Jacob Bjerregaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Jacob Bjerregaard
Borgmester i Fredericia Kommune
Nuværende
Overtaget embede
1. januar 2014
Foregående Kenny Bruun Olsen (V)
Folketingsmedlem
Embedsperiode
15. september 2011 – 31. december 2013
Valgkreds Sydjyllands Storkreds
Personlige detaljer
Født 14. juli 1977 (43 år)
Sønderborg
Nationalitet Danmark
Politisk parti Socialdemokratiet
Links
jacobbjerregaard.dk
Biografi på folketinget.dk

Jacob Bjerregaard Jørgensen (født 14. juni 1977 i Sønderborg) er en dansk politiker, der siden 1. januar 2014 har været borgmester i Fredericia Kommune, valgt for Socialdemokraterne. Indtil da har han været folketingsmedlem fra 2011-2013 og tidligere forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i perioden fra 2004-2008.

Jacob Bjerregaard er opvokset i Sønderborg og på Bornholm. Han blev student fra Bornholms Amtsgymnasium i 1997 og er bachelor i offentlig forvaltning fra Roskilde Universitet i 2003 samt kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet. Ved siden af studierne har han arbejdet i Socialdemokraternes analyse- og informationsafdeling.

De seneste år har Jacob arbejdet som politisk rådgiver i HK samt pressekonsulent i Metropol, mens han sideløbende hermed har undervist i International økonomi på Niels Brock samt gæsteforelæst på Københavns Universitet i politologi.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Indtil 2002 hvor han blev formand for DSU på Nørrebro, hvorefter han blev kommune- og kredsformand for DSU i Københavns Kommune og Københavns Amt. Det var han frem til juni 2004. Maj samme år blev han valgt som forbundsformand for DSU, en post han bestred indtil april 2008, idet han som 30-årig var faldet for aldersgrænsen.

I november 2006 blev han valgt som Socialdemokraternes folketingskandidat i Utterslevkredsen.

I 2008 blev Jacob stillet op til Folketinget i Fredericia-kredsen, storkreds Sydjylland. Her bor Jacob Bjerregaard nu også.

I 2011 blev Jacob Bjerregaard valgt ind Folketinget fra Fredericia-kredsen, med det måske bedste valg en politiker i Fredericia nogensinde har fået og et af de bedst kreds valg i hele landet (Med næsten 8000 personlige stemmer – og 5.000 listestemmer)

Jacob Bjerregaard blev i 2011 Socialdemokraternes Udlændinge- og integrationsordfører. Medlem af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, Forsvarsudvalget, Retsudvalget, Socialudvalget, Skatteudvalget, Europaudvalget og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget fra 2011.

Fra 2009-2014 var Jacob Bjerregaard var medlem af bestyrelsen for Landsforeningen af VæreSteder.

Ved kommunalvalget 2013 blev Jacob Bjerregaard valgt til kommunalbestyrelsen i Fredericia Kommune og borgmester fra 1. januar 2014. Som Borgemester har Jacob udviklet kommunen, så den ligger blandt landets bedste i mange kategorier, samtidige med kommunen har tiltrukket mange private investorer.

Privat[redigér | redigér wikikode]

Jacob har i flere år dannet par med Lotte Cederskjold. De blev gift i 2015.[1] Lotte var i Århus Byråd for Socialdemokraterne i flere år, hvor blandt andet var politisk ordfører og formand for ligestillingsudvalget.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Jacob Bjerregaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.