Institut for Marxistisk Analyse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Institut for Marxistisk Analyse (forkortet IMA) er et uafhængigt dansk analyseinstitut, der arbejder for at udvikle kritiske samfundsanalyser med udgangspunkt i et marxistisk teori- og begrebsapparat.

IMA blev stiftet i København den 27. oktober 2017 [1] og er dels inspireret af en række tænketanke som CEPOS og Cevea i Danmark samt Fabian Society i England, dels af en europæisk instituttradition som for eksempel de franske kulturinstitutter, hvor uafhængige, akademiske og teknologiske institutter forestår analyser og forskning inden for særligt definerede områder.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Referat: Stiftende generalforsamling Institut for Marxistisk Analyse – DPU, 27. oktober 2017

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]