Ina-Miriam Rosenbaum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ina-Miriam Rosenbaum
Personlig information
Født 11. juni 1959 (58 år)
Far Simon RosenbaumRediger på Wikidata
Søskende Pia RosenbaumRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ina-Miriam Rosenbaum (født 11. juni 1959) er en dansk skuespillerinde og instruktør. Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1982 og er datter af entertaineren, musikeren og forfatteren Simon Rosenbaum, lillesøster til skuespillerinden Pia Rosenbaum og mor til pianisten August Rosenbaum. Hun har medvirket i en række revyforestillinger, ligesom hun har spillet roller på bl.a. Svalegangen, Det Danske Teater og Jomfru Ane Teateret. Herudover har hun instrueret en hel del teaterforestillinger. I tv har man kunnet opleve hende i serien Bryggeren og på film i Johannes' hemmelighed (1985) og Snøvsen (1992). Genoplivede Hjørringrevyen [1] med sæson 2011. Revyen blev tildelt prisen som årets bedste revy i 2011.

Ina-Miriam Rosenbaum har i 2011 stor succes med titelrollen i forestillingen "Marguerite – en pige med pep" [2] samt rollen som Joseph Goebbels i Rhea Lemans forestilling "Hitler on the Roof". Hun modtog i maj 2011 årets Reumert for bedste kvindelige hovedrolle for begge disse roller.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Ina-Miriam Rosenbaum kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.