Human resource

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Human resource eller HR er de mennesker der udgør arbejdskraften i en organisation, forretningssektor, branche eller økonomi. Et snævrere koncept er humankapital, den viden og de færdigheder individet styrer. Lignende begreber inkluderer mandskab, arbejdsstyrke, personale, medarbejdere eller blot folk.

Human resource afdelingen[redigér | rediger kildetekst]

Human resource afdelingen (HR-afdelingen) af en organisation udfører human resource management, fører tilsyn med beskæftigelse, såsom overholdelse af arbejdsret og beskæftigelsesstandarder, jobsamtaler, administration af frynsegoder, organisering af medarbejderregistrering, nogle aspekter af rekruttering og medarbejder off-boarding.[1] HR-afdelingen fungerer som link mellem organisationens ledelse og de ansatte.

Opgaverne inkluderer planlægning, rekruttering og udvælgelsesprocesser, publicering af jobannoncer, evaluering af medarbejderpræstationer og resumé. Jobansøgere: programsætning af samtaler, assistere i processen og sikre baggrundstjek. En anden arbejdsfunktion er lønningslisten og administration af benefits, det omfatter ferie, sygdom, gennemgang af lønsedler og godkendelse af fakturaer.[2] HR-afdelingen koordinerer også medarbejderrelaterede aktiviteter og programmer.[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Beyond Hiring and Firing: What is HR Management?". The Balance. Hentet 2017-06-22.
  2. ^ "HR Assistant Job Description and Salary". www.humanresourcesedu.org (amerikansk engelsk). Hentet 2018-03-30.
  3. ^ "Use Coaching to Improve Employee Performance".