Ice Climber

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ice Climber
Generelle oplysninger
Udvikler Nintendo R&D1
Udgiver Nintendo
Designer Kenji Miki
Komponist Akito Nakatsuka Rediger på Wikidata
Distributør Nintendo eShop Rediger på Wikidata
Udgivet Japan 30. januar 1985
USA 18. oktober 1985
Den Europæiske Union 1. september 1986
Genre Platform
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Arcade
Nintendo Entertainment System
NEC PC-8801
Famicom Disk System
Game Boy Advance
e-Reader
Virtual Console
Aldersgrænse ESRB: E
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Ice Climber (アイスクライマー Aisu Kuraimā) er et videospil udgivet af Nintendo i 1985. Spillet handler om en eller to eskimobjergbestigere, der skal bestige diverse bjerge. Den ene bjergbestiger er en dreng ved navn Popo, der har en blå eskimodragt på. Den anden er en pige ved navn Nana, som har en lysserød eskimo dragt på. Spillet består af 32 vertikale niveauer. For at klatre op af bjerget, skal man hoppe op og ødelægge isblokke, og man skal undgå at blive angrebet af diverse væsner og nedfaldende istapper. Man kan slå væsenerne ned ved at slå dem ud med sin hammer. Til sidst kommer man til toppen af bjerget, hvor man kan få bonuspoint ved at samle grøntsager eller frugter og ved at gribe fat i en rød kondor. Spillet er udgivet til NES, Game Boy Advance og e-reader-kortlæseren til Game Boy Advance. I Game Boy Advance-udgaven er det muligt at gemme recorderne. De nyere konsoller, den bærbare Nintendo 3DS samt Wii U, tilbyder også Ice Climber, hvor rekorderne også kan gemmes.

Fjender og venner[redigér | rediger kildetekst]

På vej op af bjergene vil man støde på fjender, der kan være til irritation eller hjælp.

  • Topi: Dette væsen er faktisk det eneste, der kan kaldes en ven, for væsenet bygger nye isblokke, der hvor de mangler. I den japanske udgave af Ice Climber var der sæler. De blev i den amerikanske udgave og i PAL udgaven byttet ud med topierne.
  • Pindehugger: Dette væsen er en lille fugl, der flyver rundt og irriterer. Man kan slå den ud ved at slå den med sin hammer eller ved at hoppe op i den.
  • Isbjørn: Denne bjørn dukker op hvis man bliver på en etage for længe. Den rykker det synlige felt et stykke op, så den nederste etage forsvinder.
  • Kondor: I toppen af niveauet flyver denne fugl rundt. Hvis man griber fat i den, får man bonuspoint.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.