Spring til indhold

Igor Konstantinovitj af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Igor Konstantinovitj af Rusland
Prins Igor Konstantinovitj
Prins af Rusland
Fulde navnIgor Konstantinovitj Romanov
HusHolsten-Gottorp-Romanov
FarKonstantin Konstantinovitj af Rusland
MorElisabeth af Sachsen-Altenburg
Født10. juni 1894(1894-06-10)
Sankt Petersborg, Russiske Kejserrige
Død18. juli 1918 (24 år)
Alapajevsk, Russiske Socialistiske Føderative Sovjetrepublik
HvilestedBeijing, Kina

Igor Konstantinovitj af Rusland (russisk: Игорь Константинович Романов; tr. Igor Konstantinovitj Romanov) (10. juni 189418. juli 1918) var en russisk prins fra Huset Romanov. Han var den femte søn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelisaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).

Igor Konstantinovitj blev født den 10. juni 1894 i Sankt Petersborg i Det Russiske Kejserrige. Han var det sjette barn og femte søn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelisaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).[1] Prins Igor blev under den Russiske Revolution myrdet sammen med flere medlemmer af sin familie den 18. juli 1918 i byen Alapajevsk i Uralbjergene.[1]

  1. ^ a b McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 315.
[redigér | rediger kildetekst]
KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi