Hjælp:Vis flertydige links

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vis flertydige links er en Gadget som ved læsning af Wikikedia-artikler markerer interne links som går til sider med flertydige titler (kaldet flertydig-sider). Disse sider indeholder kun links videre til artikler om de forskellige betydninger af den flertydige titel, så andre artikler bør ikke linke til flertydigsider, men direkte til artiklen om den aktuelle betydning.

Gadgeten kan bruges til hjælpe med at finde links til flertydig-sider, så man efterfølgende kan rette linket. Linkene markeres med en rød baggrundsfarve, og en forklarende tilføjelse til link-teksten.

Man skal være logget ing for bruge gadgeten. For at bruge den går man til sine indstillinger, vælger fanebladet "Gadgets" (direkte link til fanen), og aktiverer gadgeten "Vis flertydige links". Gadgeten virker kun hvis JavaScript er aktiveret i ens browser.

For at afinstallere igen går man blot tilbage til tilindstillingerne og fjernen markeringen af gadgeten.

Yderligere indstillinger[redigér | rediger kildetekst]

Man kan lave sine egne personlige indstillinger for funktionen og udseendet af visning af flertydiglinks.

Kun aktiv i artikelnavnerummet[redigér | rediger kildetekst]

Normalt vil gadgeten være aktiv ved visning af alle sider på Wikipidia, dvs. foruden artikler også diskussionssider, hjælpesider, kategorisider osv. Hvis den kun skal bruges i artikel-navnerummet, kan man placere denne linje kode i sin personlige JavaScript-konfiguartionsfil common.js:

bklCheckOnlyCheckMainNS = true;

Udseende[redigér | rediger kildetekst]

Hvordan flertydiglinks markeres, kan man indstille i sin personlige CSS-konfigurationsfil common.css. Flertydige links er i stilklassen bkl-link, og den tilføjede forklarende tekst er i klassen bkl-link-sup. Hvis man for eksempel ønsker at linkene skal have grøn baggrund, og at den ekstra tekst ikke skal vises, kan man bruge CSS-koden:

.bkl-link {
	background-color: lightgreen;
}
.bkl-link-sup {
	display: none;
}

Markering af andre kategorier[redigér | rediger kildetekst]

Gadgeten finder ud af om et link går til en flertydigside ved at bede Wikipedia sende en liste over hvilke kategorier alle de linkede sider er i. Og det kan også bruges til at markere links til sider i andre kategorier end kategorierne for flertydigsider. Vil man f.eks. gerne markere links til artikler om levende personer med en tynd rød stiplet ramme, og et sænket "L" efter linket, kan man bruge denne kode i sin common.js-fil:

if( window.bklCheck ) bklCheck.cat['Kategori:Levende personer'] = {
	className   : 'levende-link',
	titleAppend : ' (Levende)',
	htmlAppend  : '<sub>L</sub>'
};

og denne i sin common.css-fil:

.levende-link {
	border: thin dotted red;
}

Tekniske detaljer[redigér | rediger kildetekst]

Gadgetten bruger vha. JavaScript Wikipedias API til at hente en liste over alle kategorier som de listede sider er i, og sider som er medlem af en af kategorierne for flertydige sider markeres som værende flertydig.

Man skal være opmærksom på at gadgetten derved kræver ekstra resurser både i ens egen browser og på Wikipedias servere, og at den også bruger ekstra båndbredde.

Gadgetten er skrevet af følgende brugere på tysk Wikipedia: de:Benutzer:APPER, de:Benutzer:Merlissimo, de:Benutzer:P.Copp.

Wikipedia-logo-question.pngDenne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.