Jane Badler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jane Badler
Jane Badler.JPG
2012
Personlig information
Født 31. december 1953 (69 år) Rediger på Wikidata
Brooklyn, New York, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Rediger på Wikidata
Bopæl Manchester Rediger på Wikidata
Religion Jødedom Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted Northwestern University, Manchester Central High School, Northwestern University School of Communication Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, sanger, skønhedskonkurrencedeltager, teaterskuespiller, model Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Jane Badlers hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jane Badler (født 31. december 1953 i Brooklyn i New York) er en amerikansk skuespiller og sanger. Hun er måske mest kendt for sin rolle som Diana, lederen og antagonisten i science fiction-miniserier V – The Original Mini Series fra 1983 og dens opfølgere. Hendes rolle Diane fra miniserien V blev kåret til den bedste science ficton-skurk nogensinde i en undersøgelse, som blev udført af TV-kritikere.

Liv og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Badler vandt titlen Miss New Hampshire og deltog i konkurrencen om at blive Miss Amerika i 1973. Derefter begyndte hun ved Northwestern University, som ligger i delstaten Illinois, hvor hun studerede drama og teater. Badlers første store TV-rolle var som karakteren Melinda Cramer Janssen i den amerikanske såpeoperaen One Life to Live som blev sendt i USA, hvor hun medvirkede fra 1977 til 1981 og kom tilbage på besøg igen i 1983.

Efter at have spillet i miniseerien V fik Badler en af hovedrollene i filmen The Covenant som var en thriller baseret på en rig og mægtig familie, som levede i verdslig velstand som et resultat af, at de havde indgået en aftale med djævelen. Men denne gæld måtte de tilbagebetale med menneskelige ofre.

Badler har også været en gæste-stjerne i sæbeoperaer som Falcon Crest og Jessica Fletcher. I 1988 spillede hun rollen som Tania Winthrop i den kortvarige actioneventyr-serie The Highwayman.

Hun rejste også til Australien for at spille agent Shannon Reed i genoplivingen af Mission: Impossible i denne TV-series anden og sidste sæson fra 1989 til 1990. Efter, at denne TV-serie ophørte, flyttede hun til Australien på permanent basis og hun giftede sig med forretningsmanden Stephen Hains. De fik to sønner sammen.

Hun har senere medvirket i den australske Game Show Cluedo mellem 1992 og 1993 og hun havde en gæstehovedrolle i TV-serien Snowy River: The McGregor Saga i 1995.

Badler debuterede som sanger med sit første soloalbum, som blev udgivet den 1. juni 2008. Albummet blev kaldt The Devil Has My Double.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Film[redigér | rediger kildetekst]

TV[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]