Jørgen Thomsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jørgen Thomsen
Født 1946 Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Gravør Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jørgen Thomsen (født 1946 i Midtjylland) er en dansk grafiker, der har sit studie OzeanØsterbro i København. Jørgen Thomsens serie af plakater for Corona Danseteater har været udstillet i bl.a. Danmark, Sverige, Rusland og Canada.[kilde mangler]

Plakaten ”Heavy” hænger i dag permanent på Museum of Design Zurich, museet for grafisk kunst[1] . Plakaten er ligeledes optaget i det førende internationale bogværk Graphics Poster 97. Hans plakat,12 Danske Fyr, blev skabt ud fra den erkendelse, at nogle af de mest markante bygningsværker i det danske landskab stod for forfald. Plakaten blev skabt i et samarbejde med Farvandsvæsenet[kilde mangler]. Jørgen Thomsen designede plakaten til Grønlands Kommando i forbindelse med 50 års jubilæet i 2001[kilde mangler]. Undervejs har han ligeledes tegnet frimærker til Post Danmark[kilde mangler]. Hans grafiske stil er betegnet som enkel og afklaret.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.