Jarl Cordua

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jarl Cordua
Født 24. juli 1969 (52 år)
Rønne, Danmark Rediger på Wikidata
Politisk parti Venstre Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Bornholms Gymnasium (til 1988),
Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Politisk kommentator, radiovært, blogger Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jarl Cordua (født 24. juli 1969 i Rønne) er en dansk radiovært, politisk kommentator og tidligere blogger.

Cordua erklærer sig som borgerlig-liberal. Han har en fortid i partiet Venstre, hvor han bl.a. har været medlem af forretningsudvalget i København (1994-2000) og kampagneleder ved både kommunalvalg, folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg; senest ved folketingsvalget i 2005. Han har efter eget udsagn været medlem af Venstre siden 1991, men ikke været aktiv siden 2005.[1] Ved folketingsvalget i 2019 erklærede Cordua at han stemte på De Konservative, men bevarede fortsat sit medlemskab af Venstre.

Karriere og aktiviteter[redigér | rediger kildetekst]

Cordua er student fra Bornholms Amtsgymnasium 1988 og cand.polit. fra Københavns Universitet. Han har gennem mange år arbejdet som politisk kommentator, journalist, oplægsholder, moderator og selvstændig kommunikationsrådgiver.

Cordua er politisk kommentator ved aviser, radio og tv.

På tv har han været fast paneldeltager i programmet "Besserwisserne" på TV2News siden programmets start i 2015 og medvirkede også i det nu hedengangne DR2-program Jersild minus spin. Han optræder ofte som gæst i DR2-programmet "Deadline".

Ved radioen har Cordua siden november 2011 været vært på det politiske radioprogram Cordua & Steno, først på Radio24Syv, og siden november 2019 på Berlingske - sammen med Torben Steno. Programmet sendes hver torsdag kl. 10-12 på berlingske.dk og på Facebook.[2] Han har gennem mere end 10 år været paneldeltager i radioprogrammet "Søndagsfrokosten" på P1. Siden 2015 er han også radiovært på bogprogrammet Hitlers Æselører først på Radio24syv og fra november 2019 på Berlingske, et program som behandler især danske bogudgivelser om den 2. Verdenskrig.

I pressen, har Cordua været klummeskribent og boganmelder på netavisen Altinget.dk fra 2015, og fra 2016 også på Berlingske. Siden juni 2019 skriver han også klummen "Groft Sagt" i Berlingske, og er fra 2020 også boganmelder på avisen. I 2011-2015 var han klummeskribent på ugeavisen Kommunen, og Cordua har tidligere skrevet blogs eller klummer for Jyllands-Posten, Information, Politiken og BT. I årene 2006-2011 drev han bloggen Jarls Blog, der på et tidspunkt havde 18.000 månedlige besøgende og da hørte til de mest læste blogs i Danmark.[3][4]

Cordua driver konsulentvirksomhed som oplægsholder, ordstyrer og inden for alle former for kommunikation.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Wikiquote har citater relateret til:
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Jarl Cordua kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.