have (selv om vi selvfølgelig også skriver artikler). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. okt 2021, 21:08 (CEST)
Der var en masse ballade ved indførelse af brug af Wikidata i Skabelon:Infoboks person, især fordi Rodejong ville bruge Wikidata til mest muligt uden hensyn til konsekvenserne. Andre har så efterfølgende været inde over, men det samlede resultat er ikke særligt brugervenligt. Der er en liste med ofte brugte parametre og derefter tre lister med en masse parametre, der kan tilføjes efter behov. Det gør skabelonen svær at bruge og overskue. Så spørgsmålet er nok, om man ikke hellere helt burde skrotte den nuværende skabelon og begynde forfra.
Hvad angår Databox og brug af Wikidata i infobokse i øvrigt, så er der flere ting, man skal tage højde for. For eksempel er der mange oplysninger på Wikidata, der er importeret med bot. Det kræver en del kontrol, fordi botten ikke tjekker for fejl eller prioriterer, hvad der er væsentligt. Ved nogle parametre kan der også være mange oplysninger, men hvor det kun er nogle, der skal gengives. Ved en by skal der for eksempel kun angives det nyeste indbyggertal, og ved en film er det kun skuespillerne i hovedrollerne. Derudover er der en masse ting, hvor der endnu ikke er angivet noget dansk navn og/eller beskrivelse. Og endelig er der så hensynet til dem, der skal bruge det. For begyndere kan det være svært at forstå, at nogle oplysninger hentes fra og redigeres i en database med en helt anden opbygning. Og modsat kan der være erfarne, der ikke vil sætte sig ind i det. --Dannebrog Spy (diskussion) 13. okt 2021, 17:32 (CEST)

Coolest Tool Award 2021: Call for nominations[rediger kildetekst]

Coolest Tool Award 2021 square logo.svg

The third edition of the m:Coolest Tool Award is looking for nominations!

Tools play an essential role for the Wikimedia projects, and so do the many volunteer developers who experiment with new ideas and develop and maintain local and global solutions to support the Wikimedia communities. The Coolest Tool Award aims to recognize and celebrate the coolest tools in a variety of categories.

The awarded projects will be announced and showcased in a virtual ceremony in December. Deadline to submit nominations is October 27. More information: m:Coolest Tool Award. Thanks for your recommendations! -- SSethi (WMF) for the 2021 Coolest Tool Academy team 19. okt 2021, 07:56 (CEST)

Hvad sker der lige her?[rediger kildetekst]

Er der tale om en kidnapning, eller er domænet udløbet på wikipedia.dk? http://wikipedia.dk.nina.az/ - Nico (diskussion) 5. nov. 2021, 18:53 (CET)Svar[svar]

Jeg har ikke fulgt linket herover. Det er til topdomænet .az som tilhører Aserbajdsjan, og det har derfor ikke noget med at wikipedia.dk at gøre. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. nov. 2021, 19:03 (CET)Svar[svar]
Ok, men gad vide hvad meningen er, - forsiden er wikipedia.dk mens undersiderne er noget skrammel, men på dansk. - Nico (diskussion) 5. nov. 2021, 23:22 (CET)Svar[svar]

Mangler Skabelon:infoboks body of water el.[rediger kildetekst]

@kartebolle opfordrede ovenfor (i diskusionen om Databox) til at komme med forbedringer af infobokse, men der er en vi helt mangler: en der svarer til den engelske en:template:Infobox body of water. Jeg har ikke kunnet finde nogen der kan bruges til Have, fjorde og havbugter ol. Jeg har som erstatning nogen gange brugt Infoboks sø, men den har også fejl og er ikke dækkende for emnet. Håber nogen viol tage det op, gerne som en der henter Wikidata. - Nico (diskussion) 10. nov. 2021, 11:26 (CET)Svar[svar]

@Nico: Jeg vil gerne arbejde på at lave {{Infoboks vandområde}}. Tænker du på nogle bestemte vandområder som jeg kan bruge til at teste med? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. nov. 2021, 12:37 (CET)Svar[svar]
Lyder godt. Eksempler med et godt udvalg af parametre kunne være Middelhavet - en:Mediterranean Sea, Kattegat, Oslofjorden - de:Oslofjord ....men den mangler overalt. - Nico (diskussion) 10. nov. 2021, 13:13 (CET)Svar[svar]
@Nico: Jeg er startet med dokumentationssiden Skabelon:Infoboks vandområde/doc, så kravene til infoboksen kan fastlægges først. Indeholder den det du har brug for, mangler der noget eller er der for meget? Den skulle kunne bruges for både have, havområder og søer ligesom den engelske som jeg har taget udgangspunkt i. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. nov. 2021, 15:11 (CET)Svar[svar]
Woaw det går hurtigt :-) Det ser rigtig godt ud, - er spændt på at prøve den i praksis. (der mangler lige s i Infoboks i eksempelskabelonen) - Nico (diskussion) 10. nov. 2021, 15:25 (CET)Svar[svar]
@Dipsacus fullonum: Jeg håber ikke du har glemt den her, eller er der problemer med den? - Nico (diskussion) 19. dec. 2021, 17:55 (CET)Svar[svar]

Fodboldtrupskabeloner for Copa América[rediger kildetekst]

Hej! Kan jer oprette fodboldtrupskabeloner for Copa América fra 1987 og frem til i dag. Dette kan kreve meget arbejde og interesse. Er det også muligt å oprette fodboldtrupskabeloner for CONCACAF Gold Cup og Confederations Cup turneringene. Det ville være rart om slike skabeloner blev oprettet men det er ikke noget stress nu for øjeblikket. Mvh Sondre --88.89.14.227 25. dec. 2021, 21:59 (CET)Svar[svar]

Skabelon om landsholdstrup[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt att oprette en skabelon for landsholdstrup?. Likt hvad man har på den engelske wikipedia. Fodboldtrup skal egentlig kun forbeholdes klubhold. En må adskille de to tingene. En skabelon om landsholdstrup ville ha passet perfekt en kan tjekke den engelske malen for sådan information. En kan også oprette modul for national squad likt hvad en har på engelsk. En kan jo skrive over modulen fra dansk. Mvh Sondre --88.89.14.227 25. dec. 2021, 22:15 (CET)Svar[svar]

Community Wishlist Survey 2022 is coming. Help us![rediger kildetekst]

The Community Wishlist Survey 2022 starts in less than two weeks (Monday 10 January 2022, 18:00 UTC). We, the team organizing the Survey, need your help.

Only you can make the difference

How many people will hear and read about the Survey in their language? How many will decide to participate? Will there be enough of you to vote for a change you would like to see? It all depends on you, volunteers.

Why are we asking?

 • We have improved the documentation. It's friendlier and easier to use. This will mean little if it's only in English.
 • Thousands of volunteers haven't participated in the Survey yet. We'd like to improve that, too. Three years ago, 1387 people participated. Last year, there were 1773 of them. We hope that in the upcoming edition, there will be even more. You are better than us in contacting Wikimedians outside of wikis. We have prepared some images to share. More to come.

What is the Community Wishlist Survey?

Community Wishlist Survey banner - translatable.svg

It's an annual survey that allows contributors to the Wikimedia projects to propose and vote for tools and platform improvements. Long years of experience in editing or technical skills are not required.

Thanks, and be safe and successful in 2022! SGrabarczuk (WMF) (talk) 29. dec. 2021, 04:15 (CET)Svar[svar]

Save the Date: Coolest Tool Award 2021: this Friday, 17:00 UTC[rediger kildetekst]

<languages />

Hello all,

The ceremony of the 2021 Wikimedia Coolest Tool Award will take place virtually on Friday 14 January 2022, 17:00 UTC.

This award is highlighting software tools that have been nominated by contributors to the Wikimedia projects. The ceremony will be a nice moment to show appreciation to our tool developers and maybe discover new tools!

Read more about the livestream and the discussion channels.

Thanks for joining! andre (talk) -08:02, 6 January 2022 (UTC)

Last two days for submitting proposals[rediger kildetekst]

Community Wishlist Survey Lamp.svg

Tomorrow is the last day for submitting proposals for the Community Wishlist Survey 2022.

Also, everyone is welcome to translate, promote, and discuss proposals. SGrabarczuk (WMF) (talk) 22. jan. 2022, 15:45 (CET)Svar[svar]

Kategori med template samt illustration for modstandsfolk fra Danmark[rediger kildetekst]

Jeg har brug for hjælp da min tekniske kunnen er ret begrænset. Jeg håbede på at nogen vil hjælpe mig med en template til Danmarks modstandsfolk under anden verdenskrig. Jeg håbede på en lignende template som man ser af template: "Elefantridder" som bla. er på Margethe den 2'en og Mærsk Mc-Kinney Møller's side hvor der op i hjørnet er en illustration af ordenen. På samme måde ville jeg have et template til de danske modstandsfolk, dog bare med en illustration af armbindet. Jeg har lavet en illustration der evt. kan bruges, jeg kan dog bare ikke finde ud af at lave et template som dukker op på de sider der har den aktuelle kategori. Jeg håber der er nogen der vil hjælpe med dette. Forslag til illustration ses nedenunder:

Modstandsbevægelsen armbind 2. verdenskrig

Højgaard-Christiansen (diskussion) 25. jan. 2022, 13:46 (CET)Svar[svar]


Der er mange personer i Kategori:Modstandsfolk fra Danmark og underkategorier, så du bør sikre dig tilslutning til et sådant projekt, evt. via Wikipedia:Landsbybrønden eller Wikipedia:Anmodning om administratorassistance. Her er et udkast du kan arbejde videre med, efter model af {{Elefantridder}}

Med ombrydning af teksten
<!-- denne linje er nødvendig for ret visning i tabeller -->{| align="right" id="toc" style="margin: 0 0 0 5px; padding: 5px;margin-left:15px;margin-top:10px;margin-bottom:15px" class="thumb tright"
|style="text-align:center;"|'''[[Modstandsbevægelsen|Modstandsbevægelsens<br /> armbind 2. verdenskrig]]'''<br/>[[File:Modstandsbevægelsen armbind 2. verdenskrig.svg|50px]]
|}<includeonly>[[Kategori:Den danske modstandsbevægelse]]</includeonly><noinclude>
{ {dokumentation}}
<!--Tilføj kategorier til /doc undersiden og ikke her! -->
</noinclude>
Modstandsbevægelsens
armbind 2. verdenskrig

Modstandsbevægelsen armbind 2. verdenskrig.svg

{ {dokumentation}}


-- Mvh PHansen (diskussion)

Rollout of the new audio and video player[rediger kildetekst]

Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog

Hello,

Over the next months we will gradually change the audio and video player of Wikis from Kultura to Video.js and with that, the old player won’t be accessible anymore. The new player has been active as a beta feature since May 2017.

The new player has many advantages, including better design, consistent look with the rest of our interface, better compatibility with browsers, ability to work on mobile which means our multimedia will be properly accessible on iPhone, better accessibility and many more.

The old player has been unmaintained for eight years now and is home-brewn (unlike the new player which is a widely used open source project) and uses deprecated and abandoned frameworks such as jQuery UI. Removing the old player’s code also improves performance of the Wikis for anyone visiting any page (by significantly reducing complexity of the dependency graph of our ResourceLoader modules. See this blog post.). The old player has many open bugs that we will be able to close as resolved after this migration.

The new player will solve a lot of old and outstanding issues but also it will have its own bugs. All important ones have been fixed but there will be some small ones to tackle in the future and after the rollout.

What we are asking now is to turn on the beta feature for the new player and let us know about any issues.

You can track the work in T100106

Thank you, Amir 17. feb. 2022, 18:59 (CET)Svar[svar]

Hvorfor transkluderes en artikel i sig selv?[rediger kildetekst]

Hvordan kan det være, at en artikel transkluderes i sig selv (se f.eks. "Transkluderede skabeloner") på sideinformation for Unibank)? Er det en fejl eller skal det være sådan? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 7. mar. 2022, 17:21 (CET)Svar[svar]

@MGA73: Jeg har fundet ud af, det er Modul:Citation/CS1 eller en af dens hjælpemoduler, som gør det. Hvorfor ved jeg ikke. --Steen Th (diskussion) 7. mar. 2022, 20:02 (CET)Svar[svar]
@Steenth: Jeg har spurgt på en:Help_talk:Citation_Style_1#Transclusion_of_articles_to_themselves om det skal være sådan for det virker også sådan på enwiki. --MGA73 (diskussion) 8. mar. 2022, 17:39 (CET)Svar[svar]

Svaret var følgende:

Yes, at line 592 in da:Modul:Citation/CS1/Configuration is this:
local content = mw.title.getCurrentTitle():getContent() or '';
getContent() counts as a transclusion. See mw:Extension:Scribunto/Lua reference manual#Title objects.

Håber det gør nogen klogere :-) --MGA73 (diskussion) 8. mar. 2022, 19:46 (CET)Svar[svar]

Brødtekstens læselighed[rediger kildetekst]

Wikipedia har fordele på mange parametre, når det drejer sig om at være et populært leksikon, der kan læses af (næsten) alle: Wikipediaartiklerne er letlæselige, de undgår indforståede fagudtryk, de har en overskuelig form, de har en overskuelig indledning, de har et godt hypertekstsystem med links ved centrale ord, osv. På disse punkter har vi en fordel i forhold til vores ”konkurrent” lex.dk.

Der er imidlertid to parametre, hvor vi ikke har en fordel i forhold til lex.dk, og hvor vi burde have det, når vi i forhold til lex.dk. henvender os til en lidt bredere læserskare. De to parametre er 1) linjelængde og 2) bogstavstørrelse. De to parametre hænger som regel sammen, idet bogstavstørrelsen normalt stiger, når linjelængden falder. En tommelfingerregel inden for læsepædagogik er, at en tekst bliver lettere at læse, når der er tale om kortere linjer og større bogstaver (indtil en vis grænse, naturligvis). Wikipediaartiklernes brødtekst lever på disse to punkter desværre ikke op til kriteriet for at være en letlæselig tekst. Linjerne er for lange, og bogstaverne er for små.

Prøv at sammenlign denne tekst, som jeg skriver i øjeblikket (som en en standard-wikipediabrødtekst), med f.eks. lex.dk´s artikel ”stoicisme”. Lex.dk falder ud som vinderen på de to parametre, selv om det burde være omvendt.

Jeg ved godt, at den enkelte læser selv kan forstørre teksten og kan halvere teksten – men alligevel. Det ville være rart, hvis teksten som udgangspunkt fremstod med kortere linjer og større bogstaver.

Er der nogen, der har et forslag til, hvad der kan gøres? Kan man f.eks. som standard have en brødtekst med en indzoomning på 150 % i forhold den nuværende brødtekst? Eller kan man lave to spalter? Hvordan er de tekniske muligheder?

Alexandramander (diskussion) 13. mar. 2022, 05:43 (CET)Svar[svar]

Designet styres for alle projekter under et og der er nogle folk arbejder fuldtids med hvordan designet skal være. Og de foretager nogle valg på det punkt for os. Og de er gang med et nyt Vector design, som man kan vælge at få allerede ud på Speciel:Indstillinger#mw-prefsection-rendering Og det nye design er allerede standard på fx på den norske og franske Wikipedia. Og de har valgt at udnytte hele skærmbredden, som lex.dk ikke gør. --Steen Th (diskussion) 13. mar. 2022, 09:43 (CET)Svar[svar]
Hej Steen Th.
Tak for oplysningerne. Jeg kan se, at fransk Wikipedia (men endnu ikke norsk Wikipedia) har taget det nye design i brug. Bogstavstørrelsen er den samme, men linjelængden er reduceret med ca. syv centimeter. Så det nye design er altså (trods alt) et fremskridt. Jeg ser frem til, at det bliver standard på dansk Wikipedia. Kan du udvirke noget på dette punkt?
Med venlig hilsen
Alexandramander (diskussion) 13. mar. 2022, 13:14 (CET)Svar[svar]
Nu gør jeg og andre ikke den slags ændringer på egen hånd. Der skal være opbakning til det. Ellers det er noget WMF styrer. --Steen Th (diskussion) 14. mar. 2022, 10:24 (CET)Svar[svar]

Mon Hjælp:Botter trænger til en opdatering af versionsnumre og links? Den er jo ikke opdateret i årevis.
- Sarrus (db) d. 6. apr. 2022, 18:39 (CEST)Svar[svar]

what is : frwiki.wiki ??[rediger kildetekst]

https://da.frwiki.wiki/wiki/Main_Page I have long been pestering by this link with Virus warning etc. etc. - Is it anything to do with Wikipedia and why that ? what shal I do ? Thanks Cristina Tibo

The domain frwiki.wiki has to my knowledge nothing to do with Wikipedia or the Wikimedia Foundation. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. apr. 2022, 09:41 (CEST)Svar[svar]

Wikidata-relateret problem[rediger kildetekst]

Er der nogen, der kan forklare, hvorfor skabelonen {{Infoboks wikidata person}} nogle gange viser helt horrible udgaver af fx fødselssted? Et par eksempler, jeg lige har opdaget (da jeg satte skabelonen på), er Dieter Wiedenmann og Raimund Hörmann, der begge er født i Ulm. Men landet, der vises, er et sammensurium af alle de lande, som Ulm har hørt til gennem historien! Det gælder fx ikke, hvis man var født i Mainz - se Albert Hedderich.

I begge tilfælde står kun byen på WD for personen, så landet må hentes via WD for byen. Her kan jeg se, at landetilhørsforholdet er angivet med start- og slutår for alle de historiske tilhørsforhold i begge tilfælde. Dog er det nuværende land, Tyskland, for Mainz' vedkommende markeret med en grøn baggrund, som ikke er ved Ulm - om denne farve er signifikant, ved jeg ikke, og jeg kan ikke se, hvordan den fremkommer.

Er der nogen, der kan hjælpe her? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. apr. 2022, 12:36 (CEST)Svar[svar]

Sorry, jeg har fundet ud af det - det handlede om ranking; man skal bare sørge for, at det nuværende land er højest ranket, så fungerer det. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. apr. 2022, 12:42 (CEST)Svar[svar]
Men hvis man til gengæld har brug for historiske oplysninger, for eksempel hvis en by som personen er født i på fødselstidspunktet tilhørte et andet land end nu, er det bedst at skrive fødestedet inkl. det daværende land eksplicit i infoboksen da Wikidata så ikke gengiver det korrekt. (Man kunne teoretisk set lave kode som tjekkede tidskvalifikatoren m.v. men det er meget lettere og også sikrere bare at korrigere manuelt i sådanne tilfælde). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 20. apr. 2022, 13:10 (CEST)Svar[svar]

Script warnings - hvordan finder jeg dem?[rediger kildetekst]

Jeg har på det seneste oplevet at få warnings vedrørende cite-skabeloner. Se fx Saudi-Arabien:

Script warning: One or more {{cite book}} templates have maintenance messages; messages may be hidden (help).
Script warning: One or more {{cite web}} templates have maintenance messages; messages may be hidden (help).
Script warning: One or more {{cite book}} templates have errors; messages may be hidden (help).

I mange tilfælde kan de opspores, fordi der også er visningsproblemer med dem, men i den omtalte artikel er der ikke noget at se, og det er ret uoverskueligt at skulle 341 referencer igennem for at finde dem manuelt.

Er der nogen nem måde at finde dem på? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. apr. 2022, 10:24 (CEST)Svar[svar]

Jep. Der er en nem måde at kunne se dem - der er en vejledning her: Hjælp:CS1-fejl#Visning af fejlbeskeder
Man sætter nogle CSS-koden ind i ens common.css, som gør at beskeden vises. Så kan selv styre hvad man vil se. Det vises som grøn tekst i den reference, hvor der er problemer, når det er sat. --Steen Th (diskussion) 25. apr. 2022, 11:10 (CEST)Svar[svar]
Tak for hjælpen - nu har jeg fixet dem i artiklen nævnt ovenfor. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. apr. 2022, 12:44 (CEST)Svar[svar]

Artikler om nationer ved olympiske lege[rediger kildetekst]

Hej! Kan jer oprette artikler om nationer ved olympiske lege. Vi har diskuteret om dette tidligere og da kom vi ingen vej. For å være præcis så kan man lag artikler om nationer ved sommer-OL fra 1912 til 2008. Og i vinter-OL fra 1928 til 2002. Da må det være folk som er interesseret i dette for det kræver meget arbejde og er en stor job. F.ex Tyskland ved vinter-OL 1936 etc. Det kræves rigtige artikler med fuld information om landernes resultater i olympiske lege og ikke bare stubber selv om det er en bra start. Artikler skal være af god kvalitet og fuldværdige. Mvh Sondre --88.88.4.178 8. maj 2022, 13:00 (CEST)Svar[svar]

Jeg troede, du havde opgivet dansk Wikipedia, Sondre. Jeg synes, du skal lade være med at blive ved med at ønske en masse nye artikler på dansk. Som du selv skriver, er det en kæmpeopgave at skrive noget fornuftigt i alle de artikler, du efterlyser, og det er vi Slet ikke mange nok til at løse. Mit bedste råd er, at du opgiver at arbejde på da-wi, med mindre det drejer sig om små, simple rettelser. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. maj 2022, 17:24 (CEST)Svar[svar]

Skabelon:Infoboks OL[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt for jer å lægge til parametre for tidligere og næste vinter og sommer-OL likedan hvad man har på den samme engelske skabelonen. Tjek den for dette. Og også at fjerne parametre for dommer- og atletløfte det er ikke nødvendigt at have dem der. Det vigtigste er hvem som åbnede legene og hvem som tended ilden. Mvh Sondre --88.88.4.178 20. maj 2022, 14:58 (CEST)Svar[svar]

Denne artikel: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Leindotter#

Kigger nærmere på anbefalede links. Tak for hjælpen

Skift mellem sprog?[rediger kildetekst]

Hvordan tilføjes nyt sprog i listen over alternative sprog? Samme artikel findes på dansk og tysk, men tysk findes ikke på listen til direkte skift mellem sprog /Lars

Det korte svar: hvis der ikke er nogen sproglinks under overskriften "På andre sprog", er der er normalt i stedet et link med teksten "Tilføj links" som du kan bruge. Mangler det? Hvilken artikel er der tale om? Det lange svar er på Hjælp:Henvisninger til andre sprog. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. maj 2022, 11:57 (CEST)Svar[svar]

Denne artikel: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Leindotter#

Ser nærmere på anbefalede links. Tak for hjælpen.

Det forstår jeg ikke. Den tyske artikel de:Leindotter er om planten Camelina sativa eller sæddodder på dansk. Der er ikke nogen artikel om den plante på dansk Wikipedia. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. maj 2022, 12:33 (CEST)Svar[svar]
Vi har en artikel om planteslægten dodder, men kan ikke linkes til tysk da deres artikel er om arten, og de ikke har en artikel om slægten. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. maj 2022, 12:41 (CEST)Svar[svar]

Skabelon:Fotomontage i Skabelon:Infoboks by[rediger kildetekst]

Hej , findes der en måde så man kan indsætte Skabelon:Fotomontage i Skabelon:Infoboks by uden der bliver en rest af Billed-formateringen stående (''[[Fil:'' og forneden ''|250px]]''). Eksempel: Krasnohrad. Jeg synes jeg har været ude for problemet tidligere, men husker ikke løsningen, eller også var det noget der lignede. er der nogen der har et bud? - Nico (diskussion) 27. maj 2022, 15:50 (CEST)Svar[svar]

En omvej er brugt her (Sulaymaniyah med c:File:Sulaymaniyah City Collage.png) ved først at lave fotomontagen til en separat fil før den indsættes i Skabelon:Infoboks by. Men det er jo ikke den rigtige løsning.
-- PHansen (diskussion) 28. maj 2022, 09:33 (CEST)Svar[svar]
Tak for svar, jeg har også overvejet den løsning, men den er ret besværlig, - Hvis ikke der er en umiddelbar løsning vil det bedste nok være at indbygge den i Infoboks by ligesom |image_skyline = i en:Template:Infobox settlement, men det ligger desværre uden for min tekniske formåen. - Nico (diskussion) 28. maj 2022, 10:02 (CEST)Svar[svar]
Her er en test i sandkassen af {{Fotomontage}} på en side der bruger {{Infoboks bebyggelse}}
: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Hj%C3%A6lp:Sandkassen&oldid=11164008
Så måske kunne koden for billede fra {{Infoboks bebyggelse}} kopieres ind?
-- PHansen (diskussion) 28. maj 2022, 11:16 (CEST)Svar[svar]
Ja, den med infoboks bebyggelse var vist den jeg ikke kunne huske, og det virker, selv om man mister lidt af WD-funktionerne fra Infoboks by. Jeg har som du foreslår prøvet at indsætte koden fra bebyggelse i infoboks by i min sandkasse: Bruger:Nico/sandkasse/Kilde test, men vil ikke sætte den ind før en mere erfaren skabelonsnedker har debugget og sagt go. - Nico (diskussion) 28. maj 2022, 12:05 (CEST)Svar[svar]
Måske kunne man også lave test ved hjælp af Skabelon:Infoboks by/sandkasse med Skabelon:Infoboks by/testcases og koden for billede fra {{Infoboks bebyggelse}}
| data6 = {{#if: {{{image|{{{billede|{{{Billede|{{{billede_navn|}}} }}} }}} }}}
         | {{#invoke:InfoboxImage|InfoboxImage
          |image={{{image|{{{billede|{{{Billede|{{{billede_navn|}}} }}} }}} }}}
          |size={{{imagesize|{{{billedstørrelse|{{{billedstr|{{{Size|{{{billedbredde|{{{billedestr|{{{billede_størrelse| }}} }}} }}} }}} }}} }}} }}} 
          |sizedefault=250x300px
          |alt={{{imagealt|}}} }}
         | {{Wikidata-streng | P18 | q={{{q|}}} | maks=1 | kvalifikator1=P2096 | kvalifikator2=P585 
          | feltnavn=billede | wikidata={{{wikidata|}}} 
          | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}}
          | kvalifikatorformat1=  [[Fil:$1|250x300px]]
           [[Kategori:Sider med billeder fra Wikidata med billedtekst]] 
           {{Nyt felt}}caption=$2
          | kvalifikatorformatuden1=[[Fil:$1|250x300px]] 
           [[Kategori:Sider med billeder fra Wikidata uden billedtekst]] 
           {{Nyt felt}}caption=
          | kvalifikatorformat2= $1 <small>$2</small>
          }}
        }}
-- PHansen (diskussion) 28. maj 2022, 12:28 (CEST)Svar[svar]
Her er henvisning til testen : Skabelondiskussion:Infoboks_by#Brug_af_fotomontage
Koden til {{Infoboks by}} til venstre i sammenligningen på Skabelon:Infoboks_by/testcases#Kupjansk er fra versionen: oldid=10847596 fra 30. aug. 2021 med den kode der giver problemet.
-- PHansen (diskussion) 30. maj 2022, 10:55 (CEST)Svar[svar]

Anja C. Jensen[rediger kildetekst]

Hvorfor står der ikke i infoboksen på Anja C. Jensen, hvem hun er formand for? Har jeg registreret det forkert på Wikidata (Anja C. Jensen (Q112210966)), eller er det infoboksen, der ikke kan håndtere det?
- Sarrus (db) d. 2. jun. 2022, 21:30 (CEST)Svar[svar]

Jeg tror ikke infobokskoden endnu er helt avanceret nok til at kunne håndtere en så forholdsvist sjældent brugt qualifier. Hjart (diskussion) 2. jun. 2022, 21:55 (CEST)Svar[svar]
Det er også et spørgsmål om at for (P642) bruges på mange forskellige måder, så det kræver et menneske til at fortolke hvad den betyder. Jeg ville ikke være særlig tryg ved at bruge den automatisk i infobokse. Se mere om dette på f.eks. wikidata:User:Lucas Werkmeister/P642 considered harmful. Jeg vil den i forbindelse gerne gentage, at infobokse kan og bør udfyldes manuelt når hjælp fra Wikidata ikke tilstrækkelig god eller dækkende. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion)
Ok, så må vi klare det manuelt :-).
- Sarrus (db) d. 3. jun. 2022, 07:16 (CEST)Svar[svar]

Kategori for OL efter land infobokser efter kontinent[rediger kildetekst]

Hej! Kan jer skabe en kategori for OL efter land infobokser efter kontinent. T.ex. om Japan er i Asien skal de da ståe i Kategori:Skabeloner for land i Asien ved OL, om Kenya ligger i Afrika skal da kategorien hete Kategori:Skabeloner fro land i Afrika ved OL, om Australien ligger i Oceanien skal da kategorien hete Kategori:Skabeloner for land i Oceanien ved OL, om USA ligger i Amerika da skal kategorien hete Kategori:Skabeloner for land i Amerika ved OL og om Østrig ligger i Europa da skal skabelonen hete Kategori:Skabeloner for land i Europa ved OL. Mvh Sondre 88.88.4.178 1. aug. 2022, 12:22 (CEST)Svar[svar]

Skabelon:Infoboks land i mesterskab[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt for jer att skabe en skabelon for land i mesterskab likt det man har på den engelske siden. Da underforstået at det skal handle om landerne i mesterskab som Olympiske lege, verdensmesterskab, europamesterskab, Commonwealth, Asialegene osv. Det skal ikke handle om landet i den perioden men bare ta for seg deltagelse i disse mesterskab.

Mvh Sondre 88.88.4.178 8. aug. 2022, 16:48 (CEST)Svar[svar]

Links ødelægges i kildekoderedigering[rediger kildetekst]

Jeg har i dag flere gange været ude for at kildekoderedigering vilkårligt ødelægger tidligere markerede links og erstatter dem med (f.eks.) [maskine-da]r. Det gør redigering og patruljering nærmest umulig, da de kan dukke op igen andre steder ved forhåndsvisning efter rettelse.

Se f.eks: Tandremmen er en [drivrem-da], der oftest ses brugt i [Varmekraftmaskine|forbrændingsmotorer-da] i [bil-da]er, samt [maskine-da]r og [fabrik-da]ker. Tandremmen drives af [Krumtapaksel|krumtapakslen-da] og driver [Knastaksel|knastakslen-da].

Er der nogen der ved hvad der foregår og hvad der kan gøres ved det? - Nico (diskussion) 16. sep. 2022, 23:46 (CEST)Svar[svar]

Det er ikke en problemstilling jeg kender, men min umiddelbare indskydelse ville være at tjekke evt. aktiverede betafunktioner, redigeringsgadgets eller eksterne redigeringsværktøjer. Det virker som om du har et eller andet aktiveret der vil vise hvilken sprogversion et link peger på. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 17. sep. 2022, 12:09 (CEST)Svar[svar]
Tak for indput, - jeg prøvede at gennemgå/fjerne div værktøjer og det løste gradvist(!) problemet i løbet af i går. Dog var eksempelartiklen Tandrem først fri for fejlen nu til morgen. Jeg kan godt se muligheden af at det er mine egne gadgets der er skyld i det, men jeg undres over vilkårligheden, både i hvor fejlen opstår, og forsvinder igen. - Nico (diskussion) 18. sep. 2022, 08:56 (CEST)Svar[svar]

Coolest Tool Award 2022: Call for nominations[rediger kildetekst]

The fourth edition of the Coolest Tool Award welcomes your nominations! What is your favorite Wikimedia related software tool? Please submit your favorite tools by October 12, 2022! The awarded projects will be announced and showcased in a virtual ceremony in December.

MediaWiki message delivery 3. okt. 2022, 20:30 (CEST)Svar[svar]

Erasmus af Rotterdam[rediger kildetekst]

Jeg har udvidet artiklen om Erasmus af Rotterdam. Normalt bliver der automatisk genereret en indholdsfortegnelse, men af en eller anden grund er det ikke sket i dette tilfælde. Er der nogen, der kan forklare mig, hvordan det er sket? Alexandramander (diskussion) 14. okt. 2022, 03:39 (CEST)Svar[svar]

Fordi der var en __NOTOC__-kode i, se denne rettelse.
- Sarrus (db) d. 14. okt. 2022, 07:23 (CEST)Svar[svar]

Tak. Alexandramander (diskussion) 14. okt. 2022, 15:30 (CEST)Svar[svar]

Spørgsmål om misbrugsfilter[rediger kildetekst]

Jeg faldt over denne redigering og er nysgerrig på, hvad det helt præcist er ved de heri indeholdte ændringer af artiklen, der aktiverer Hoar-filteret? Jeg er godt med på, at filteret til tider kan opfange uskyldige redigeringer, og at dette er en del af det trade-off man har med automatiske filtre, men så vidt ses består redigeringen udelukkende af meget almindelige ord og vendinger og en URL-adresse til en statslig hjemmeside. -- InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 19. okt. 2022, 13:42 (CEST)Svar[svar]

Parantes om sidetitel[rediger kildetekst]

Jeg har lige oprettet en ny side. Titlen fremstår med dobbelt-parantes. Jeg kan umiddelbart ikke redigere i titlen. Er der nogen, der har vejledning omkring ddtte? Bh Lene Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 11:08 (CEST)Svar[svar]

Jeg tror blot siden skal slettes og at du må arbejde videre i
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Marianne_Klint&action=submit
Det kan dog blive slettet eller tilbageført hvis Marianne Klint ikke findes 'notabel' nok.
-- PHansen (diskussion) 25. okt. 2022, 11:22 (CEST)Svar[svar]
Tak for svar.
Jeg har aldrig oprettet i Wiki. Blev bedt om at lave en side om er person ud fra navnet, som findes på en eksisterende side.
Når jeg vil slette den, får jeg ikke faneblad 'Slet'.
Er der en slet-funktion gemt et sted, jeg bare ikke kan finde? Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 11:57 (CEST)Svar[svar]
Kun administratorer kan slette - af logiske årsager. Hvem 'bad' dig om at lave den? --Jørgen (diskussion) 25. okt. 2022, 12:04 (CEST)Svar[svar]
Den person, siden handlet om: Marianne Klint Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:06 (CEST)Svar[svar]
ja, vi har den regel at man ikke skriver om sig selv eller sine - af rent logiske årsager. Så ville vi jo drukne i irrelevante selvpromoveringer. Man kan heller ikke plage andre om at skrive om sig. Man må pænt vente til man er så kendt at en uvildig skriver artiklen.--Jørgen (diskussion) 25. okt. 2022, 12:08 (CEST)Svar[svar]
så har denne person nok ment, at jeg er den 'uvildige'. Det giver mening, at man ikke kan skrive som sig selv. Men det giver ikke mening, at jeg ikke kan slette siden og lægge teksten tilbage på Aveny-T siden, synes jeg Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:11 (CEST)Svar[svar]
Nej, man kan ikke rette i titlen, men man kan flytte siden. Fejlen opstod da siden om Avenue-T blev skrevet - der er parenteser i wikilinket, og så kommer der jo automatisk parenteser i den deraf oprettede titel. Wiki-softwaren retter sig efter det, man beder den om. mvh --Jørgen (diskussion) 25. okt. 2022, 11:56 (CEST)Svar[svar]
Tak for svar.
Hvordan flytter jeg siden?
og kan den virkelig ikke slettes?? Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:03 (CEST)Svar[svar]
Jeg ser, at siden Marianne Klint er en redirect til Avenue-T, så en bruger har ment at hun ikke er notabel. Hun har i øvrigt selv været inde at skrive til i forgårs, så det er nok en af flere grunde. Jeg skal ikke gøre mig til dommer om hun er relevant nok til sin egen artikel herinde, men redirecten skal slettes før artiklen kan flyttes. Det kan jeg gøre for dig, men fyld relevant stof på, der berettiger til en selvstændig artikel, ellers ender det nok med en redirect igen. --Jørgen (diskussion) 25. okt. 2022, 12:03 (CEST)Svar[svar]
Ah, interessant. Det må jeg vidergive til hende. Jeg havde lagt teksten om hende på Aveny-Y siden, men hun ønskede en separat side. Det kan være hun må leve med at have teksten under Aveny-T. Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:05 (CEST)Svar[svar]
Hvem er administrator på en side, jeg har oprettet? jeg har ikke mere relevant stof at fylde på, kun den tekst, jeg fik fra denne person. Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:09 (CEST)Svar[svar]
Kan du flytte den med et indhold den har nu? og dermed slippe for paranteser omkring titlen? og så må vi se om den re-directer til Aveny-T siden... Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:19 (CEST)Svar[svar]
Det er stadig denne side
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Marianne_Klint&action=submit
.. der skal have et indhold der kan stå distancen. Siden med parenteserne vil blot blive slettet som en fejloprettelse.
Du kan så evt. bruge siden : Wikipedia:Anmodning om administratorassistance til at spørge om hvordan du kan få vurderet af en større kreds om hun kan have en artikel og ikke blot en omdirigering.
-- PHansen (diskussion) 25. okt. 2022, 12:31 (CEST)Svar[svar]
Når jeg går ind på det link du har sendt, og lægger teksten om personen ind der - vil den anden side så blive slettet? eller hvordan bliver den slettet? Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 14:40 (CEST)Svar[svar]
Jeg havde ikke set denne diskussion, så jeg har slettet redirecten og flyttet siden til hendes navn, uden parentes. - Nico (diskussion) 25. okt. 2022, 15:05 (CEST)Svar[svar]

Hugo Helmig registreret som død i oversigt[rediger kildetekst]

Hej. Hvis du søger på google på Hugo Helmig kommer det i forhåndsvisningen fra jeres side om ham frem at Hugo Helmig er død. Jeg tænker at det må være en fejl, da jeg kan se at I har lukket for rettelser grundet hærværk i forbindelse med rygter om hans død :)

Vh Joy(Skrev 87.49.146.77 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Joy. Det er Google, der viser data fra den engelske Wikipedia. Der er på.t. ingen *troværdige* kilder på det endnu, men hvad Google viser kan vi desværre ikke gøre noget ved. Mvh KnudW (diskussion) 30. nov. 2022, 13:32 (CET)Svar[svar]

Meddelelse under artiklen "Jesus".[rediger kildetekst]

Hej, jeg har netop foretaget en udvidelse af artiklen Jesus, og nederst på artiklen kommer der en meddelelse:

Fodnotefejl: <ref>-tags eksisterer for en gruppe betegnet "lower-alpha", men der blev ikke fundet et tilsvarende {{reflist|group="lower-alpha"}}, eller et afsluttende </ref>-tag mangler

Jeg forstår ikke, hvad jeg skal gøre i for at rette fejlen. Er der nogen, der kan hjælpe? Alexandramander (diskussion) 1. dec. 2022, 12:45 (CET)Svar[svar]

Artiklen Jesus[rediger kildetekst]

Hej, jeg har netop lavet en udvidelse til artiklen Jesus. Nederst på artiklen (lige efter "Autoritetsdata") står der en meddelelse om en fodnotefejl. Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal rette netop denne fodnotefejl. Er der nogen, der kan hjælpe? Alexandramander (diskussion) 1. dec. 2022, 12:51 (CET)Svar[svar]

Du havde fjernet {{Notelist}} , der blev brugt til en kommentar i artiklen, da du redigerede. Jeg har genindsat det. --Dannebrog Spy (diskussion) 1. dec. 2022, 13:11 (CET)Svar[svar]

Tak for det. Alexandramander (diskussion) 2. dec. 2022, 17:24 (CET)Svar[svar]

Join the Coolest Tool Award 2022: Friday, Dec 16th, 17:00 UTC[rediger kildetekst]

The fourth edition of the Wikimedia Coolest Tool Award will happen online on Friday 16 December 2022 at 17:00 UTC!

This award is highlighting software tools that have been nominated by contributors to the Wikimedia projects. The ceremony will be a nice moment to show appreciation to our tool developers and maybe discover new tools!

Read more about the livestream and the discussion channels.

Thanks for joining! -Komla

MediaWiki message delivery 5. dec. 2022, 19:52 (CET)Svar[svar]

Intet link til Crow ved søgning på Wikipedie.[rediger kildetekst]

Jeg søger på Crow for at komme til artiklen om crow-stammen, men der kommer intet resultat (eller rettere mange andre forslag med crow). Regner med I ved, hvad der skal gøres, tak.Indianertosset (diskussion) 9. dec. 2022, 09:29 (CET)Svar[svar]

Du burde bare kunne søge på Crow da det er artikelnavnet. — Biscuit‑in‑Chief :-) (skriv til mig – bidrag) 9. dec. 2022, 09:37 (CET)Svar[svar]

Visning på iphone[rediger kildetekst]

Er der nogen der ved, hvorfor når jeg indtaster "Sonya Hedenbratt" i søgefeltet på min iphone, hvorfor vises så kun oplysningerne fra wikidata, og ikke starten af artiklen her på dawiki (oprettet af mig i juni måned i år, hvis det har nogen betydning) eller et link til den som med (stort set) alle andre?

Er der nogen logisk forklaring på dette? God weekend fra Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 10. dec. 2022, 09:28 (CET)Svar[svar]

Nu virkede det lige pludselig. Undskyld ulejligheden hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 10. dec. 2022, 16:53 (CET)Svar[svar]

Værktøj til overblik over ændringer i kategoristruktur[rediger kildetekst]

Er der nogen der kender et værktøj, f.eks. på Toolforge eller WMFLabs, der gør det muligt at få et overblik over ændringer i kategoristrukturer over tid? Der foretages pt. mange omkategoriseringer af artikler og omstrukturering af kategorier af en ikke-autopatruljeret bruger, men jeg synes personligt det er vanskeligt at få et overblik over hvad der rent faktisk sker med den overordnede kategorisystematik ved blot at kigge på den enkelte diff. – InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 18. dec. 2022, 19:59 (CET)Svar[svar]

Jeg kan godt prøve. Der er oprettet 522 nye kategorier siden 20. november og fjernet 6. Jeg har lagt en liste over de nye kategori på Bruger:Steenth/sandkasse81. --Steen Th (diskussion) 28. dec. 2022, 18:27 (CET)Svar[svar]

Der er fejl i jeres beskrivelse af Rødhals... Den lever i op til 17 år. Ikke 13 måneder som i skriver. Den er kønsmoden når den er ca 12-13 måneder. Håber i vil rette fejlen. Mvh.Thomas Gjøl victorgjol@hotmail.com

Bemærk venligst at enhver umiddelbart kan rette i artiklen (med behørig angivelse af kilder naturligvis).--Hjart (diskussion) 23. dec. 2022, 10:41 (CET)Svar[svar]

Hvad er den smarteste måde at indsætte kilder?[rediger kildetekst]

På den engelske Wikipedia er der sådan en knap der giver et pop-up vindue med relevante felter at udfylde, men også en mulighed for at indtaste URL i et felt og lade den udfylde resten ud fra det + en knap til udfylde besøgsdatofeltet med nuværende dato. Jeg er kommet frem til det hedder RefToolbar, og det er voldsomt praktisk, men jeg kan ikke finde noget tilsvarende på dansk wikipedia? Jeg kan også se der findes noget lignende for VisualEditor kaldet Citoid, som ikke er på engelsk eller dansk wikipedia, men som min lille testning ser ud til at vise virker på tysk wikipedia.

Lige nu plejer jeg at gå ind på min sandkasse på engelsk wikipedia i en separat fane og så bruge Reftoolbar der og kopiere resultatet, men det er ikke optimalt og giver datoformater der giver fejladvarsler og skal rettes. Findes der en smartere måde at gøre det på? Kunne det være muligt at få de værktøjer der findes andre steder, til at virke på dansk wikipedia/med danske formater?

-- Replayful (diskussion) 26. dec. 2022, 22:50 (CET)Svar[svar]

Det er godt input. Det ligner, at vi bør importere RefToolbar, så vi kan få gavn af det værktøj. Samme med Citoid. Jeg har hørt at de fandtes uden at få en reference til de værktøjer. Så bare det, at du kommer med nogle referencer, kan gøre vi kan komme igang med det. Men der er specielt for RefToolbar noget oversættelse, som skal gøres. Steen Th (diskussion) 27. dec. 2022, 10:49 (CET)Svar[svar]
Det lyder godt. Jeg hjælper gerne (er godt nok ikke super inde i det dybt tekniske, men frisk på at lære og prøve ting, hvis muligt). Replayful (diskussion) 27. dec. 2022, 14:58 (CET)Svar[svar]

Skabelon:Infoboks uroligheder[rediger kildetekst]

Kan det passe, at man skal angive en billedstørrelse, når man indsætter et billede i Skabelon:Infoboks uroligheder? Det strider mod princippet om ikke at skulle angive billedstørrelser. Har jeg overset noget, eller har infoboksen en mangel?
- Sarrus (db) d. 10. jan. 2023, 08:55 (CET)Svar[svar]

Den hører tilsyneladende til de infobokse der ligger i Kategori:Skabeloner egnet til konvertering til at bruge Skabelon:Infoboks (pt. 130+ stk), og når den konvertering har fundet sted, er der (formentlig) en default for billedstørrelse, se Skabelon:Infoboks#Valgfrit_indhold:
|image = {{#invoke:InfoboxImage|InfoboxImage|image={{{billede|}}}|size={{{billedstørrelse|{{{Size|}}}}}}|sizedefault=250x150px|alt={{{imagealt|}}}}}
Det princip du henviser til, gælder vist kun artikler, hvor man i stedet er gået over til brug af 'upright=', fx |upright=0.8| eller |upright=1.2|
Du kan omlægge den, hvis du har lyst.
-- Mvh PHansen (diskussion) 10. jan. 2023, 09:52 (CET)Svar[svar]

Desktop improvements. A new change is coming![rediger kildetekst]

Moving article tools.jpg

(Hello! Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog)

Next week (the week of February 6), the Wikimedia Foundation Web team will move some links from the side menu ("sidebar") to a new menu on other side of the screen.

This will make it easier to intuitively use all the links and tools within our interface. The table of contents will also appear a bit higher up the screen because the sidebar will be shorter. The latter change would mostly be interesting for editors. This is because readers use the sidebar much more rarely.

Why we are changing this

The interface does not distinguish between the links and tools that are relevant to the website and the links and tools that are relevant to a single page. Main page, random page, recent changes, are in the first group. What links here, related changes, cite this page, belong to the second one. This mix is confusing to new readers. Also new editors are not familiar with what each link does. Mixing these groups makes it less likely for people to explore these tools naturally.

This change also addresses the concern for the location of the table of contents. Previously, some editors using an earlier version of Vector 2022 told us that because the table of contents appeared below the sidebar, it was placed too much down below the page. After this change, the sidebar will be shorter and thus will shift the table of contents further up in the page. Also, this change will reduce the white space on the page by using more of the space for the display of tools.

Gadgets' compatibility

Technically skilled editors may need to update some gadgets and user scripts. Some of these might become redundant or obsolete. We provide support for users who would like to maintain the compatibility. Please explore this section of our documentation for more information on gadget compatibility.  

Let's work together

Tak! SGrabarczuk (WMF) (diskussion) 3. feb. 2023, 21:55 (CET)Svar[svar]