Human Torch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Human Torch
Information
Skabt af Stan Lee, Jack KirbyRediger på Wikidata
Spillet af Chris Evans, Jay Underwood, Michael B. JordanRediger på Wikidata
Arbejde Racerkører, brandmand, astronaut, cirkuskunstner, superhelt, mekaniker, skuespiller, økonomidirektørRediger på Wikidata
Tilhørs­forhold Future Foundation, Fantastic Four, Uncanny Avengers med flereRediger på Wikidata
Far Franklin StormRediger på Wikidata
Søskende Invisible WomanRediger på Wikidata
Ægtefælle LyjaRediger på Wikidata
Partnere Nova,
Namorita,
Crystal,
MedusaRediger på Wikidata
Statsborgerskab USARediger på Wikidata
Sprog EngelskRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

The Human Torch er en fiktiv superhelt , der optræder i Amerikanske tegneserier udgivet af Marvel Comics. Karakteren er et af de første medlemmer af Fantastic Four. En lignende karakter med samme navn og evner blev lavet i 1939 af forfatteren Carl Burgos for Marvel Comics' forgænger selskab, Timely Comics.

Ligesom resten af de Fantastiske Fire, fik Jonathan "Johnny" Storm sine evner på et rumskib, der blev bombarderet med kosmisk stråling. Hans evner er, at han kan ændre sin krop til en "menneskelig flamme", han kan absorbere flammer uden skade til egen krop, og kontrollere omkringliggende flammer af ren og skær viljestyrke."Flame on!", som The Human Torch råber, når han aktiverer sine evner, er blevet hans slagord.

Som yngste medlem af gruppen er han fræk og utålmodig i forhold til sine tilbageholdende og medfølende ældre søster, Susan Storm, hans fornuftige svoger, Reed Richards, og den brummende Ben Grimm.

Offentliggørelses historie[redigér | redigér wikikode]

Skabt af forfatteren Stan Lee og kunstneren Jack Kirby, Johnny Storms versionen af Human Torch dukkede først op i De Fantastiske Fire #1 (nov. 1961), som del af De Fantaske Fire.

Fiktiv biografi[redigér | redigér wikikode]

Tidligt liv[redigér | redigér wikikode]

Johnny voksede op i Glenville, New York, en fiktiv forstadLong Island

Romantik[redigér | redigér wikikode]

Human Torch har været involveret i flere romatiske forhold gennem årene, herunder, men ikke begrænset til, Umenneskelig Krystal, Frankie Raye, Skrull agent Lyja forklædt som Alicia Masters, og den Atlantiske Namorita.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.