Spring til indhold

How I Met Your Mother

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
How I Met Your Mother
Information
GenreKomedieserie
Skabt afCarter Bays
Craig Thomas
MedvirkendeJosh Radnor
Jason Segel
Cobie Smulders
Neil Patrick Harris
Alyson Hannigan
Cristin Milioti
Spilletidca. 22 minutter
SprogEngelsk
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit208
Produktion
Produktionsår2005 - 2014
ProduktionslandUSA
ProduktionslederCarter Bays
Craig Thomas
Pamela Fryman
Udsendt
Oprindelig kanalCBS / TV3+
Først sendtUSA 19. september 2005
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
"Hey Beautiful" af The Solids
Links
How I Met Your MotherIMDb (engelsk)

How I Met Your Mother er en amerikansk sitcom der oprindeligt blev sendt den 19. september 2005 - 31. marts 2014 på tv-netværket CBS. Serien er skabt af Craig Thomas og Carter Bays, og fokuserer på hovedpersonen, Ted Mosby, der fortæller sin søn og datter om de begivenheder der førte til at han mødte deres mor. How I Met Your Mother's andre hovedpersoner er Serien er inspireret af Carter Bays og Craig Thomas venner og de skøre ting de lavede sammen i New York. How I Met Your Mother var Bays og Thomas anden idé. Deres første koncept, om en Enron leder der bliver dømt af en dommer til at undervise på et gymnasium i bymidten, blev kasseret fordi ingen af dem gad at undersøge emnet.[1]

Seriens temamelodi er en del af sangen "Hey Beautiful" af The Solids, som Carter Bays og Craig Thomas er medlemmer af.

Afsnittene starter generelt med åbningstekster. På det seneste er denne intro dog først vist et par minutter inde i afsnittet. En gang i mellem starter afsnittene med en scene hvor man ser Teds børn sidde på en sofa mens man hører ham fortælle historien om hvordan han mødte deres mor. Alternativt kan afsnittene starte med scener fra tidligere afsnit eller med shots af New York City hvor Ted fortæller i baggrunden.

Afsnittene i serien er ofte bygget op med flere flashbacks. Denne effekt er blevet navngivet at "deep frying" historien, som er en reference til seriens instruktør Pamela Fryman. Denne struktur gør det nødvendigt at have mange flere scener end der er i de fleste sitcoms. Derfor er serien ikke filmet med et publikum, selvom den er filmet i det traditionelle sitcom format. Latter er ikke optaget før afsnittet bliver vist til et publikum, efter at det er fuldt redigeret.

Baren 'Mclarens' hvor dele af serien finder sted er baseret på en bar i New York, der hedder McGees. Den har et vægmaleri, som både Carter Bays og Craig Thomas kunne lide og ville have med i serien.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Hovedpersoner[redigér | rediger kildetekst]

Hovedpersonerne. Fra venstre, Neil Patrick Harris, Cobie Smulders, Jason Segel, Alyson Hannigan og Josh Radnor.

Bipersoner og Gæsteroller[redigér | rediger kildetekst]

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 1[redigér | rediger kildetekst]

I året 2030 samler Ted Mosby (stemme af Bob Saget) sine to børn for at fortælle dem om hvordan han mødte deres mor. Historien begynder i 2005 hvor Ted (Josh Radnor) som single, 27-årig arkitekt bor sammen med sine to bedste venner fra Wesleyan University, Marshall Eriksen (Jason Segel), en jurastuderende, og Lily Aldrin (Alyson Hannigan), en børnehavepædagog. Marshall og Lilly er kommet sammen I næsten ni år da Marshall frier. Forlovelsen får Ted til at tænke på ægteskab og at finde sin soulmate. Dette synes hans ven Barney Stinson (Neil Patrick Harris) dog ikke om. Ted begynder sin jagt efter den eneste ene og møder den unge ambitiøse journalist Robin Scherbatsky (Cobie Smulders), da han er i byen med Barney. Ted falder hurtigt for Robin, selvom hun ikke har de samme følelser for ham. Ted begynder at date en muffinbager, Victoria, som han møder til et bryllup. Det får Robin til at blive jaloux og finder ud af at hun alligevel godt kan lidt ham. Da Victoria flytter til Tyskland på et stipendium, er Ted hende utro med Robin. Ted og Victoria slår op, og efter et stykke tid begynder han endelig at date Robin. Imens dette foregår begynder Lily at tænke på om hun er gået glip af nogle muligheder på grund af hendes forhold med Marshall, og beslutter sig for at forfølge et kunststipendium i San Francisco mens Marshall bliver i New York.

Sæson 2[redigér | rediger kildetekst]

Ted og Robin er endelig begyndt at komme sammen. Marshall er knust efter at Lily rejste og må prøve at fortsætte sit liv uden hende, og begynder at date andre. Lily finder ud af at hun ikke er en kunster og tager tilbage til New York. Lily og Marshall bliver genforenet og sæsonen slutter med at de to bliver gift. Gruppen opdager at Robin var canadisk popstjerne i sine teenageår. Barney taber et "slap bet", som giver Marshall ret til at slå ham i hovedet fem gange, på fem tidspunkter som Marshall bestemmer. Han har givet to af dem i løbet af sæsonen. Ted og Robin bestemmer sig for bare at være venner, da de finder ud af at de vil forskellige ting i livet.

Sæson 3[redigér | rediger kildetekst]

Robin tager til Argentina, for at komme sig over brudet med Ted. Men da hun vender tilbage med en ny kæreste, Gael (Enrique Iglesias) begynder jealousien at boble i Ted. Ted forsøger at vinde bruddet og møder her Amy, der efter en enkelt nat har overtalt Ted til at få tatoveret en sommerfugl på ryggen. Dette resulterer i at Ted opsøger lægen Stella (Sarah Chalke), der i løbet af ti besøg vil fjerne Teds tatovering ved hjælp af ablativ laserteknik. Ted og Stella begynder at komme sammen. Imellemtiden finder resten af gruppen ud af at Robin har indspillet en anden video, sammen med hendes teenagekæreste Simon (James Van Der Beek). Da Robin for anden gang bliver droppet af Simon trøster Barney hende. Barney og Robin ender dernæst med at gå i seng sammen. Ted bliver sur og opløser Barney og sit venskab. Da Ted og Stellas forhold begynder at udvikle sig til noget seriøst, vælger Ted at droppe Stella. Da en bilulykke sender Ted på hospitalet, finder Stella sidenhen ud af at Ted droppede hende "for real". Stella vælger derfor at ende forholdet, hvorefter Ted møder hende i en videoarkaden, hvorefter han frier til hende.

Sæson 4[redigér | rediger kildetekst]

Barney indser at han er forelsket i Robin, og snakker med Lily om det. Stella vil have Ted til at flytte til New Jersey når de bliver gift, og efter et skænderi om det, beslutter han at flytte. Da Stellas søsters bryllup bliver aflyst, overtager Ted og Stella brylluppet, der er tre dage væk. Til selve brylluppet har Ted inviteret Robin, hvilket får Stella til at blive sur på ham, fordi hun ikke vil have eks'er til brylluppet. For at få lov at have Robin til brylluppet, kører Ted hjem til Stellas ekskæreste Tonys hjem for at hente Stellas datter Lucy. Der inviterer han også Tony, og til brylluppet finder Stella og Tony sammen igen, og Stella forlader Ted. Da flokken er hjemme i New York igen beder Lily om hjælp fra Ted og Robin til at finde ud af om hun og Marshall er klar til at få et barn. Efter Lily blev fuld og ødelagde Marshalls møde, beslutter de at de hellere må vente. Senere finder Ted sammen med sin college-kæreste, Karen, som hans venner ikke er glade for. Lily får dem til at slå op. Ted bliver vred da han finder ud af at Lily har ødelagt en masse af hans tidligere forhold, blandt andet har hun fået ham og Robin til at slå op. Ted bliver fyret fra sit job, og starter sit eget firma i sin lejlighed. Der ansætter han PJ som praktikant, og Robin bliver kærester med PJ. Marshall bliver stresset over sin fantasifodboldliga på jobbet, og for at få PJ og Robin til at slå op, ansætter Barney PJ til at holde styr på Marshalls fodboldliga. Ted får et tilbud om et job som arkitekturlærer på et college fra Tony, men takker i første omgang nej. Senere indser han at han ikke længere kan være arkitekt.

Sæson 5[redigér | rediger kildetekst]

Ted, Lily og Marshall opdager Barney og Robins hemmelige romance, og Lily låser dem inde på et værelse indtil de har taget 'snakken' hvor de bliver kærester. Robin fortæller Lily at Barney er lidt irriterende, og at han opfører sig underligt, hvilket får hende til at tro at han er hende utro. Hun finder en notesbog i hans taske, og opdager at Ted underviser Barney i hvordan man dater Robin. Mens Marshall, Lily og Ted er på en biltur til et pizzeria i Chicago, hjælper Barney Robin med at blive amerikaner, så hun ikke bliver sendt tilbage til Canada. Efter en dag i Canada, hvor Robin opdager at hun ikke er amerikaner, men åbenbart heller ikke canadier, får hun dobbelt statsborgerskab. Barney giver Marshall parforholdsråd, som fører til et stort skænderi mellem Lily og Marshall. Ted opdager at Barney og Robin skændes meget mere end de siger. Marshall og Ted beslutter at få dem til at slå op, da Robin begynder at blive stresset, og Barney begynder at overspise. Efter deres brud prøver Barney at score en smuk kvinde, som får flokken til at opdage at Robin stadig er ked af det. Lily bliver gode venner med sin far igen efter 'Slapsgiving 2'. Flokken prøver at holde op med at ryge, mens Robin bliver mere og mere irriteret på sin nye, uprofessionelle medvært. En uge fra Valentinesdag beder Ted Lily og Marshall om at finde en pige til ham. Flokken prøver at få Robin til at indse at hun kan lide sin medvært, Don. Efter sin mors andet bryllup, indser Ted at han er bagud i sit liv, og køber et forfaldent gammelt hus. Lily og Marshall beslutter at når de har set alle fem dobbelgængere af dem, vil de prøve at få et barn.

Sæson 6[redigér | rediger kildetekst]

Det bliver afsløret at Ted først møder sin fremtidige kone til et bryllup, ude i fremtiden. Barney og broderen James finder et brev, der fører til James' far, Sam Gibbs (Ben Vereen). Barneys mor Loretta Stinson (Frances Conroy), giver Barney et seddel med hans fars navn på, men Barney river senere papiret i stykker. Robin får en ny medvært, og da hun glemmer Dons nummer, siger hun at hun er færdig med deres forhold. Robins nye medvært stjæler opmærksomheden, hvilket gør Robin frustreret. Ted siger ja til at designe GNBs nye skyskraber, men før hans drømmeprojekt kan blive bygget, skal et gammel historisk hotel rives ned. Ted møder den smukke pige Zoey (Jennifer Morrison), der er imod nedrivningen af "Arcadian Hotel". Barney opdager at hans onkel han ikke har set i næsten 30 år, i virkeligheden er hans far, men da de mødes bliver Barney skuffet. Ted og vennerne ender med at holde Thanksgiving hos Teds ærkefjende Zoey, og de bliver alle venner. Marshall tror han er grunden til at ham og Lily ikke kan få børn, så han søger en læge der tilfældigvis er Barneys dobbeltgænger. Kort efter Marshall modtager nyheden om at han godt kan få børn, fortæller Lily ham at hans far er død. Marshall flytter derfor hjem til sin mor. Ted indrømmer han har følelser for Zoey, og Marshall fører dem sammen, men da Ted skal rive "Arcadian Hotel" ned, slår Zoey op med ham. Barney begynder at date Robins ven Nora (Nazanin Boniadi), hvilket gør Robin jaloux. Fremtidige Ted afslører at han møder sin fremtidige kone til Barneys bryllup, men hvem skal Barnes giftes med?

Sæson 7[redigér | rediger kildetekst]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Sæson 8[redigér | rediger kildetekst]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Sæson 9[redigér | rediger kildetekst]

Barney og Robin skal giftes. Alle er på vej til Farhampton, hvor brylluppet bliver afholdt i en weekend. Lily og Ted kører derhen sammen, Barney og Robin kører også derhen sammen. Marshall skal fra Minnesota og flyver. Dog bliver han smidt ud af flyet sammen med en kvinde, der sad ved siden af ham. De skal køre hele vejen, hvilket er en lang tur. I mellemtiden kommer der nogle sandheder på bordet, og man får endelig moderen at se, og historien fra hendes side også.

Episodeliste[redigér | rediger kildetekst]

Der er blevet sendt følgende afsnit af How I Met Your Mother.

Sæson 1: 2005-2006[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 2: 2006-2007[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 3: 2007-2008[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 4: 2008-2009[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 5: 2009-2010[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 6: 2010-2011[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 7: 2011-2012[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 8: 2012-2013[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 9: 2013-2014[redigér | rediger kildetekst]

Priser[redigér | rediger kildetekst]

Vundet[redigér | rediger kildetekst]

  • Emmy: Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series (2006)
  • Emmy: Outstanding Cinematography for a Multi-Camera Series (2006)
  • Emmy: Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series (2007)

Nomineret[redigér | rediger kildetekst]

  • Emmy: Outstanding Multi-Camera Picture Editing for a Series (2007)
  • Emmy: Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series (Neil Patrick Harris) (2007)

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "TV Summer School: How to Create and Run a Successful Sitcom". EOnline.com. Hentet 2008-01-26.(engelsk)
  2. ^ a b c CBS Primetime TV Schedule(engelsk)
  3. ^ Spoiler TV - The TV Spoiler Site(engelsk)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]