Jaden Smith

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Jaden Smith
Jaden Smith cropped.jpg
Jaden Smith til Nobels fredspris koncert i 2009.
Personlig information
Fulde navn Jaden Christopher Syre Smith
Født 8. juli 1998 (24 år)
Malibu i Californien
Nationalitet USA
Forældre Will Smith og Jada Pinkett Smith

Jaden Christopher Syre Smith (født 8. juli 1998) er en amerikansk skuespiller, rapper og danser, han er søn af skuespilleren Will Smith og sangerinden Jada Pinkett Smith. Han fik sit filmgennembrud i filmen The Pursuit of Happyness og rappergennembrud i sangen "Never Say Never". Jaden har også medvirket i andre film som f.eks. The day the earth stood still og Justin Bieber Never say never Jaden har været med på Justin Biebers the my world tour 2011 sammen med sin søster men var kun i UK da han skulle hjem til USA for at lave reklamationer for sin nyeste film Amulet som han laver med sin søster Willow Smith og Willow skulle hjem og lave reklame for sin cd som er i gang med at blive lavet. Jaden Smith har et meget tæt forhold til Justin Bieber. De laver hjemmeprojekter sammen. De har indtil videre lavet to singler sammen ud over Never Say Never. Thinkin' Bout You som er et cover af Frank Oceans sang. De har også lavet nytårssangen Happy New Years. Sangene er kun udgivet på YouTube.

Jadens lillesøster Willow Smith er sanger, skuespiller og danser, og har udgivet singlen Whip My Hair og 21st century girl. Jaden har medvirket i og rappet i titelsangen til The Karate Kid (2010), Never say never, sunget af Justin Bieber. Jaden har også været med i et afsnit af "Zack og Codys søde hotelliv": det afsnit hedder Romancing the phone

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Jaden Smith havde sin filmdebut i 2006, da han medvirkede i filmen The Pursuit of Happiness sammen med sin far. I filmen spiller han den lille dreng Christopher, og hans far Will Smith spiller Cristophers far, Chris Gardner. For Jadens rolle vandt han awarden for bedste gennembrud performance til 2007 MTV Movie Awards. Til 79th Academy Awards, representerede Jaden awarden for bedste animeret Short og for bedste live action Short sammen med den nomineret skuespiller Abigail Breslin. næste gang dukkede Jaden Smith op, som Jacob i 2008's Keanu Reeves science fiction film The Day The Earth Stood Still, en genindspilningen af 1951-klassikeren af samme navn. I 2010 sammen med Jackie Chan var Jaden Smith hoverollen i genindspilningen af The Karate Kid. Inden The Karate Kid kom i biograferne, indspillede Jaden sangen, Never Say Never med den canadiske sanger Justin Bieber, hvor i at Jaden rapper. Sangen er et kæmpe hit i alverdens lande, og er også blevet brugt til dokumentar-filmen af Justin Bieber "Never Say Never"

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Jaden Smith er født i byen Malibu i Californien, men bor nu i Calabasas, Los Angeles, Californien. Han er storebror til skuespillerinden og sangerinden Willow Smith, og halvbror til Trey Smith. Jaden er sammen med sin søster, Willow, unge ambassadører for Project Zambia i samarbejde med Hasbro selskabet, som hjælper forældreløse børn i Afrika, der er ramt af AIDS. Jaden Smith er afroamerikaner, og har mere fjerntliggende Portugesisk-Jødisk, Vest Indisk, og Creole ancestry fra hans mors side. Hans far er skuespilleren Will Smith

Hans mor er sangerinden Jada Pinkett Smith.

Han har datede "Keeping Up With The Karadishain"-stjernen Kylie Jenner.

Singler[redigér | rediger kildetekst]

 • Never Say Never – Justin Bieber & Jaden Smith (2010)
 • Thinkin' Bout You – Justin Bieber & Jaden Smith (2011)
 • Happy New Years – Justin Bieber & Jaden Smith (2012)
 • Flame Just Cuz – Jaden Smith (2012)
 • Give It To 'Em – Jaden Smith (2012)
 • Gonzoes – Jaden Smith (2012)
 • Pumped Up Kicks (Like Me) – Jaden Smith (2012)
 • Shakespeare – Jaden Smith (2012)
 • Starry room IIWII – Jaden Smith (2012)
 • The Coolest – Jaden Smith (2012)
 • Find You Somewhere – Jaden Smith, Willow Smith & AcE (2012)
 • Fairytale – Justin Bieber & Jaden Smith (2012)
 • The Worst (Remix) - Jhené Aiko feat. Jaden Smith (2013)
 • 5 - Willow Smith feat. Jaden Smith (2014)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi