Hytteost

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Hytteost i bæger.

Hytteost er et surmælksprodukt. Grundlæggende fremstilles hytteost ved, at man opvarmer skummetmælk og en syre tilsættes. Derefter stivner det, og man skal tage "massen" op og opbevare den et tillukket sted. Bagefter tilsættes smagsstoffer, såsom salt og krydderier.

Hyttost var kendt i Centraleuropa i årene inden Amerika blev opdaget. Opskriften har været et slags husråd til, hvad man kunne lave af sur mælk. Amerikanske nybyggere gjorde hytteost en tradition, og derfor har de ofte fået æren for spisen.

Navnet stammer fra engelsk, hvor det hedder cottage cheese, som direkte oversat netop betyder hytteost. "Hytte" er, fordi osten blev lavet af selv de fattige nybyggere i små hytter.

Hytteost blev kendt i Danmark, fordi man startede produktionen på anmodning fra US Army i 1950. Salget til almindelige forbrugere begyndte dog først i 1963.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Mad og drikkeStub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.