Jacob Klivager Vestergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jacob Klivager Vestergaard
Landsformand for SFU
Embedsperiode
2017–2019
Foregående Nanna Bonde
Efterfulgt af Sofie Lippert Troelsen
Valgkreds Nordjyllands Storkreds
Personlige detaljer
Født 9. oktober 1990 (29 år)
Politisk parti SFU
Profession Folketingskandidat for Socialistisk Folkeparti
Links
Twitter profil

Jacob Klivager Vestergaard (født 9. oktober 1990 i Kolding) er en dansk politiker, tideligere formand for Socialistisk Folkepartis Ungdom (SFU) og folketingskandidat for Socialistisk Folkeparti (SF) i Aalborg Vestkredsen, Nordjyllands Storkreds.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Jacob Klivager Vestergaard er opvokset i Kolding, hvor han fik sin studentereksamen fra Hansenberg (HTX) i 2010. Efter studentereksamen flyttede Jacob Klivager Vestergaard til Aalborg for at læse Politik og administrationAalborg Universitet i 2011. Han blev færdig som cand.scient.adm. i 2016. Mellem sin gymnasie- og universitetstid var han fire måneder i militæret i Varde som værnepligtig.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Jacob Klivager Vestergaard meldte sig ind i SFU i 2012. I 2012 blev Jacob valgt som formand for SFU Aalborg og var dette indtil 2013. Her blev han valgt til SFU's landsledelse på Landsmødet i påsken i 2013. Han sad i SFU's landsledelse frem til han i 2017 blev valgt til landsformand for SFU.[1] Fra 2016 og frem til valget som landsformand for SFU var han formand for SF Aalborg. I 2013 blev Jacob Klivager Vestergaard valgt som folketingskandidat for SF i Aalborg Vestkredsen, Nordjyllands Storkreds.[2] I 2013 var Jacob opstillet til Byrådet i Aalborg for SF, her fik han 205 personlige stemmer.[3]

Referencer[redigér | redigér wikikode]