Hofleverandør

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Reklame for mærket Lux med markering af at mærket er hofleverandør

En hofleverandør er en betegnelse, der kan tildeles en leverandør af varer og eller tjenesteydelser til hoffet.

Udnævnelsen giver prædikatholderen lov til at benytte kongekronen sammen med prædikatet og firmanavnet på skilte, brevpapir og emballage.

I Danmark anvendtes indtil 2008 både betegnelserne Kongelig Hofleverandør og Leverandør til Det Kongelige Danske Hof. Førstnævnte anvendes til virksomheder, der har direkte kontakt med hoffet (f.eks. mindre virksomheder), der også gav mulighed for at anvende kongevåbnet, mens sidstnævnte finder anvendelse, når virksomheden "blot" leverer til hoffet.

Siden 2008 anvendes kun betegnelsen Kongelig Hofleverandør, dog har virksomheder, der blev udnævnt under den tidligere ordning, mulighed for at fortsætte som hidtil.

Liste over virksomheder med titlerne Kongelig Hofleverandør og Leverandør til Det Kongelige Danske Hof[redigér | redigér wikikode]

Programserien "Hofleverandørerne" på TV2 Danmark[redigér | redigér wikikode]

Mandag d. 6. oktober 2014 viste TV2 for første gang programserien Hofleverandørerne[1].

Programserien går tæt på udvalgte virksomheder med prædikatet "Kongelig Hofleverandør" og har fokus på håndværk, historie og traditioner.

Der er vist 3 sæsoner af programserien på TV2.

Sæsonerne blev vist første gang:[2]

Sæson 1: 2014

Sæson 2: 2015[3]

Sæson 3: 2016

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Erhverv og erhvervslivSpire
Denne artikel om erhverv, erhvervsliv og arbejdsmarked er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.