Intelligent Energi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome-fs-directory.svgKategori mangler
Denne side hører til i en eller flere kategorier. Kategoriser venligst denne side ved at placere den sammen med lignende emner. Fjern skabelonen efter kategorisering. Bemærk, at kategorier påsat via skabeloner, samt meget generelle kategorier ikke bør betragtes som tilstrækkelige.
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Intelligent Energi (iEnergi) er et branchefællesskab, som blev etableret ved en stiftende generalforsamling i 2012 og er en selvstændig medlemsforening under erhvervs- og interesseorganisationen Dansk Energi.

Branchefællesskabet samler aktører, som arbejder for en konkret udrulning af et integreret og fleksibelt energisystem, der giver danskerne sikker og grøn energi til konkurrencedygtige priser. iEnergis medlemmer tæller en række energi- og forsyningsselskaber, leverandører, rådgivere, vidensinstitutioner, kommuner og investorer. iEnergi dækker således hele værdikæden af aktører i et intelligent energi- og forsyningssystem.

Digitalisering er et centralt omdrejningspunkt for iEnergis aktiviteter, fordi data fra fx fjernaflæste målere kan omsættes til bedre drift, vedligeholdelse og investeringsplanlægning. Digitaliseringen åbner desuden for et værdiskabende samspil mellem slutbrugeren og systemet. Som led i dette arbejde, arbejder iEnergi for at etablere de rette regulatoriske rammer.

Intelligent Energi er baseret på Frederiksberg i København og branchechef er Helle Juhler-Verdoner.