Hjælp:Udfyldelse af billedelicens

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wikipedia-logo-question.pngDenne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.

Denne side indeholder hjælp til korrekt udfyldelse af licens på billeder du har valgt ikke at uploade til Commons (hvordan man uploader til Commons).

Må billedet lægges på Wikipedia?[redigér | redigér wikikode]

Det første du skal gøre er at undersøge, om billedet må lægges på Wikipedia. Du kan finde hjælp her til at afgøre, om billedet er frit. Du skal være opmærksom på, at selvom du selv har taget et billede, så er det ikke sikkert, at det må lægges op på Wikipedia. Hvis du ved en fejl er kommet til at lægge et billede op, der ikke må lægges på Wikipedia, så indsæt skabelonen {{hurtigslet}} på siden og skrive en kort forklaring om at du har uploaded billedet ved en fejl.

Valg af billedelicens[redigér | redigér wikikode]

Dernæst skal du vælge en licens. Du kan få hjælp til valg af billedelicens samt se en oversigt over skabeloner for billedelicens.

Dokumentation af licensen[redigér | redigér wikikode]

Når du har valgt den billedelicens du vil sætte på, så skal du sikre dig, at licensen er dokumenteret korrekt. Du kan evt. læse mere her.

Har du selv taget billedet?[redigér | redigér wikikode]

Har du selv taget billedet skal du enten vælge en licens, der ender med "-self" fx {{Cc-by-sa-3.0-self}} eller også skal du udtrykkeligt skrive på siden, at du selv har taget billedet. Husk at hvis dit brugernavn fx er "Superfotografen", og du skriver, at billedet er taget af "Jens Jensen" så kan man ikke se, at uploaderen er lig fotografen.

Har andre taget billedet?[redigér | redigér wikikode]

Hvis andre har taget billedet skal du dokumentere, at du har retten til at bruge billedet. Du skal enten have en tilladelse fra fografen eller også skal du dokumentere, at rettigheden er udløbet.

Hvis du har hentet billedet fra en hjemmeside skal du angive et link + forklare og dokumentere hvorfor billedet er frit. Det kan fx være, hvis det udtrykkeligt fremgår af hjemmesiden, at billedet er frit.

Hvis du har fået en særlig tilladelse, så skal tilladelsen sendes til info-da@wikipedia.org. Du kan se forslag til standardtilladelse her Wikipedia:Kilder.

Hvis billedet er frit på grund af alder skal du oplyse fotografens navn, fotografens dødsår + så vidt muligt link til kilde, hvoraf disse oplysninger fremgår.

Kilder og tilladelser er således meget vigtigt!

Beskrivelse af billedet[redigér | redigér wikikode]

Selvom det ikke har betydning for licensen, så er det en god idé at beskrive billedet bedst muligt. Skriv fx Hvor, Hvornår, Hvad. Hvis ikke billedet er beskrevet er anvendeligheden mindre og billedet risikerer at blive slettet fordi det ikke kan anvendes.

Se også[redigér | redigér wikikode]