Interflora

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Interflora
Virksomhedsinformation
Selskabsform Société anonyme à conseil d'administration s.a.i. Rediger på Wikidata
Branche Autres activités de soutien aux entreprises n.c.a.[1] Rediger på Wikidata
Grundlagt 17. september 1908, 1946 Rediger på Wikidata
Etableringssted Rom, Italien, Berlin, Tyskland Rediger på Wikidata
Hovedsæde Milano, Italien Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates fr/562132670 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Interflora er en organisation der består af 55.000 blomsterhandlere i 175 lande, heriblandt Danmark. Interflora leverer ca. 32.000.000 buketter om året. Interflora brandet er den største blomsterudbringer i verden af sin slags, og den der har eksisteret længst.[2]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Interflora blev grundlagt i 1907, hvor tyskeren Max Hübner etablerede "Blumenspenden-Vermittlungsvereinigung", der siden blev til Fleurop, der i dag indgår som en afdeling af det samlede Interflora-samarbejde. Siden 1907 havde Max Hübner etableret private aftaler med andre blomsterhandlere i Berlin for at kunne modtage bestillinger i sin butik og få dem leveret gennem en kollega nærmere leveringsstedet. I løbet af nogle år skabte Max Hübner et netværk af blomsterhandlere i hele Tyskland - og Max Hübner fortsatte arbejdet med at skabe kontakter over hele jorden. Det var ligeledes Max Hübner, som i sin tid fandt på sloganet "Sig det med blomster".

I 1919 stiftede blomsterhandler Carl Jørgensen fra Vesterbrogade under rejser i Tyskland bekendtskab med blomsterformidling på tværs af de tyske byer. Carl Jørgensen blev inspireret af den tyske blomsterhandler Max Hübner. I løbet af det næste årti byggede Carl Jørgensen sit eget netværk op blandt danske blomsterhandlere. Netværket blev så omfattende, at Carl Jørgensen i 1925 mødtes med en række blomsterhandlere i Odense, som førte til dannelsen af foreningen "Ekspreslevering af Blomster" – E.B. – hvor Carl Jørgensen beklædte formandsposten i foreningens første år. Den nye forening var organisatorisk underlagt Danske Blomsterhandlere[3], som hermed stod til gennembrud som en faglig landsforening for de danske blomsterhandlere.

Efter Anden Verdenskrig blev det internationale samarbejde om blomsterformidling på tværs af landegrænser genoptaget, og ved en verdenskongres i København i juli 1946 stiftes INTERFLORA[4].

Produkter[redigér | rediger kildetekst]

Interflora har siden sin begyndelse udvidet sit sortiment fra traditionelle buketter til i dag at omfatte både afskårne blomster, buketter, dekorationer og planter samt gavekurve med vin, chokolade og andre specialiteter[5], herunder Fairtrade- og økologiske produkter,[6].

Internationale afdelinger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Navnet er anført på svensk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  2. ^ "Havecenter Bo Grønt i Bregninge nær Svendborg på Sydfyn". Arkiveret fra originalen 8. november 2013. Hentet 18. marts 2014.
  3. ^ "Danskeblomsterhandlere". Arkiveret fra originalen 8. februar 2014. Hentet 18. marts 2014.
  4. ^ "Historien om Interflora | Interflora Danmark". Arkiveret fra originalen 11. marts 2014. Hentet 18. marts 2014.
  5. ^ "Gavekurve | Interflora Danmark". Arkiveret fra originalen 12. marts 2014. Hentet 18. marts 2014.
  6. ^ Blomsterbranchen tjener mindre på mor i år - TV 2

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]