Jason Friedberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
USASpire
Denne biografi om en amerikaner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Jason Friedberg
Personlig information
Født 13. november 1971 (52 år)
Newark, New Jersey
Nationalitet USA Amerikaner
Beskæftigelse Filminstruktør, manuskriptforfatter og filmproducer

Jason Friedberg (født 13. oktober 1971 i Newark, New Jersey) er en amerikansk filminstruktør, manuskriptforfatter og producer, der sammen med Aaron Seltzer er kendt for sine filmparodier.

Friedberg er bedst kendt for sit manuskriptarbejde på den første Scary Movie-film såvel som at være instruktør på Epic Movie og Date Movie. Han arbejder ofte sammen med sin gode partner og ven, Aaron Seltzer, som han har lavet alle sine film sammen med.

Friedberg og Seltzer har sammen skrevet adskillige andre satiremanuskripter, der stadig ikke er blevet filmatiseret som "Raunchy Movie" og "Remembering the Titans On Any Given Sunday Gives Me The Varsity Blues".[kilde mangler] De har også fuldført manuskriptudgaver af "Little Green Men" og "The Year Without Santa Claus", samt "H.R. Pufnstuf" og en gennemskrivning af "Scary Movie 3: Episode I – Lord of the Brooms".[kilde mangler]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

År Titel Arbejde
1996 Spy Hard Manuskript
2000 Scary Movie Manuskript
2006 Date Movie Instruktion og manuskript
2007 Epic Movie Instruktion og manuskript
2008 Meet the Spartans Instruktion, manuskript og producer
Disaster Movie Instruktion, manuskript og producer
2010 Vampires Suck Instruktion, manuskript og producer
2013 The Starving Games Instruktion og manuskript

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]