Hjælp:Teknisk forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Velkommen  Guide  Snydeskema  Hjælp  Ofte stillede spørgsmål  Øvrige spørgsmål  Ordliste  Mentorprogrammet  Nybegynderforum  Teknisk forum  Opslagstavle

Genvej:
WP:TF

Teknisk forum

Velkommen til Teknisk forum!

Dette er stedet hvor du kan få teknisk hjælp til at redigere Wikipedia hvis noget driller, eller hvis du bare ikke ved hvordan en bestemt ting skal gøres. Det kan for eksempel være brugen af avancerede wikikoder, opbygning og brug af skabeloner, hjælp til modulprogrammering i Lua eller andet. Kort sagt: Dette er stedet hvor man kan få afklaret tekniske spørgsmål og få hjælp til at få tingene til at virke

Afsluttede og inaktive diskussioner kan ses i arkiverne: Arkiv 1

Kulturminne[redigér | redigér wikikode]

I forbindelse med mine oprettelser af artikler om norske jernbanestationer er jeg af og til stødt på no:Mal:Kulturminne. Den bruges til at linke til Riksantikvarens database over kulturminder på www.kulturminnesok.no og benyttes blandt andet i artikler om fredede bygninger. Sådan en skabelon kunne jeg godt tænke mig også at have til de danske artikler. Linksene er imidlertid også registreret på Wikidata under egenskaben d:Property:P758 "Kulturminne-identifikator". Så det ville jo være rart, hvis linksene kunne hentes automatisk derfra også ligesom ved filmlinks-skabelonerne. Se for eksempel no:Halden stasjon for traditionel brug af skabelonen og d:Q1778979 for brug af egenskaben på den tilsvarende Wikidata-side. Er der en skabelon-kyndig bruger, der kan finde ud af at lave det? --Dannebrog Spy (diskussion) 22. mar 2018, 23:13 (CET)

Jeg har overført den til DAWP under Skabelon:Kulturminne. •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 10:59 (CET)
Nu kan se, at der blev spurgt om noget andet. På filmartiklerne er {{filmperson}} og {{filmlinks}} sat på hhv filmfolk og film mv. fordi chancen for at er der nyttige egenskaber, som kan vises, er ret stor... De fleste artikler fik de skabeloner, da der i forvejen var filmhenvisninger. Her med kulturminner skal man vide er der data til det, så jeg har ikke nogen automatisk metode til at finde de artikler, som kunne være relevant.
Jeg har i nogle skabelon som fx {{imdb navn}} indbygget dannelse af links, hvis der finde en relevant egenskab. Det kunne jeg også gøres i {{Kulturminne}}. --Steen Th (diskussion) 23. mar 2018, 11:47 (CET)
Lyder godt, da de altid kan komme til senere  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 11:58 (CET)
Jeg har dannet en liste med de kulturminne, som vi har artikler på: Bruger:Steenth/Autoliste/Kulturminne. Så er det et spørgsmål at ligge henvisninger på dem. --Steen Th (diskussion) 23. mar 2018, 15:00 (CET)
Jeg har prøvet med Tungenes fyr, men der er noget galt med linket, selvom siden findes her.--Weblars (diskussion) 23. mar 2018, 15:29 (CET)
Nå ok, der mangler stadig wikidata i skabelonen.--Weblars (diskussion) 23. mar 2018, 15:33 (CET)
Har jeg ikke kopieret det hele? Jeg checker...  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 17:39 (CET)
@Weblars:: Du glemte nummeret. {{kulturminne|000}} •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 17:56 (CET)
Det virker godt nok med nummeret, har prøvet det på Bodø Station. Det jeg ønsker er imidlertid, at linket også kan hentes fra Wikidata, når er registreret der. Altså ligesom når bare indsætter {{Commonscat}} i en given artikel, hvorefter der så bliver linket til den Commons-kategori, der er angivet på Wikidata. Den funktion findes nemlig ikke i den originale no:Mal:Kulturminne.
I øvrigt tak til Steenth for oversigten. Der er ganske rigtigt noget at gå i gang med der. Hidtil har jeg indsat links manuelt, men det ser lidt pænere ud med skabelonen. --Dannebrog Spy (diskussion) 23. mar 2018, 18:51 (CET)
Nå så skal den skrives i modulen. Jeg ser på det.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 18:58 (CET)
Jeg kigger på det senere i aften.... Der er par ting, som skal tilpasses. Jeg kan se at Bruger:Rodejong ikke rigtig har styr på det og prøver sig frem istedet at for at vide hvordan man gør. --Steen Th (diskussion) 23. mar 2018, 19:10 (CET)
Ja jeg har set fra det forkerte vinkel - Sorry! Men den virker nu!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 19:16 (CET)
@Dannebrog Spy, Rodejong: Jeg kan se at skabelon {{Kulturminne}} har en sporingskategori Kategori:Kulturminnesok - den ville jeg have fjernet. Men andre arbejder hurtigere end jeg kunne følge med og den kategori blev oprettet istedet for at blive fjernet - men er den nødvendig? --Steen Th (diskussion) 26. mar 2018, 22:49 (CEST)
Jeg er nok ikke den rette at give svar på. Jeg har bare overført den til DAWP. Men Dannebrog Spy kunne måske give sin mening om det?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 26. mar 2018, 22:55 (CEST)
Den er nok ikke specielt nødvendigt, for hvis man vil se, hvor skabelonen bliver brugt, kan man jo bruge "Hvad henviser hertil". Fordelen ved kategorien er, at man får artiklerne i alfabetisk rækkefølge, og uden at henvisninger fra diskussioner og andre sider er indblandet. Det er ikke noget problem af betydning her, men ved meget benyttede skabeloner kan listerne over "Hvad henviser hertil" godt blive noget uoverskuelige og uhåndterlige. Men hvis det ikke er en funktion, vi normalt benytter her på Dansk Wikipedia, er der selvfølgelig heller ingen grund til at gøre det her. --Dannebrog Spy (diskussion) 26. mar 2018, 23:29 (CEST)
Jeg har fjernet sporingskategorien fra skabelonen og senere sletter jeg kategorien. Ellers har "Hvad henviser hertil" et filter, således at man kun kan se inkluderinger ved at fjerne visning af henvisnigner og omstillinger. --Steen Th (diskussion) 2. apr 2018, 14:24 (CEST)

Imagemap i Skabelon:Infoboks by i Tyskland[redigér | redigér wikikode]

Jeg kan ikke få Imagemap i Skabelon:Infoboks by i Tyskland til at virke i Nordrhein-Westfalen (hverken Skabelon:Imagemap Nordrhein-Westfalen1 eller Skabelon:Imagemap Nordrhein-Westfalen2, se f.eks Bielefeld) mens der ikke er problemer i Niedersachsen (se f.eks. Oldenburg). Nogen der kan gennemskue hvad der sker? - Nico (diskussion) 22. apr 2018, 13:24 (CEST)

Problemet løst. Det ser ud til at skabelonen bruger delstatskoden og ikke imagemapkoden. - Nico (diskussion) 22. apr 2018, 16:18 (CEST)

"Importeret fra afrikansksprogede Wikipedia"[redigér | redigér wikikode]

Denne artikel har en autogeneret besked om at et felt i infoboksen er "Importeret fra afrikansksprogede Wikipedia". Der er intet sprog kaldet 'afrikansk', der menes givetvis 'afrikaans'. Hvordan rettes dette? --Madglad (diskussion) 1. maj 2018, 23:56 (CEST)

Rettet: Det skulle rettes her. mvh Per (PerV) (diskussion) 2. maj 2018, 00:25 (CEST)

Hvorfor "sluger" huskeliste-skabelonen resten af siden på "Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK"?[redigér | redigér wikikode]

På siden Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK bliver indlæggene på diskussionssiden "slugt" af huskelisten så de også bliver en del af den. Dette sker ikke på eks. Diskussion:Borgerforslag, så jeg er lidt forvirret ift. hvad der forårsager det. Skabelonen blev sidst ændret d. 10. maj af Weblars, men hans ændringer burde ikke have forårsaget fejlen ud fra hvad han ændrede. (skrev InsaneHacker (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Der var vist en tabel inde i huskelisten som ikke var rigtigt afsluttet.--Weblars (diskussion) 25. maj 2018, 15:51 (CEST)

(redigeringskonflikt)

Jeg har rettet fejlen. Det var en smutter i en af Kjeldjohs redigeringer af huskelisten. Koden der afslutter tabellen var blevet rykket op i linien ovenover. Det fik systemet til at tro, at huskelisten ikke var afsluttet, og alt nedenunder var en del af huskelisten. --Dannebrog Spy (diskussion) 25. maj 2018, 15:52 (CEST)
Mange tak Dannebrog Spy. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. maj 2018, 11:10 (CEST)
Takker. Det havde jeg ikke opdaget. --Kjeldjoh (diskussion) 26. maj 2018, 11:47 (CEST)

Overførsel af en:Module:Excerpt[redigér | redigér wikikode]

Modulet en:Module:Excerpt gør det muligt at transkludere bestemte dele af en artikel. Den bruges på en-wiki til f.eks. automatisk at vise en dagens- eller månedens artikel på portaler og lignende formål. Jeg vil helst ikke copy-paste da det kan være den er afhængig af andre moduler eller der skal ændres noget i koden for at få den til at fungere på den danske Wikipedia. Er der nogen der er friske på at overføre den? Jeg kan godt hjælpe med at udfærdige dokumentation bagefter. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 9. jun 2018, 20:22 (CEST)

Jeg har overført modulet nu til Modul:Excerpt og oprettet de to skabeloner Uddrag indledning og Skabelon:Uddrag valgt, der kan ses brugt i henh Weblars/sandkasse og Weblars/sandkasse2, hvor jeg har prøvet med nogle af artiklerne fra Wikipedia:Ugens artikel/2018. Man kan eventuelt oprette de engelske skabelonnavne som omdirigeringer. Jeg har forsøgt at oversætte de få parametre til dansk: paragraphs = afsnit, files = filer, fileargs = filarg, more = mere, selected = valgt, errors = fejl). Parameter "fejl" er ikke testet og virker måske ikke, så den bør nok ikke nævnes i dokumentationen.--Weblars (diskussion) 17. jun 2018, 09:58 (CEST)
Tak som altid Weblars. Dejligt med oversættelse også. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 18. jun 2018, 10:05 (CEST)
@Weblars: Det ser ud til at der er et problem med {{Uddrag valgt}}. Når jeg tester med Tyskland kommer der et billede uanset om jeg har valgt det eller ej, og billedet fremkommer under tekstblokken i stedet for ved siden af den. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 18. jun 2018, 13:33 (CEST)
Speciel:PermanentLink/9575450 -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 18. jun 2018, 13:34 (CEST)
Jeg vil prøve at gennemskue koden i morgen, så problemet kan blive løst. Foreløbigt har jeg genskabt problemet i min sandkasse2.--Weblars (diskussion) 18. jun 2018, 22:59 (CEST)
Nu har jeg rettet så billedet ikke vises med mindre man ønsker det. At billedet står efter teksten skyldes at det også står efter teksten i Tysklands-artiklen, så her er man nødt til at flytte billedet op til lige efter infoboksen, hvis det skal vises først i uddraget.--Weblars (diskussion) 19. jun 2018, 18:52 (CEST)
@Weblars: Ah, så giver det god mening (og nok noget jeg burde have opdaget selv), billed-problemet er vel ikke et problem som sådan, men det kan selvfølgelig gøre det irriterende hvis artiklen har en infoboks og billedet derfor optræder længere nede, men det er der ikke noget at gøre ved. Tak for hjælpen! -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 19. jun 2018, 18:58 (CEST)

Hjælp på Skabelondiskussion:Infoboks bruger[redigér | redigér wikikode]

Hvis der er nogen der har tid til at kigge på problemet beskrevet på Skabelondiskussion:Infoboks bruger ville det være dejligt. Skriv venligst dér og ikke her. (Denne usignerede kommentar er skrevet af InsaneHacker (diskussion • bidrag) 13. jun 2018, 18:00‎)