Spring til indhold

Jane Kaczmarek

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jane Kaczmarek
Personlig information
Født21. december 1955 (68 år) Rediger på Wikidata
Milwaukee, Wisconsin, USA Rediger på Wikidata
NationalitetUSA Rediger på Wikidata
Politisk partiDemokratiske parti Rediger på Wikidata
Uddannelses­stedGreendale High School, Yale School of Drama, University of Wisconsin-Madison Rediger på Wikidata
BeskæftigelseTv-skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller, stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jane Kaczmarek, født 21. december 1955 i Greendale, Wisconsin, er en Emmynomineret amerikansk skuespillerinde som er mest kendt for sin rolle som moren Lois i komedieserien Malcolm i midten. Hun bor i San Marino i Californien. Hun lagde stemme til Domare Constance Harm i syv afsnit af The Simpsons mellem 2001 og 2007.

Polskamerikanske Kaczmarek studerede teater på University of Wisconsin-Madison. Der blev hun bekent med Tony Shalhoub, som senere skulle blive en kendt skuespiller. De to kom senere til at studere dramaYale University. Hun har medvirket i flere framgangsrige opsætninger på Broadway, for ekempel Lost in Yonkers og Raised in Captivity, for hvilken hun vandt en LA Drama Critics’ Award for. I sin førsta tv-optræden i 1982, spillede hun Margie Spoletto i For Lovers Only. Hendes første, større rolle var som Linda Bauer i Equal Justice fra 1990-91.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Den 15 august 1992 giftede Kaczmarek sig med Bradley Whitford. De bor i Los Angeles med sine tre barn: Francis (født 1997), George (født 23. december 1999) og Mary Louisa (født 25. november 2002).

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]