James Michel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
James Michel
James Michel 2014.png
Personlige detaljer
Født 16. august 1944 (78 år)
Anse Boileau, Seychellerne
Politisk parti Forenede Seychellerne parti
Underskrift Signature of James Michel.svg
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

James Alix Michel (født 18. august 1944) er en seychellisk socialistisk politiker, der var præsident for Seychellerne fra 2004 til 2016.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Michel startede sin professionelle liv som lærer, men før åbningen af øen til turisme efter opførelsen af en international lufthavn i Mahe i 1971, ombyggede Michel sig i denne mere lukrative aktivitet. Politisk tiltrådte han Seychellernes Folkeparti (Seychellernes Folkeparti) fra Frankrig-Albert René kort før uafhængigheden af 29. juni 1976.

Michel forbliver i Renés skygge i hele sin politiske karriere. Efter kuppet d'état, der bragte Frankrig-Albert Rene til magten den 5. juni 1977, havde Michel de vigtigste ministerstillinger, som økonomien. Michel forsøger også at fremme og indføre et mere åbent demokrati. I 1993 fandt de første flertalsvalg sted siden overtagelsen af præsident René. Resultaterne af denne demokratisering er ikke overbevisende: pressen er fortsat kontrolleret, og ifølge oppositionen er valget sandsynligvis lidt rigget.

I 1996 blev Michel udnævnt til næstformand for Frankrig-Albert René og lykkedes ham den 14. april 2004. Den nye præsident skal reagere på budgetkrisen, der truer øgruppen: turismen er fortsat den største motor i økonomien, men Staten har med henblik på at udvikle sin infrastruktur skabt et dybt budgetunderskud.

Michel, kandidat til Progressive Folks Front of Seychelles vælges i den første runde af præsidentvalget den 28., 29. og 30. juli 2006 med omkring 54% af de 56.000 stemmer, mod 46% til hans hoved modstander, den anglikanske præst af Seychellernes Nationalparti, Wavel Ramkalawan og omkring 0,6% til advokat Philippe Boulle. Den er investeret 1. august 2006.

Præsidentvalget den 19., 20. og 21. maj 2011 ser genvalg af præsident Michel, der vinder 55,4% af de afgivne stemmer, mod 41,4% for Wavel Ramkalawan.

Han løb for tredje og sidste tid i præsidentvalget i december 2015 og vandt anden rundeundersøgelse med 50,15% af stemmerne mod 49,85% mod hans modstander, Wavel Ramkalawan.

Efter Lepep-partiets nederlag i parlamentsvalget i september 2016 meddelte James Michel sin opsigelse fra sin stilling som præsident for republikken den 27. september 2016. Den 16. oktober blev han erstattet af hans næstformand, Danny Faure.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
PolitikerSpire
Denne politikerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi