Hobbit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Hobbitter er et folk i J.R.R. Tolkiens bøger Hobbitten og Ringenes Herre.

De er et lavstammet, fredselskende folk, som bor i Herredet. De holder af fred, fest, god mad og udsøgte pibeurter (eng. Longbottom leaf). De er let genkendelige, er små som børn, har lange fødder med hår på og farvestrålende klæder.

Man ved ikke helt, hvilket folkeslag de tilhører, men de kan ifølge Silmarillion muligvis være en underart af mennesker. Dog er det ikke sikkert, da de fleste hobbitter slet ikke bryder sig om mennesker. De mener i hvert fald, at mennesker er frygtelig larmende.

Der er tre forskellige racer af hobbitter:

  • Hårfødderne, som er den mest talrige race. De er også de mest fredelige og jordnære.
  • Sporerne, som er en gruppe af hobbitter, der lever omkring floder, og de er ret usædvanlige, idet nogle af dem går med støvler, og at de fleste af dem kan få skæg.
  • Gyldenhuderne, som er de mest fåtallige, men også de højeste og mest eventyrlystne af alle hobbitfolk. De har oftest lyst hår og lys hud.

De bruges også til liverollespil, men her bliver de oftest kaldt Halflings (fra (Engelsk) kan oversættes til "Halv-lange") eller Småfolk.

Fiktion Stub
Denne artikel om en historie eller noget fiktivt er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.