Jekaterina Andrjusjina

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jekaterina Andrjusjina
Personlig information
Fulde navn Jekaterina Sergejevna Andrjusjina
Født 17. august 1985 (38 år)
Moskva, Rusland
Højde 186 cm
Vægt 70 kg
Klubinformation
Positioner Venstre back/playmaker/højre back
Nuværende klub Zvezda Zvenigorod
Trøjenummer 17

Portal:Håndbold

Jekaterina Andrjusjina (russisk: Екатерина Сергеевна Андрюшина tr. Jekaterina Sergejevna Andrjusjina ; født 17. august 1985 i Moskva, Rusland) er en russisk håndboldspiller. Hun spiller hos Svesda Svenigorod, sammen med størstedelen af de russiske landsholdsspillere. Hun er playmaker, men kan spille på alle pladserne i bagkæden. Hun er blevet trænet af Irina Dibirova. Hun spiller også på det russiske A-landshold, og er blevet en vigtig spiller. To playmakere at skifte med på det russiske A-landshold og det russiske storhold Svesda Svenigorod. Jekaterina Andrjusjina spiller på de russiske landshold, men også hos Svesda Svenigorod, selvom hun har spillet der i en stor del af sin karriere. Jekaterina Andrjusjina besluttede at holde en pause fra landsholdet efter OL 2008 i Beijing, Kina bl.a. på grund af mange skader. Hun var derfor ikke med til EM 2008 i Makedonien. Hun er tilbage på landsholdet, og gjorde sin debut til GF World Cup 2009 i Danmark.

Hun var også med til at vinde VM-guld for Holland, som assistenttræner, ved VM i kvindehåndbold 2019 i Japan, efter finalesejr over Spanien.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Holland er verdensmester for første gang". TV2 Sport. 15. december 2019. Hentet 1. november 2021.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

HåndboldSpire
Denne biografi om en russisk håndboldspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi