Ivar Bang

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ivar Bang
Født Ivar Christian BangRediger på Wikidata
28. oktober 1869Rediger på Wikidata
Gran kommuneRediger på Wikidata
Død 11. december 1918 (49 år)Rediger på Wikidata
Lunds domkyrkoförsamlingRediger på Wikidata
Nationalitet Norge Norsk
Far Anton Christian BangRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Læge, kemikerRediger på Wikidata
Arbejdsgiver Lunds UniversitetRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ivar Christian Bang (født 28. oktober 1869, død 11. december 1918 i Lund) var en norsk læge og fysiolog, søn af Anton Christian Bang.

Bang blev student 1888 og cand. med. 1895. Efter at have været assistent ved det fysiologiske institut i Kria (1895-96) studerede han under et treaarigt Ophold dels i Tyskland, dels i Upsala fysiol. og medicinsk kemi. 1902 blev han konstitueret som Prof. i medicinsk kemi ved Lunds Universitet og efter en Konkurrence 1904 udnævnt til ordinær Prof. i samme Fag ved dette Univ., hvor han senere har virket. 1905 blev han Dr. med. hon. c. ved Lunds Univ. B. har dels i norske, dels i tyske Tidsskr skrevet en lang Række Arbejder over fysiol.-kem. Spørgsmaal. Hans første Undersøgelser gjaldt Nucleoproteiderne og Nucleinsyrerne, senere har han særligt beskæftiget sig med Hæmolysen og Hæmolysinerne, med Lipoidsubstansernes fysiol. Kemi, med Sukkerdannelsen i Leveren og Sukkeret i Blodet. Han har til Bestemmelsen af Sukkeret udarbejdet Metoder, som har fundet almindelig udbredelse.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.