Jail Bait

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jail Bait
Jail Bait poster.png
Overblik
Genre Film noir,
kriminalfilmRediger på Wikidata
Instrueret af Edward D. Wood jr.Rediger på Wikidata
Produceret af Edward D. Wood jr.Rediger på Wikidata
Manuskript af Edward D. Wood jr.Rediger på Wikidata
Medvirkende Buster Keaton,
Lyle Talbot,
Steve Reeves,
Dolores Fuller,
Henry Every,
Herbert Rawlinson,
Bud Osborne,
Tedi Thurman,
Timothy FarrellRediger på Wikidata
Musik af Hoyt CurtinRediger på Wikidata
Fotografering William C. ThompsonRediger på Wikidata
Distributør Howco[1]Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 1954Rediger på Wikidata
Længde 72 min.Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USARediger på Wikidata
Sprog EngelskRediger på Wikidata
Links
på IMDbRediger på Wikidata
i SFDbRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jail Bait er en amerikansk film fra 1954, skrevet af Alex Gordon og filmens instruktør Edward D. Wood Jr., og den adskiller sig fra Ed Woods andre produktioner ved faktisk at have en nogenlunde realistisk handling og ved at forsøge at klassificere sig selv som film noir.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Gangsteren og morderen Vic Brady (Timothy Farrell) introducerer den unge Don Gregor (Clancy Malone) til en Verden af kriminalitet. Sammen bryder de ind i et teater. Vic skyder efter billetdamen og Don skyder, i panik, nattevagten (Bud Osborne), da denne ikke vil udlevere kassebeholdningen.

I mellemtiden er Marilyn Gregor (Dolores Fuller) blevet urolig for sin bror, Don, der har det med at rode sig i ud i situationer, han ikke kan overskue – og da hun opdager at faderens revolver er væk bliver hun for alvor bange.

I panik flygter Vic og Don fra teateret og hjem. Desværre har Don så mange samvittighedskvaler over det, han har gjort, at han vil melde sig selv til politiet. Det vil Vic ikke høre tale om og skyder Don. Vics kæreste (Theodora Thurman) forsøger at overtale ham til at rejse væk sammen med hende, men Vic vil først slå en handel af med Dons familie, der endnu ikke aner, at Don er død. Dons far, Dr. Boris Gregor (Herbert Rawlinson), er plastikkirurg, og Vic øjner chancen for, som "løsesum", at få Boris Gregor til at ændre hans udseende, så Vic kan undgå sin straf, men da Boris (efter at have tilkaldt politiet hjemmefra) ved et tilfælde finder Dons lig i Vics hjem, hvor han og Marilyn er blevet beordret hen og foretage den plastiske operation, tager han en grusom hævn: Han ændrer skam Vics ansigt – til DONS! Og politiet skyder ham ned, da han i rædsel forsøger at flygte fra sit hjem, i den tro at han har myrdet billetmanden.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.