Hospitalsklovn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Klovn. (Se også artikler, som begynder med Klovn)
En gruppe hospitalsklovne i Italien.

En hospitalsklovn er en klovn, der optræder for syge mennesker, primært på hospitaler.

Den amerikanske læge Hunter ”Patch” Adams fandt i 1970'erne ud af, at man kan hjælpe syge mennesker og især syge børn ved hjælp af humor og latter. Dette brugte han til at indføre begrebet hospitalsklovn, hospitalsklovne bruges i dag over det meste af verden. Hunter Adams' kamp for at indføre begrebet hospitalklovne er skildret i filmen Patch Adams med Robin Williams i hovedrollen.

Danmark[redigér | rediger kildetekst]

I Danmark gik der dog en del år, før man kunne finde hospitalsklovne på de danske sygehuse. Det startede som et researchprojekt med klovnen Gunhil og hurtigt fulgte Angus trop. Nogle uenigheder omkring uddannelsen førte dog til at den blev mere strømlinet og mere dybdegående, så man gav hospitalsklovnene den bedst mulige forudsætning for at kunne hjælpe indlagte børn og de situationer, de kunne møde på sygehusene og på institutioner. Derfor kunne foreningen Danske Hospitalsklovne i 2004 slippe det første hold af nyuddannede hospitalsklovne løs på de danske sygehuse.

Lige nu er der 21 uddannede hospitalsklovne i Danmark, men til sommer 2014 bliver fem nye hospitalsklovne færdige på uddannelsen til Hospitalsklovn. Uddannelsen koster 25.000 som deltagerne selv skal betale.

Hospitalsklovnene afholder til tider arrangementer i samarbejde med bamsehospitalet.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

SygeplejeSpire
Denne artikel om sygepleje er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.