Jørgen Theil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jørgen Theil
Født 1945 Rediger på Wikidata
Nyborg
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Fagbogsforfatter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jørgen Theil (født 1945) er en dansk skibsreder, tidligere mangemillionær, kulturperson og forfatter.

Theil startede sin karriere i skibsbranchen hos skibsmægler Åge O. Mortensen i Kerteminde, derefter hos A.P. Møller med udstationeringer i Paris og Montreal.

Jørgen Theil grundlagde efter en periode som udøver af zenbuddhisme i Japan sit eget rederi i Tokyo i 1976. Blandt de selskaber, der udgør Theils forretninger, er Jørgen Theil A/S og Oriental Sunshine Co. Ltd. S.A. dem, der i dag indeholder de fleste aktiver; jf. de verserende sager om Theils krav på diverse modparter i forbindelse med de begivenheder, der fandt sted i Fjernøsten i firserne.

Theil har skrevet bogen Eventyret om Zen og Den Danske Mafia (2006) – første bind i en kontroversiel trilogi om skibsrederens årelange kamp mod en indspist klike af bankfolk, politikere, advokater og dommere, der efter Theils udsagn kan bevises at have profiteret på ulovlig kapring af et af hans skibe, Fylyppa, for at kapitalisere pantet i forbindelse med bankkrisen i slutfirserne.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  • "Nyborgdreng får romandebut". Arkiveret fra originalen 8. marts 2018. Hentet 2010-07-25.
  • "Eventyret om Zen". Arkiveret fra originalen 16. august 2012. Hentet 2010-07-25.
FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi