Jack3d

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jack3d var et kosttilskud til brug i forbindelse med fitness og bodybuilding. Det var et kosttilskud som hørte under kategorien pre-workouts (førtræningsboostere). Det åbnede en utrolig hype fordi at brugerne af dette produkt kunne gå fra at løfte en given vægt 10 gange til næsten 20 gange.[kilde mangler] Produktet indeholdt et stof ved navn 1,3 DMAA (Metylheksanamin eller 1,3-dimetylamylamin (DMAA), som er en organisk forbindelse med kemisk formel CH3CH2CH(CH3)CH2CH(CH3)NH2. Stoffet er i dag både ulovligt i Danmark og i de fleste andre lande herunder USA (på trods af deres liberale holdning til kosttilskud).

I dag har producenten fjernet den omstridte ingrediens, 1,3 DMAA, fra deres blanding. I den sammenhæng kom de ud med et nyt produkt ved navn Jack3d Micro (den skulle ikke have nær samme effekt som deres forrige udgave [1]) som var en meget mindre bøtte med et mere koncentreret indhold. Den største ændring var, at 1,3 DMAA var erstattet af koffein - så man fik et mere helbredsmæssigt fornuftigt energiboost.

Navnet Jack3d refererer til slangordet "jacked", der betyder "muskuløs" eller "pumpet"[2].

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Anmeldelse af Jack3d Micro". Arkiveret fra originalen 17. september 2013. Hentet 19. august 2013. 
  2. ^ Urban Dictionary: jacked
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg