Inception

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Inception
Links
på IMDbRediger på Wikidata
på scope.dk
i DFI's filmdatabase
i SFDb
Hjemmeside Officielle hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Cillian Murphy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Ken Watanabe, Michael Caine og Leonardo DiCaprio til premieren af filmen i Juli 2010

Inception er en amerikansk sciencefiction-film fra 2010, skrevet, produceret og instrueret af Christopher Nolan. Hovedrollerne spilles af Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Marion Cotillard, Cillian Murphy og Ken Watanabe. Historien er inspireret af begreberne klarsynede drømme og drømmeinkubation.

Med 516.532 solgte billetter blev Inception en af de mest populære biograffilm i Danmark i 2010.[1]

Handling[redigér | redigér wikikode]

Handlingen foregår i en verden hvor man kan gå ind i menneskers drømme. Cobb (Leonardo DiCaprio) dykker ulovligt ind i menneskers drømme for at stjæle informationer, som ellers er utilgængelige. Hans evner har kostet ham hans kones liv og han er derfor blevet dømt for mord. Han er blevet frataget sig sin familie og hans nationalitet, men han er lovet en chance for at genvinde sit gamle liv i bytte for plantningen af en idé i en samarbejdspartners sind. Denne proces med plantning af en idé, der er kendt som "inception", er mindre velkendt og langt mere vanskelig end Cobbs sædvanlige arbejde i "udtrækning".

Om filmen[redigér | redigér wikikode]

Efter at have fremlagt idéen for Warner Bros i 2001, følte instruktøren Nolan, at han skulle have mere erfaring med store film. Derfor valgte han at arbejde på Batman Begins, The Prestige og The Dark Knight. Han tilbragte seks måneder med polering af filmens manuskript, før Warner Bros. købte den i februar 2009. Optagelserne begyndte i Tokyo 19. juni 2009 og blev afsluttet i Canada i slutningen af november samme år.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]