Hjælp:Guide

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikipedias hjælpeguide

Introduktion

Forside   Redigering   Formatering   Henvisninger   Skriv en artikel   Diskussionssider   Retningslinjer   Yderligere spørgsmål?    

Hej, og hjertelig velkommen til vores Guide til Wikipedia, en skridt-for-skridt vejledning i hvordan man bidrager til Wikipedia. Wikipedia er en internet-encyklopædi, som bliver skrevet af sine brugere. Du kan også bidrage. Guiden består af en række enkle sider, som vil lære dig de grundlæggende færdigheder du kan bruge når du skal arbejde med Wikipedia.

Hver side beskriver en nyttig funktion i vores wikisoftware, hjælper med stil og indhold, beskriver om Wikipedia-fællesskabet eller vigtige retningslinjer på Wikipedia.

Det er vigtigt at huske på at dette blot er en kort vejledning og ikke en gennemarbejdet beskrivelse af Wikipedias regelsæt eller alle Wikipedias funktioner. Hvis du ønsker yderligere information om et emne, kan du igennem hele guiden finde links til andre hjælpesider som mere udførligt beskriver de valgte emner. Ingen tvinger dig til at læse disse yderligere informationer, men hvis du har lyst kan det anbefales. Det bedste er at åbne linket i et nyt vindue/tab så du på den måde ikke forlader guiden.

I sandkassen er der også plads til at afprøve din nye viden. Vær ikke bange – afprøv hvordan det hele virker; ingen bliver vrede hvis dine eksperimenter slår fejl i sandkassen.

Næste: Sådan redigerer du