It's Always Sunny in Philadelphia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
It's Always Sunny in Philadelphia
Kaitlin Olson, Danny DeVito, Rob McElhenney
Genre Komedie-sitcom
Skaber(e) Rob McElhenney
Medvirkende Glenn Howerton
Kaitlin Olson
Rob McElhenney
Charlie Day
Danny DeVito (2006 – nu)
Kendingsmelodi "Temptation Sensation"
af Heinz Kiessling
Land USA
Sprog Engelsk
Antal sæsoner 7
Antal afsnit 84
Produktion
Længde 22 minutter
Udsendelse
Kanal FX
Sendt (USA) August 2005-nu

It's Always Sunny in Philadelphia er en amerikansk sitcom, der havde premiere den 4. august, 2005 på tv-kanalen FX. Serien er udviklet af hovedrolleindehaverne Rob McElhenney, Glenn Howerton og Charlie Day fra en idé af McElhenney. Showet følger The Gang, en gruppe egoistiske selvcentrerede venner, der er ejere af en pub (Paddy's) i South Philadelphia, Philadelphia. Serien bliver omtalt af FX som "Seinfeld på Crack".

Danny Devito

The Gang[redigér | redigér wikikode]

Vennerne består af følgende protagonister:

  • Dennis Reynolds, spillet af Glenn Howerton – Dennis er medejer af Paddy's og er Deandra's tvillingebror. Han er kendt for at være meget narcissistisk, egoistisk, og overfladisk. Dennis tænker meget på, hvad andre synes om sit udseende, hvilket har indflydelse på hans selvværd.
  • Deandra Reynolds, spillet af Kaitlin Olson – Deandra (eller Sweet Dee) er Dennis' tvillingesøster, bartender på Paddy's og showets kvindelige protagonist. Dee drømmer om at blive skuespiller, på trods af hun aldrig har haft nogen reelle roller indenfor film og tv. Dee var indledningsvist tiltænkt at være den empatiske af showets karakterer, men hun har udviklet sig til en ligeværdig del i de andres amoralske planer.
  • Mac, spillet af Rob McElhenney – Mac er Dennis's high school-ven og Charlie's barndomsven (samt senere værelseskammerat). Han er medejer af Paddy's sammen med Dennis og agerer af og til bartender. Mac praler ofte af sine utrolige hånd-til-hånd kamp-færdigheder, selvom det er indlysende for andre, at han ikke besidder nogen form for evner indenfor kampsport.
  • Charlie Kelly, spillet af Charlie Day – Charlie er også medejer af Paddy's og en barndomsven af Mac og Dennis. Han er pt. Frank's værelseskammerat og sansynligvis hans biologiske søn. Charlie er nederst i det interne hierarki pga. sin lave intelligens og gør det meste af det beskidte arbejde på pubben (eller hvad de øvrige medlemmer af banden ynder at kalde "Charlie Work"), herunder rengøring af badeværelser og opstilling af rotte fælder. Generelt er Charlie den mest "farverige" karakter i serien og kendetegnes bl.a. ved exceptionel dårlig hygiejne og ivrig indhalering af lim.
  • Frank Reynolds, spillet af Danny DeVito – Frank er den juridiske far til tvillingerne Dennis og Dee samt værelseskammerat og påstået biologisk far til Charlie. Frank plejede at være en succesrig forretningsmand med en lang historie af ulovlige aktiviteter bag sig. Han har eftersigende mange (sorte) penge på bankkontoen og elsker at bruge sin rigdom på at ydmyge andre. Frank bor dog i usle kår sammen med Charlie på trods af sin rigdom og er ofte involveret i The Gangs ligegyldige skænderier og forgæves bestræbelser på at opnå rigdom og succes.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]