Institut for Statskundskab (Aarhus Universitet)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. (Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse)
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Institut for Statskundskab. (Se også artikler, som begynder med Institut for Statskundskab)

Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet blev oprettet i 1959 af Erik Rasmussen og Poul Meyer[1] og er det ældste af sin art i Danmark. Det er samtidig et af Europas største statskundskabsinstitutter med 134 faste videnskabelige medarbejdere og 59 ph.d.-studerende[2]. Hertil kommer en række øvrige forskningsmedarbejdere samt cirka 1.200 studerende[3]. Den administrative stab udgør 19 medarbejdere[2].

Instituttet producerer forskning og undervisning inden for alle centrale hovedområder i statskundskaben, herunder komparativ politik, international politik, offentlig forvaltning, offentlig politik, sociologi, samfundsvidenskabelig metode og politisk teori.

Blandt det videnskabelige personale ved instituttet er Jørgen Elklit, Jørgen Grønnegård Christensen, Peter Nannestad, Palle Svensson og Søren Risbjerg Thomsen.

Foreninger[redigér | redigér wikikode]

Der er et stort udvalg af foreninger på Institut for statskundskab. Der er både foreninger der fokuserer på at udvikle de studerendes faglige kompetencer gennem foredrag og arrangementer med undervisere og gæsteundervisere og der er foreninger der sigter mod at skabe et godt socialt miljø ved blandt andet at arrangere studieture og fester[4].

Across the Universe[redigér | redigér wikikode]

Når kulturen skal formidles for både studerende og ansatte, så har Across the Universe, som instituttets kulturforening siden stiftelsen i 2010 altid været klar. Der bliver arrangeret en bred vifte af arrangementer som både omfatter ølsmagning, teaterbesøg og studieture.

Idrætsforeningen Statskundskab[redigér | redigér wikikode]

Idrætsforeningen Statskundskab (IFSK) er en fodboldklub, med sin base på Institut for StatskundskabAarhus Universitet. Klubben blev oprettet i 1997 og er siden vokset stille og roligt. I dag omfatter klubben 3 herrehold i hhv. serie 1, 4 og 5 samt to damehold i hhv. serie 1 og 7-mandsrækken. Klubben har ca. 120 betalende medlemmer, men derudover har klubben en stor base af tidligere medlemmer og passive fans. Klubbens hjemmekampe spilles på Hasle Skole/Fort Hasle.

GloPol[redigér | redigér wikikode]

For de studerende der ønsker at vide mere omkring international politik er GloPol et godt bud på en forening, hvor der er rig mulighed for at udvide sin horisont.

JUL på IFSK[redigér | redigér wikikode]

Juledagen på IFSK er dagen som de fleste nuværende og tidligere studerende aldrig glemmer. Det er dagen, hvor underviserne og instruktorene står i baren og betjener den studerende. Det er dagen, hvor julerevyen spiller den store forestilling og hvor julefesten leder frem mod vintereksamen. Alt dette står JUL på IFSK bag.

Kandestøberen[redigér | redigér wikikode]

Institutbladet Kandestøberen udkommer fire gange hvert semester og har et oplag på 800 fysiske eksemplarer og en elektroniske udgave som lægges op på instituttets hjemmeside. Redaktionen består af 15-20 frivillige studerende som ledes af to redaktører.

Kandidatforeningen på Statskundskab[redigér | redigér wikikode]

Formålet for foreningen er at styrke forholdet mellem kandidater og kandidatstuderende på instituttet.

Kritisk Profil[redigér | redigér wikikode]

I et forsøg på at fremme forholdet mellem de studerende og underviserne på instituttet og for at forøge engagementet hos de studerende arrangere Kritisk Profil foredrag og temadage for de studerende.

Politologisk Bogformidling[redigér | redigér wikikode]

Politologisk Bogformidling (PB) er de studerendes leverandør af bøger, kompendier, papir og overstregningstuscher til brug på studiet .

Politologisk Forening[redigér | redigér wikikode]

I løbet af året arrangeres der af Politologisk Forening mange fester, foredrag og studieture. Det er denne forening der stiller op med repræsentanter til Kapsejladsen hvert år, hvor Institut for Statskundskab ihærdigt forsøger at vinde Det Gyldne Bækken, hvilket kun er lykkedes én gang før - nemlig i 2014[5].

Statsrådet[redigér | redigér wikikode]

Det er Statsrådets rolle at repræsentere de studerendes interesser i studienævnet, institutbestyrelsen og de øvrige styrende organer på universitetet. Det er denne vej igennem, at de studerende kan få deres stemme igennem.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Erik Rasmussen". Gyldendal - Den Store Danske. 2011-03-25. Hentet 2018-03-26. 
  2. ^ a b "Medarbejdere". Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. 2019-09-19. Hentet 2019-11-14. 
  3. ^ SAM: Bestand af studerende, oktober 2008
  4. ^ "Foreninger". Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. 2011-02-22. Hentet 2018-03-26. 
  5. ^ Kapsejlads på Aarhus Universitet


Koordinater: 56°10′12.31″N 10°12′14.43″Ø / 56.1700861°N 10.2040083°Ø / 56.1700861; 10.2040083